• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
дали ще е нахално да те помоля, да снимаш или да ми обясниш , на коя тръба ти е датчика, как тръгва , спира, температури и т.н
Ами при мен не се получи управлението на вентилатора по температура - затова я карам на управление от дистанционното т.е. само старт/стоп. Е, когато термостата на камината изключи, усещането е, че подухва хлад, но се търпи. Вечер преди лягане аз ги спирам.
Помпата тръгва на 60 гр. на изхода. На 55 спира. Чрез ръчен байпас докарвам връщащата вода до не по малко от 40-42 гр.
sergi - специалист
а с каква темп духат телата и колко време при тези 60 гр на водата?
ZMeyGorianin - майстор
Телата духат постоянно докато не ги изключа ръчно. При 60 гр. на изхода от камината от 9-ката на жалузите духа 45 гр., а в помещението е 23. Измерено с инфрачервен термометър.
sergi - специалист
благодаря ти

значи съм докарал твойто дередже
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Тея 65гр. откъде ги гласиш/вдигаш?
От кое Търновско село си викаш?
Ако няма дебит на водата с термостата на изхода ще се побърка да включва и изключва.
sergi - специалист
съб фев 16, 2019 11:31 amabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Тея 65гр. откъде ги гласиш/вдигаш?
От кое Търновско село си викаш?
Ако няма дебит на водата с термостата на изхода ще се побърка да включва и изключва.
тия 65 гр са от термостата на помпата на радиаторния кръг
като ги стигне и пуска помпата към радиаторите, които мисля да притворя от секретните кранове.
в момента има дебит през тялото защото вход изход се променя темп.

само не ми се изяснява защо подавам 65 гр а датчика показва 45-8 като духа...????

а не съм викал за селото, ама над долна оряховица - 35 км от търново - с.Паисий
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ти хубаво я вдигаш на 65 да тръгва, ама ако не мяташ дърва в камината помпата ще работи през 2-3-5 мин.
Оттам ти падат градусите докато дойде до тялото.
Загрява водата в камината на 65 помпата тръгва и като метне 20-30литра и спира и чака пак да се покачи.
Тея 20-30 литра като ги пратиш на 3 кръга са по 7-10л. на кръг.
Намали помпата да включва на 50гр., а температурата на водата се качва с мятане на дърва!
Тея киловати дето искаш да топлят идват от дървата, не от регулатори.

Не съм ходил в Паисий, аз съм от Първомайци.
sergi - специалист
съб фев 16, 2019 6:14 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:

Не съм ходил в Паисий, аз съм от Първомайци.

е значи е време... :partyman:
sergi - специалист
ок....

мисля, че постигам някакъв напредък!

снощи държа водата на 65гр, притворих радиаторите с секр.кранове, подовото на 40 гр от вентила и като ефект тялото работи на 45-8 гр продължително време и стаята се топли!!!
вярно , не са някакви пустинни темп., но е добре - 16 -17 гр за няколко часа.

смятам да източа малко системата и да разменя тръбите, да бъдат както ги е маркирал майстора на тялото - тогава датчика на термостата ще се падне на изхода на водата в тялото т.е. водата ще влиза загрята на 60 гр ще обиколи питата, ще засече датчика и ще тръгне вента.....нали?

правилна ли ми е логиката, защото сега датчика пуска вента още в началото когато усети топлата вода и започва да я охлажда....?
и пак работи задоволително, или бъркам?
iva6ki - специалист
Както ти написах размени си тръбите и датчика или където ти маркирах или на изхода настоен да почвана 45 градуса а скоростта на вентилатора така че да не спира да духа. Иначе в момента много бързо го охлажда.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: