Sasho82 написа:Ако имаш заземяване това е често срещан проблем да опукат бушоните нещо не са доизмислили нещата там.Su-37 написа:С котел виадрус у22 29.1 кв съм.На полузатворена клапа с турболатори дърпа добре.Кумина е външен и граден някаде 30 на 30 см. И е на 1.5 метра над билото.Горелката е в гаранция , а жена ми адвокатSasho82 написа:Питам информативно.Чакам фирмата която ми инсталираха горелката да дойдат да си я оправят.Няма да тръгна да променям нищо макар че доста изчетох и съм наясно кое как става.Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.Макар че когато се свързах с техника той не беше наясно каква е тази аларма.
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.
Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).,затова не барам нищо.Пускът беше този четвъртък и трябва да си оправят нещата още повече че при монтажа обърнаха фазата с 0 лата и направиха късо .Това също ме кара да мисля че проблема си е в тях. Съмнява ме че и това може да е проблема....незнам може и ти да си прав за тази версия 1.8/1.4.Затова съм тук и търся мнения.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
bedamusa
- специалист
Sasho82
- помощник
bedamusa написа:Бошоните след късото на горелката бяха наред.И друг въпрос как тагова разпалва като вентилатора реално не работи на 15 % а аз го чувам че работи...хахSasho82 написа:Ако имаш заземяване това е често срещан проблем да опукат бушоните нещо не са доизмислили нещата там.Su-37 написа: Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.С котел виадрус у22 29.1 кв съм.На полузатворена клапа с турболатори дърпа добре.Кумина е външен и граден някаде 30 на 30 см. И е на 1.5 метра над билото.Горелката е в гаранция , а жена ми адвокат
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.
Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).,затова не барам нищо.Пускът беше този четвъртък и трябва да си оправят нещата още повече че при монтажа обърнаха фазата с 0 лата и направиха късо .Това също ме кара да мисля че проблема си е в тях. Съмнява ме че и това може да е проблема....незнам може и ти да си прав за тази версия 1.8/1.4.Затова съм тук и търся мнения.

Знам какво трябва да получа насреща и какво реално получавам и докато не получа това което трябва да е няма да престана да си търся правата.Ако трябва и Грейко ще съдим...Закърпени положения не се приемат.
Последна промяна от Sasho82 на пон окт 09, 2017 6:55 pm, променено общо 2 пъти.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
kuuuuuul написа:Някой може ли да обясни защо този котел има толкова голям обем вода 85л за 20-ката беше споменато по напред в тематаТочно толкос и при мене, 30 минути от старт на 18 градуса до 60, но аз топля само 63л вода.Трябва му около 30мин докато вдигне 60гр и пусне помпата.
Явно е заради запалване, разгаряне и разните му салтанати там.
Филма, ко да обяснявам за ламбда контролера, то е ясно. Настроената горелка, като и изкормиш платката, я разстройваш до купчина жилязу. Слагаш новата платка, правиш си основни настройки, според ко иска къщата, кочината, оранжерията и за финни доизкусурявания ни са притисняваш. Платката си регулира вентилатора, според колко пелети си казал да пуска и огиня се е пушка.
Освен това, някои платки се съобразяват и с температурата на пушека и като дигне температура, вместо аспирин, намаля мощността на реактора. Това ше е много готино при горелка, монтирана на малък или калпав котел.
gunpowder
- специалист
Здравейте на всички , преди време се сдобих с Грейко РБ20 която и предстои монтаж на котел Бош . От фирмата която закупих горелката ми казаха да си купя 4 чувалчета с хубави пелети за настройката , въпроса ми е сгреших ли като взех австро-румънските пелети и след това ще трябва ли да се правят нови настройки за слънчогледови каквито мисля да горя . Благодаря !
filmatoplo
- майстор
За новите пелети иска корекция .
stelibg
- специалист
gunpowder написа:Здравейте на всички , преди време се сдобих с Грейко РБ20 която и предстои монтаж на котел Бош . От фирмата която закупих горелката ми казаха да си купя 4 чувалчета с хубави пелети за настройката , въпроса ми е сгреших ли като взех австро-румънските пелети и след това ще трябва ли да се правят нови настройки за слънчогледови каквито мисля да горя . Благодаря !Не се занимавай с глупости - направо настройвай със слънчогледови.
При мен така се случи, че от букови преминах към слънчогледови без донастройки - горят си чудесно. Но трябва да отделя 6 минути за настройка: 5 минути да чакам шнека, за да му измеря дебита, а останалите - да ръчкам в горелката.
Sasho82
- помощник
Filmatoplo гледам че си навътре в нещата.Според теб каква може да е причината за грешка Fan Error когато мине в съспенд и горелката не тръгва повече.Изгоряла платка от късото което направиха техниците или имбава версия на 1.8/1.4?Всъщност за версията не съм сигурен.Горелката е нова от тази година четвъртък миналата седмица беше пуска.
Su-37
- специалист
Човече, казах ти по-напред - вентилаторът на 0%, на 2%, на 5% и на не знам доколко, не се върти.
Когато дадеш вентилатор различен от 0% заа съспенд, контролерът дава грешка ЗАЩОТО му е подадено да се върти (чрез стойност 2% или 5%), пък той не се върти. Той просто не тръгва на такива мижави проценти. Приеми че така е направен и за да не дава грешка FAN ERROR направи 0% и няма смисъл от търсене на никакви права. Така е при всички, не само при теб. По-напред няколко страници питам за същото. Имам спомен че го ръчнах на 2%, после на 5% и накрая на 0%. Да, върнах го на 0. Още веднъж даде грешка, докато в един момент си стоеше в "изчакване" без да индикира за проблем. Функцията работи само на 0%, както е фабрично.
Когато дадеш вентилатор различен от 0% заа съспенд, контролерът дава грешка ЗАЩОТО му е подадено да се върти (чрез стойност 2% или 5%), пък той не се върти. Той просто не тръгва на такива мижави проценти. Приеми че така е направен и за да не дава грешка FAN ERROR направи 0% и няма смисъл от търсене на никакви права. Така е при всички, не само при теб. По-напред няколко страници питам за същото. Имам спомен че го ръчнах на 2%, после на 5% и накрая на 0%. Да, върнах го на 0. Още веднъж даде грешка, докато в един момент си стоеше в "изчакване" без да индикира за проблем. Функцията работи само на 0%, както е фабрично.
filmatoplo
- майстор
Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти . 

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература