• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
Аз да кажа че вече не се занимавам с преработка на олиото в биодизел!Намирам си чисто олио на 1.30лв. и си го зареждам директно в резервоара !!! Сега съм намислил да правя топлообменник като тези дето се предлагат от фирмите които продават устройства за работа на олио ! Имате ли представа какво точно представляват тези пластинчати топлообменици и как точно таботят ?Защото пише че имат подгревна свещ в антифриза но според мен тази свещ е напълно безполезна защото антифриза циркулира постоянно през топлообменика ......?? или има нещо което незнам ??? :?
ebahti - майстор
братчед, я кажи пежо 306 1998г. ХДИ дали ще върви на олио и нафта 1/1......дали нема да се преебат дюзите :? ебахти нафтата стана 2,15 :evil:
ArturDent - Почти Безобиден
По принцип да в топло време, в горещо можеш да стигнеш и 75% олио и 25% нафта.
Хубаво е да сложиш един допълнителен подгревател на системата. Продават се. Трябва да имаш предвид, че в началото има голяма вероятност да ти се запуши горивния филтър, защото олиото успява да отмие някои отложени нечистотии в резервоара ти. Но това само в началото. Също так е добре да смениш гумените маркучи на горивната система със силиконови. Чел съм че олиото прецаква с времето гумените маркучи, не си спомням защо.
filmatoplo - майстор
Ех ако можеше с вода да работи двигателя :? :-D
maxuel82 - специалист
ebahti написа:
братчед, я кажи пежо 306 1998г. ХДИ дали ще върви на олио и нафта 1/1......дали нема да се преебат дюзите :? ебахти нафтата стана 2,15 :evil:
АКО Е НАИСТИНА HDI ( Common Rail)НЕ СЛАГАЙ ОЛИО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЧЕ ЩЕ СМЕНЯШ ДЮЗИ дюзите са много по специфични и работят на много по -високо налягане и олиото е прекалено гъсто за тях дори и смесено с нафта 50/50 ! Преебахме един ситроен xsara HDI така с олио и нафта НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПРИМЕНТ ще сменяш дюзи !!! Само на обикновена ротационна или редова помпа става !!! Аз като казвам че новите системи Common Rail и помпа дюза не стават за нищо никой не вярва !Тоя дето ги е измислил да си ги набута в г..а :-D :-D :-D
ArturDent - Почти Безобиден
О, да колкото по-стар модел дизел, толкова по-добре, нооо... ако има допълнителен подгрев, не на прави си сам, няма да има проблем.
maxuel82 - специалист
ArturDent написа:
О, да колкото по-стар модел дизел, толкова по-добре, нооо... ако има допълнителен подгрев, не на прави си сам, няма да има проблем.
За чисто олио и стария дизел е добре да има подгрев !
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Нафта без акциз - кога?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: