• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
benimm8808 написа:
startx написа:
Както всяко нещо мрънкаш, мрънкаш пък свикнеш или намериш друг вариант.. ;)
Ооо не са попаднали на някой да се заеме,да направи колективен икс,да си внесе дело,да го спечели,и да им светне,че това не е правилната им политика.
Чета доста и се интересувам от такъв тип дела.
Близу,Мтел имат такива загубени дела-лошото е,че сумите който им налагат да платят са малки и не ги касае особенно, а и са големи компаний.Лично аз спирам да работя с въпросните камини.
Но се отплеснахме,спирам да не спамя темата.

Не знам аз правя проучване за друга камина за отоплителен сезон 2018 но навиждам първенец за сега :)
benimm8808 - специалист
startx написа:
benimm8808 написа:
startx написа:
Както всяко нещо мрънкаш, мрънкаш пък свикнеш или намериш друг вариант.. ;)
Ооо не са попаднали на някой да се заеме,да направи колективен икс,да си внесе дело,да го спечели,и да им светне,че това не е правилната им политика.
Чета доста и се интересувам от такъв тип дела.
Близу,Мтел имат такива загубени дела-лошото е,че сумите който им налагат да платят са малки и не ги касае особенно, а и са големи компаний.Лично аз спирам да работя с въпросните камини.
Но се отплеснахме,спирам да не спамя темата.

Не знам аз правя проучване за друга камина за отоплителен сезон 2018 но навиждам първенец за сега :)
Всичко зависи от това в какъв ценови диапазон си се спрял,има италиански добри,но цените им нямат общо с българските(македонските).
Petko kiryakov - напреднал
Barbutko82 написа:
Petko kiryakov написа:
Колеги някой чувал ли е за prity kpw24 нещо? Някой намира ли нещо странно в това че е с 3 шнека и защо ? :?
Колега има тема за prity,точно в този сайт.
Колега би ли ми пуснал линк че немога да се оправя много с форума ???
nokoniko - специалист
ivo_steel написа:
grants написа:
Колеги нека споделя резултата от смяната на кошничките на стария и новия модел на камината. Ефект има , но проблема с препълването не мисля че е на 100% от кошничката.
Новата камина със старата кошничка за 1 ден вече не се препълва , но имала пак 2-3 пръста пепел.
Моята старата камина като я изгасих снощи и погледнах имаше около 2 пръста пепел , някъде до дупката за запалката. Такова задръстване се получава при мен с моита си кошничка след 2-3 дни работа :lol:
Незнам пък каква такава голяма разлика има в конструкцията , че да се задръства толкова. Ето тук съм снимал къде са разликите между 2те кошнички
Изображение
Изображение
Изображение
Тея кривини ме съмняват , че не могат да спират въздуха отстрани и количеството което влиза от 2те страни е твърде малко , повечето си излиза нагоре през тая кривка на стойката.
Има и някаква разлика в обема на горивната камера , където ляга кошничката и идва въздуха но по задълбочени сравнения ще правя през уикенда , че вечер няма как да изключвам камините и да сравнявам. Според мен има някакъв проблем с въздуха , който постъпва към камерата или начина по който постъпва , защото съм пробвал и с високи обороти на вентилатора и резултата пак е същия.
Някой ако има нещо на ум да казва , ще пробвам каквото мога :lol:
Колега , гледам че има разлики в дупките на гърба , на едната са един ред по-широки ,а на другата са два реда по-тесни дупки , дали няма разлика в размера и на другите дупки ?
ПС: Моята е бърнит 25+ от 2016г. изглежда като кошничката отдясно ,но пък тези кривини ги няма.... , така че няма да е проблема от тях !
Момчета, днес гледах кошницата на "екоспар". На нея дупките са само отдолу .... И ми изглежда по-логично да няма странични дупки, защото/според мен/ страничните дупки пречат на изхвърлянето на пепелта. Струята е само отдолу и налягането е по голямо. Опитайте се да затворите временно страничните дупки.....може и да стане/надявам се/!!! :supz:
burner - специалист
Ако знаеш как върви потокът въздух при почистването, моля напиши го. За да съобразяваме после кое как.
nokoniko - специалист
burner написа:
Ако знаеш как върви потокът въздух при почистването, моля напиши го. За да съобразяваме после кое как.
Днес поръчах камината и не съм наясно. След два дена ще ми я доставят на адреса. Но при огледа на мострата видях, дупките са само отдолу. Сега като се замисля е сещам, че вентилатора е на изхода и реално при високи обороти/при почистване/ той засмуква голям обем въздух и единствения приток е от тръбата за свеж въздух, която е под кошницата. НО ако вече са запушени дупките на дъното на кошницата въздуха търси най-лесния път и преминава през страничните отвори и пепелта /или час от нея/си остава долу. Ако дупките са само отдолу и вече са запушени с пепел, то няма начин от къде да дръпне този въздух - получава се вакум и ще я изчисти. АКО КАМИНАТА Е ХЕРМЕТИЧЕСКИ ЗАТВОРЕНА, А НЕ СИ НАМИРА ДРУГ ЛЕСЕН НАЧИН ДА ДЪРПА ВЪЗДУХ. Дано не написах големи глупости но....така мисля.... :partyman:
burner - специалист
Чакай малко. Вентилаторът, който засмуква пепелта я праща в комина, така ли? Или в пепелника отдолу. Или част в комина, а част в пепелника? Ако е последното, къде отива повече пепел?
Току-що си поръчах високотемп. тиксо, с което да залепя снадките на кюнците, защото оттам при високи обороти на вентилатора се сипе ситна бяла пепел.
nokoniko - специалист
burner написа:
Чакай малко. Вентилаторът, който засмуква пепелта я праща в комина, така ли? Или в пепелника отдолу. Или част в комина, а част в пепелника? Ако е последното, къде отива повече пепел?
Току-що си поръчах високотемп. тиксо, с което да залепя снадките на кюнците, защото оттам при високи обороти на вентилатора се сипе ситна бяла пепел.
Вентилатора засмуква, като част от пепелта минава през димогарните тръби. Друга част остава в горивната камера и пада отстрани в пепелника, но целта е кошничката да е чиста отдолу,за да има достъп на кислород. Не случайно има странични отвори на камината за почистване на пепелта преминала през димогарните тръби.... И може би най-леките частици от пепелта заминават през комина... :?
grants - специалист
Я и аз да дам моя акъл по темата с вентилатора , според мен въздуха влиза от отвора зад камината , който и си е за въздуха. Минава през тоя правоъгълния отвор под кошничката в горивната камера , минава през кошничката и отива нагоре към димогарните отводи. Там през няколко нива вече отива към изхода, където е и вентилатора който смуче тоя целия въздух , който влиза в камината.
Поправете ме ако греша :)
startx - специалист
burner написа:

По принцип към иноксовите кюнци има силиконови уплатнения който се слагат на снадката ...
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: