• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Имах си аз ,моята (не Грейко) я чистя всеки ден .кюнеца само ми писна и него на 2 месеца.
filmatoplo - майстор
Сутрин когато още не гори ,отварям вратата отпред и изтъргвам цялата камера ,изваждам и изчиствам кошничката ,бърша стъклото ,зареждам бункера с пелети .
Веднъж на 2 месеца изчиствам цялата пепел от камината и от кюнците ,при мен чистенето е само през вратата .
bmahob - майстор
Ехеее тамън чисто стъкло о добро горене всеки ден.... браво ама аз се мързелувам докато купчината на пеплника не стигне до кошницата :shock:
ivanovhr - специалист
Отпред се чисти на 2-3 дни с прахосмукачката. Кюнците от любопитство ги свалих да ги почистя, но спокойно можеше да ги сваля чак след още 2 месеца. Само горе ази пепел ме подразни, че не е много лесно да се дръпне. Обмислям модифициран по-тънък маркуч и с него да я почиствам на 2-3 седмици. Самото вадене на турболаторите вдига прах и затова търся как да го избегна с леко повдигане и по тънък маркуч на прахосмукачката.
filmatoplo - майстор
Пепелта около кошницата я чистя на 2 месеца ,имам много голям пепелник .но самата кошница си я чистя всеки ден на дъното и понякога остава пепел колко орех и ще пречи да гори добре .Искам да съм си сигурен ,тествал съм я и без чистене - винаги пали ,ама на втория ден не ми издържа сърцето и я чистя . :-D
martolk - специалист
ivanovhr написа:
Отпред се чисти на 2-3 дни с прахосмукачката. Кюнците от любопитство ги свалих да ги почистя, но спокойно можеше да ги сваля чак след още 2 месеца. Само горе ази пепел ме подразни, че не е много лесно да се дръпне. Обмислям модифициран по-тънък маркуч и с него да я почиствам на 2-3 седмици. Самото вадене на турболаторите вдига прах и затова търся как да го избегна с леко повдигане и по тънък маркуч на прахосмукачката.
Колега, движението нагоре-надолу с халката на турболаторите не върши ли работа за остъргване на събралата се пепел в тръбите?
filmatoplo - майстор
Всекидневното дърпане на пружините ще ги повреди .(шегувам се разбира се) :-D
ivanovhr - специалист
Не става въпрос за пепелта в димогарните тръби, а за оставащата над тях. Като вдигнеш капака с крилчатите гайки под него имаше доста пепел, която няма как да падне през тръбите, а остава горе. Ако знаех, че ще е толкова много можеше да се подготвя да я снимам, но бях вече изцапан и не ми се занимаваше.
filmatoplo - майстор
Там се събира ,така е и другите камини и котли .пружините чистят само тръбите.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: