• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
На коммото е друго пружините саа в дългите тръби, а над късите над огнището имам като лопадка която почиства горната камера, лани след 3,5т почти нямаше пепел, недостатък сложно е за монтиране на турболатори. Друг въпрос имам тръбите над огнището директно ли са над него или има нещо като плоча над огъня
ivanovhr - специалист
Има плоча с отвори.
bmahob - майстор
Моля ви колеги за една снимка шъ черпа :drinkers:
ivanovhr - специалист
Довечера като я изгася да я почистя само да не забравя
шоп - майстор
ivanovhr написа:
Не става въпрос за пепелта в димогарните тръби, а за оставащата над тях. Като вдигнеш капака с крилчатите гайки под него имаше доста пепел, която няма как да падне през тръбите, а остава горе. Ако знаех, че ще е толкова много можеше да се подготвя да я снимам, но бях вече изцапан и не ми се занимаваше.
Писал съм няколко пъти как аз чистя котела си от прах и сажди. Идеята я взаимствах от колегата Боби65, който чисти със сгъстен въздух. Използва два бояджийски компресора тип "пеинт зум" При него те се командват от контролер и реле време.

При мен е ръчно веднъж седмично ( ако се сетя)

Купих втора употреба един електрически листосъбирач ( ел. метла, въздухудувка) за 30 лева. Има скорост на въздуха при соплото 220км/ч. Веднъж седмично без нищо да разглобявам и без да се цапам включвам за 1-2 мин въздуходувката. Всичко отива в комина и в атмосферата:-) Чугунената водна риза светва!

Всеки собственик на камина или котел може да приспособи по подобен начин отоплителното си съоражение за мързеливо и чисто почистване:-)
ivanovhr - специалист
Направих снимки, но утре от компа ще ги кача. С телефона не успявам.

За първи път да чуя много е голям.
Става въпрос за файл обаче и утре ще я боря сутринта от работа.
gnt69 - майстор
ivanovhr написа:
Направих снимки, но утре от компа ще ги кача. С телефона не успявам.

За първи път да чуя много е голям.
Става въпрос за файл обаче и утре ще я боря сутринта от работа.
Трябва да се намалят. Ако искаш прати ги на gnt69@abv.bg ще ги намаля и кача. :partyman:
bmahob - майстор
Май ще.има снимкииии ухааа :-D
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: