tosco написа:Да, намалява си огъня и почти започва да тлее, после пак усилва, намалява и след около 2-2,5 часа загасва.Явно е по-мощна от желаното. Имаш ли термо глави на радиаторите. Напиши параметрите, които ти написах. Трябва да и се намали мощността. на каква степен си я включил.
При зададени 21 градуса, загасва на 23 а пали на 18,5. Искам ми се да си направи зададените градуси и да си ги потдържа.
tosco написа:Да, намалява си огъня и почти започва да тлее, после пак усилва, намалява и след около 2-2,5 часа загасва.
При зададени 21 градуса, загасва на 23 а пали на 18,5. Искам ми се да си направи зададените градуси и да си ги потдържа.
E това е аналогичен проблем на моя, който го решихме по-горе. Ако искаш печката да ти пали на - 1 градус от нагласеното и да гасне примерно на +0,1(или поне в диапазона) си направи параметрите, както аз ги направих горе.
п50 - 10 (10x0,1 градуса) = 1 градус ... т.е ако си настроил на 22 градуса ще пали при спадане на температурата на 21 градуса.
п53 - 1 (1x0,1 градъса) = 0,1 градус ... т.е при настроени 22 градуса печката ще почне да гасне на 22,1 градуса... в моя случай на 22,3 е угаснала вече.
Много важно параметъра 51 да ти е с желаните градуси на температурата на въздуха, която желаеш. Тука специално поздравявам колегата за откритието му .. Тука имаш скала от 25 - 255, но това са градусите умножени по 5.. т.е. Ако искаш 22 градуса ще трябва да умножиш по 5 и получаваш стойността, която трябва да напишеш в п51. 22x5 = 110. Успех!