• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
Днес смених на дърва, работата и температурата се подобриха :-D
Radoslaw - специалист
Ха-ха ха,направо искрено ме разсмя.Такова точно попадение ,отдавна не бях виждал.След една година да си дойдем на думата,че напразно отписваме дървата и въглищата.Преди няколко дни попаднах на този котел,пиролизен с 91% КПД.Даже не можах да повярвам но си е истина.Вижте само как му изглежда контролера

Прикачен файл

5klasa.jpg
5klasa.jpg (83.26 KиБ) Видяна 2570 пъти
judas - специалист
Радо, не е смешно, трагично е даже. И по стар прабългарски обичай, няколко топки въглищен прах и зърна, омесени с мъничко цимент за зачервяване на котела. :-D
filmatoplo - майстор
Първобитна история , ама се вързах на въдицата :wink:
Прикачен файл:
Снимка1211.jpg
Горииии ;)
ама ми пали пелетите на горе,вероятно е от вентилаторчето в задната част :?
Утре ще пробвам на камината.Там си има тяга...дано стане :roll:
filmatoplo - майстор
Нямам време да експериментирам -намисляйте как да направим така че да сложим едно вентилаторче . без да пали нагоре пилетите .
Гори и в камината,без вентилаторчето и без да ми пали пелетите на горе,но ми се запушва кошничката и намалява горенето.Да ли па не е малко тягата на комина или пък пелетети не са хубави и не могат да изгарят добре :?
ttttttd - специалист
За всичко са виновни пелетите.Ако имате възможност пробвайте с Брезнишките.Аз съм с тях никакви проблеми.Времето е топло а горелката лудее.Как ли ще е при студа ме е страх да си мисля.

За винтелатора писах къде и как се поставя при липса на тяга.Изпробано е и работи.Точно под задния край на делителя се изрязва отвор.Капаче което е на пантичка от електрод и гайки в единия край пружинка.Винтелатора охлювен се монтира от долу на горелката.Управлява се с реле време с тези от каулфлант.При за действането на вентилатора капачето под силата на въздуха се отваря и опир в делителя по този начин потока на въздуха се насочва на пред.това е всичко.

Казвам го за пореден път не ви се чете,но никой и не ви е длъжен господа.Имайте го в предвид.

НАДЯВАМ СЕ ДА ВИЖДАТЕ РАЗЛИКАТА В ПЕЛЕТИТЕ

Прикачен файл

23.JPG
23.JPG (113.86 KиБ) Видяна 2480 пъти
judas - специалист
ttttttd, от Брезник ли купуваш пелетите или ги има и по-наблизо? По-едри са, доколкото виждам, 8мм?
filmatoplo - майстор
Когато я запалих за първи път бях с Брезнишки от миналата година -горелката работеше супер , нямаше никакви проблеми , не оставаше никаква пепел , ама никаква .За съжаление от тези пелети имах само за едно палене 10 кила :? .Намерих тази годишни от Брезник но не бяха с същото качество и цената им бе скъпа .
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: