Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Вече на правилното място показва правилно 18гр, но този от пред 25гр :shock: де да беше вярно.Май и той е сложен само за украшение.А бе аз още не съм го ползвал този котел и колко проблеми открих,макар и не толкова сериозни.Добре че покрай термопомпите доста си играх с подобен датчик та веднага се замислих за правилното място.
Сложил съм и топломер, па да видиме какво ще покаже.
vesonp1 - специалист
Kondor1 написа:
Нали уж затова са специалистите с 30 годишен стаж, за да не се налага на потребителя да открива тънкостите по форуми.
:-D :-D :-D :-D
Точно .....Датчика ми е отзад в дясно
Понеже съм с комбиниран котел на Грейко , но не съм си купил скарата дето се слагала за дърва, та да попитам.....като си я купя някога(въпреки уверенията на майстора,че няма да искам да се върна на дърва :) ) трябва ли да махам горелката за да паля дървата или се пали някак си над самата горелка......в момента горелката ми е монтирана отляво
Поздрави на всички в този форум.
От около четири години чета специално за отоплението на еднофамилни къщи и много се обърках какво точно да избера.
Последно съм се насочил към Грейко експерт 20.
От 2 дни един приятел ми пусна мухата за отопление на газ,обаче трябва да ми го доставят в бутилки до дома.
Моля за съвет.
Ако сметнат модераторите че това не е по темата,моля да го преместят.
Поздрави
Su-37 - специалист
kuuuuuul написа:
Сложил съм и топломер, па да видиме какво ще покаже.
Термометърът е с много плътно сложена пластмаса (демек стъклото). Подпира в стрелките и при мен. Трябва да го почукна с пръст за да мръдне. Иначе е относително точен като сравнявам с показанието на дисплея на управлението.
Топломерът ще е много интересно какво ще покаже. Непременно да кажеш какво отчиташ на този топломер :partyman:
filmatoplo - майстор
Оня ден и на мен ми се случи ,капака притиска термоманометъра и стрелката за налягането спира на 1 бар ,да ама по едно време баланса сработи ,леко попсувах и махнах едно кръгче пред нанометра и вече нищо не го притиска :wink: .
Su-37 - специалист
Чакай, какво кръгче си махнал? Как да си оправя стрелката за температурата и аз? Манометърчето работи. Не ми се занимава с гаранции защото поне пътя ще трябва да плащам. Имам си други такива уреди по системата и мога да забравя че го има като не го поглеждам, понже ме дразни. Сега водата е 19, а стрелката е спряла на 40. Като го запаля си стои на 40 нищо че е 60 [-o<
filmatoplo - майстор
Пред термоманометъра има кръгче от ламарина завито с две видички ,като се махне нищо не притиска вече стъклото и стрелките .
gnt69 - майстор
kuuuuuul написа:
Открих го :partyman: на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко:lol:Вижда се и качеството на изолацията,това ми напомня на онзи специалист с бойлерите от неръждавейка при които е още по зле въпреки високата цена(той господ май си го наказа)
Къде ги намерихте тези дупки за датчици. Моя Грейко е на 2 години и мисля че има само една дупка под изхода за горещата вода. Да малко е широка гилзата но съм и заврял един дюбел да уплътни. Ще може ли някой да снима че ми стана интересно имам ли втора гилза или съм само с една. По снимката на колегата не мога да се ориентирам къде е. Не че ми трябва втора щото имам само един сензор ама ей тъй да си знам. :partyman:
filmatoplo - майстор
Датчика се намира -като се погледне котела отзад се намира в десния горен ъгъл . Относно изолацията - моля завода да си вземе бележка и котела да бъде качествено изолиран по целия топлообменник . :wink:
Su-37 - специалист
В горната част на задния панел, нали :) Не се губи много от там.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: