В къщи съм с такъв ,монтирал съм същото управление и на друг тип горелки и какво .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Kondor1 написа:Аз бих попитал Натурела дали вече са се справили с работата на часовника на батерии или пак свършва курса за 2-3 дни. Ако не са - язък им за напъването да правят подобрения. Предполагам изобщо не са го пипвали, нито осъзнават, че има нещо за оправяне.Ако се стига до свършване на курса в посочения период, то Кондора има наистина сериозен проблем, който в никой случай не е в Натурела. Има си и конкретна тема.
Кандисвам накрая, Кондоре, добавям за себеси единствения минус за тези контролери, въпреки че се оборудва какво ли не с тях.
Kondor1
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:Коментирано е доста страници назад - някъде края на 2016г. Не само, че не е само при мен, а дори бях освиркан защото това било нормално, не било никакъв проблем и какво толкова съм искал - сверяването ставало лесно. Комбинацията от софтуеристи и хардуеристи в Натурела е на такова ниво (техническо и умствено), че хем не могат да подобрят нещата, хем и не мислят, че е нужно. Нищо чудно някой да си мисли и че е невъзможно. За пример в документацията на електронното управление на бойлери Елдом пак от Натурела, най-официално се предупреждаваше, че часът се изгубва, ако няма захранване повече от 18 часа (т.е. не може да изкара дори 1 денонощие, да не говорим за седмица).Kondor1 написа:Аз бих попитал Натурела дали вече са се справили с работата на часовника на батерии или пак свършва курса за 2-3 дни. Ако не са - язък им за напъването да правят подобрения. Предполагам изобщо не са го пипвали, нито осъзнават, че има нещо за оправяне.Ако се стига до свършване на курса в посочения период, то Кондора има наистина сериозен проблем, който в никой случай не е в Натурела. Има си и конкретна тема.
Кандисвам накрая, Кондоре, добавям за себеси единствения минус за тези контролери, въпреки че се оборудва какво ли не с тях.
andy_forresite
- майстор
На торч издържа поне 1 месец, а според мен ще е много повече. Не съм го оставял по-дълго време. Така че за моженето - може.
Батерията на управлението РБ-то от ново състояние и сверено всичко си загуби данните само след няколкосекундно прекъсване на захранването. Сверих пак, изчаках 15 минути и запълних шнека - пак от 2012 година. 1.8/1.4 са версиите. Три сверявания.
Батерията на управлението РБ-то от ново състояние и сверено всичко си загуби данните само след няколкосекундно прекъсване на захранването. Сверих пак, изчаках 15 минути и запълних шнека - пак от 2012 година. 1.8/1.4 са версиите. Три сверявания.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Специално заради Кондора си изключих бойлера с Натурелата, да видя след колко време ще си загуби мозъка, но не помня кога беше, а и не ми се търси. Теста със сигурност беше повече от денонощие. Ако това е проблем за някого, за мен е несъществен и едва сега се появява.
И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.
Със здраве и на верен час!
И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.
Kondor1
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.Ако проблемът е в батериите, няма да ти казват, че държи 18 часа. А горелката, ако е с изтощена батерия ще си забрави часа и след 5 минутно прекъсване.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Kondor1 написа:Кондоре, само заради теб и доброто име на Натурела- тестовете продължават.Трифон П.Трифонов написа:И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.Ако проблемът е в батериите, няма да ти казват, че държи 18 часа. А горелката, ако е с изтощена батерия ще си забрави часа и след 5 минутно прекъсване.
......и щото не ми пречи на другата работа.
The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark. JOHN MUIR
Дописвам:
Теста стартира в 15.27-изтеглих кабела от горелката. Утре по туй времи ши докладвам.
.......и ми са скъсаха китайско-турскити чейли след точно 10 г. служба. Помня щото си ги купих по случай знаменателно събитие. Израстнах в кариерата, точно по туй времи. Ей на, уплаках са и ми улекна.
...Доклада ще е в правилната тема, че с право ни кастрят. Кондорееееее, спри са уа!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед сеп 03, 2017 6:53 pm, променено общо 1 път.
Kondor1
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:Теста стартира в 15.27-изтеглих кабела от горелката. Утре по туй времи ши докладвам.18-те часа бяха за контролера на Елдом. При горелките мисля, че държи малко повече, но не достатъчно. Не помня точно, но около 2-3 или 4 дни я държах без захранване и си забрави всичко. Не го правих като експеримент, така се случи, но имайки 1 наум от бойлерските им творения си мислех дали и тук е така - оказаха се правилни съменията ми. Едни и същи хора с едни и същи умения и начин на мислене.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература