• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
argento - напреднал
Напротив не се обиждам ,а точно това искам. Питай по конкретно и ако мога ще ти отговоря.

А по въпроса дали някой се е цапал на обект -да.
Пуснал съм доста обекти от самата идея,през проектирането,изграждането до пускане в експлоатация.

Така че питай.
argento - напреднал
Водно подово е най-добре,Защото подово можеш да го сложиш навсякъде (коридор,бани,тоалетни),а конвектора не можеш.
И другото неудобство е че конвекрора при 35 градуса няма да тръгне , на него му е необходима температура над 45 градуса .
Чаро - Акълия
argento написа:
И другото неудобство е че конвекрора при 35 градуса няма да тръгне , на него му е необходима температура над 45 градуса .
Би ли обяснил това ?
Освен това (предполагам недоразумение), има подови конвектори , таванни, такива за вграждане.
Филма, подовото се регулира трудно(голяма инертност). Ти ги знаеш тия работи...Най-добрата комбинация за мен е подово+конвектори (ако може и вградени- да не се виждат). Само с подово не можеш да охлаждаш ефективно. Още по-добре е подово отопление + таванно охлаждане. Само че малцина могат да си го позволят.
:wink:
Филма, и с кал се оцапах скоро. Снимка на сефтето има на предната страница.
denuchi - специалист
argento написа:
Водно подово е най-добре,Защото подово можеш да го сложиш навсякъде (коридор,бани,тоалетни),а конвектора не можеш.
не спираш да ме изумяваш с глупости. какъв ми е проблема да поставя на изброените от теб места конвектор. и поредната глупост че при 35 гр. не тръгвали. хващай самолета и ела до бургас да ти покажа за какво става въпросче да спреш с глупостите. и като си толкова опитен кое ще е по лесно с конвектор по стълбищните клетки или с подово по стъпалата.
filmatoplo - майстор
Сега се сетих къде има действаща система С КОНВЕКТОРИ с ниска температура на водата 35 гр от чилар - в завода на Интииел Поморие .
Здравейте,
Аз съм нов в този форум. Нямам въпрос, искам само да кажа, че родителите ми се занимават с термопомпи и имаме сглобена инсталация с конвектори
argento - напреднал
Какви модели конвектори ползваш за банята,а за тоалетната?
При 35 градуса каква мощност е конвектора?

Идеята на конвектора е от малък топлообменник и с по-висока температура да затоплиш помещение.
При подовото топлообменника е под целото помещение и с по-ниска температура.
На самите конвектори ако има управление има датчик който регулира скоростите на вентилатора и дали да тръгне.

А и няма толкова тихи конвектори,че да си го монтираш в спалнята.
rulom - модератор
argento, как да разбирам поста ти?
Значи можеш да си монтираш климатик в спалнята, а конвектор, не ?
Шума и на двата е еднакъв.Не заблуждавай потребителите.
Даже ти гарантирам, че на първа скорост и почистени филтри не се чува нищо.......на конвекторите :wink:
argento - напреднал
Кой го сравнява с климатик.И тук се впускаш в една дилема която няма решение.От една страна конвектор който създава течение и "нисък" шум.
или подово което е по-инертно.
Така че въпрос на индивидуално решение.
поне нашите конвектори не са за баня - не са влагозащитени. За баня е за препоръчване лира и подово - лирата да намали температурата на водата преди подовото
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: