Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В къщи съм с такъв ,монтирал съм същото управление и на друг тип горелки и какво .
Kondor1 - специалист
Аз бих попитал Натурела дали вече са се справили с работата на часовника на батерии или пак свършва курса за 2-3 дни. Ако не са - язък им за напъването да правят подобрения. Предполагам изобщо не са го пипвали, нито осъзнават, че има нещо за оправяне.
Kondor1 написа:
Аз бих попитал Натурела дали вече са се справили с работата на часовника на батерии или пак свършва курса за 2-3 дни. Ако не са - язък им за напъването да правят подобрения. Предполагам изобщо не са го пипвали, нито осъзнават, че има нещо за оправяне.
Ако се стига до свършване на курса в посочения период, то Кондора има наистина сериозен проблем, който в никой случай не е в Натурела. Има си и конкретна тема.
Кандисвам накрая, Кондоре, добавям за себеси единствения минус за тези контролери, въпреки че се оборудва какво ли не с тях.
Kondor1 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Kondor1 написа:
Ако се стига до свършване на курса в посочения период, то Кондора има наистина сериозен проблем, който в никой случай не е в Натурела. Има си и конкретна тема.
Кандисвам накрая, Кондоре, добавям за себеси единствения минус за тези контролери, въпреки че се оборудва какво ли не с тях.
Коментирано е доста страници назад - някъде края на 2016г. Не само, че не е само при мен, а дори бях освиркан защото това било нормално, не било никакъв проблем и какво толкова съм искал - сверяването ставало лесно. Комбинацията от софтуеристи и хардуеристи в Натурела е на такова ниво (техническо и умствено), че хем не могат да подобрят нещата, хем и не мислят, че е нужно. Нищо чудно някой да си мисли и че е невъзможно. За пример в документацията на електронното управление на бойлери Елдом пак от Натурела, най-официално се предупреждаваше, че часът се изгубва, ако няма захранване повече от 18 часа (т.е. не може да изкара дори 1 денонощие, да не говорим за седмица).
andy_forresite - майстор
На торч издържа поне 1 месец, а според мен ще е много повече. Не съм го оставял по-дълго време. Така че за моженето - може.
Батерията на управлението РБ-то от ново състояние и сверено всичко си загуби данните само след няколкосекундно прекъсване на захранването. Сверих пак, изчаках 15 минути и запълних шнека - пак от 2012 година. 1.8/1.4 са версиите. Три сверявания.
Специално заради Кондора си изключих бойлера с Натурелата, да видя след колко време ще си загуби мозъка, но не помня кога беше, а и не ми се търси. Теста със сигурност беше повече от денонощие. Ако това е проблем за някого, за мен е несъществен и едва сега се появява.
И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.
Със здраве и на верен час!
gnt69 - майстор
Ама зареждайте ги тия батерии. :partyman:
Kondor1 - специалист
И..........що не си смените батерийките. Мойта е от април 2007г. и ще я сменя с бойлера, пак Натурелски.
Ако проблемът е в батериите, няма да ти казват, че държи 18 часа. А горелката, ако е с изтощена батерия ще си забрави часа и след 5 минутно прекъсване.
Kondor1 написа:
Ако проблемът е в батериите, няма да ти казват, че държи 18 часа. А горелката, ако е с изтощена батерия ще си забрави часа и след 5 минутно прекъсване.
Кондоре, само заради теб и доброто име на Натурела- тестовете продължават.
......и щото не ми пречи на другата работа.
The world is big and I want to have a good look at it before it gets dark. JOHN MUIR
Дописвам:
Теста стартира в 15.27-изтеглих кабела от горелката. Утре по туй времи ши докладвам.
.......и ми са скъсаха китайско-турскити чейли след точно 10 г. служба. Помня щото си ги купих по случай знаменателно събитие. Израстнах в кариерата, точно по туй времи. Ей на, уплаках са и ми улекна.
...Доклада ще е в правилната тема, че с право ни кастрят. Кондорееееее, спри са уа!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед сеп 03, 2017 6:53 pm, променено общо 1 път.
Kondor1 - специалист
Теста стартира в 15.27-изтеглих кабела от горелката. Утре по туй времи ши докладвам.
18-те часа бяха за контролера на Елдом. При горелките мисля, че държи малко повече, но не достатъчно. Не помня точно, но около 2-3 или 4 дни я държах без захранване и си забрави всичко. Не го правих като експеримент, така се случи, но имайки 1 наум от бойлерските им творения си мислех дали и тук е така - оказаха се правилни съменията ми. Едни и същи хора с едни и същи умения и начин на мислене.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: