• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
Днес купих колекторите и обезвъддушители за колекторите !Я вижте какво ми дадоха защото на мен ми се струва че едното нещо е излишно и досега не съм го виждал да го монтират (показал съм го със стрелка !!!

Прикачен файл

Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (36.2 KиБ) Видяна 5841 пъти

Прикачен файл

Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (35.95 KиБ) Видяна 5841 пъти
filmatoplo - майстор
Браво бе , това е клапанче -пуска вода и въздух към камбанката обезвъздушитела само когато е завит на него самия обезвъздушител -ако го развиеш при пълна система -клапанчето ще спре водата ,може да подмениш обезвъздушитела под налягане и пълна система без да източваш :wink: Блазе ви че там имате материали -тук няма такива холендри дето си завил на колектора -вътре има ли гумено уплътнение :? Развий го и виж
maxuel82 - специалист
Малеее "гола вода" съм как неможах да се сетя мислях че са ме метнали :lol: Това са полухолендри 3/4 има и на 1/2 и струват мисля че около 2лв . има нещо като клингиритово уплътнение вътре !а иначе цял холендър е 7-8лв та за това взех от тези !Мисля да НЕ слагам кранове след колекторите за да не оскъпявам допълнително че и без това на един кръг са два радиатора ако се наложи ше спирам всичко ! Ето и како ми дадоха да използвам за уплътняване вместо тефлон или калчища ! Вътре е нещо като грес и е синьо !Каза ха ми да чистя хубаво резбата ,мажа и стягам и няма пускане !Ползвали го дабе и при инсталаций за газ !!!

Прикачен файл

Picture 006.jpg
Picture 006.jpg (36.87 KиБ) Видяна 5833 пъти
filmatoplo - майстор
Горното -Браво бе :) беше истинско браво , ама може да се подразбере и като упрек че не знаеш клапанчето , беше браво че си купил добри материали. :) Следващото парно мисля са е с такива холендърчета на колекторите заради медните тръби -край с алуминиевата фалшива вложка -писна ми.Коя е фирмата да ги открия и аз да си купя :?има ли и други цолажи :?
maxuel82 - специалист
Ами холендърчетата ги купих от едно магазинче дето не му знам фирмата :-D но ги има и в "БАУМАКС" мисля че има и в Бургас ! Холендърчета мярнах и там дето купих медната тръба май пак е бургаска фирма щото ги чух да казват че чакали тир от Бургас :idea: А какво ще кажеш за уплътняването ?Сирурно ли е с това дето съм го снимал или да мотам кълчища и тефлон за по-сигурно! :?
filmatoplo - майстор
Това го ползва мой колега , каза че било яко .Само каза резбата да е предварително суха и най добре изчакай водна проба след една нощ за 100% сигурност. :) Медта я купувам от Интерметал Бургас -продават само на фирми.
maxuel82 - специалист
Не е същата фирма !Аз я купих от тук http://tirengineering.com/ !!! и цените както казахте са добри !ф 15*0.7 е 5.04 лв/м а ф 18 * 0.7 е 6.13лв/м :idea: има и много фитинги ама не съм питал за цената !
filmatoplo - майстор
:) Знам я фирмата -купувал съм оттам медни тръби -до Трапезица зад кабел комерс за бургазлии го занаят .
maxuel82 - специалист
Незнаех че било толкова трудно да се намери РС за отворена система :shock: днес обиколих доста магазини и немога да намеря , а там където намирах едни кръгли и грозни разширителни съдове хоризонтални и незнам какви !Е все пак намерих РС дето ми хареса на дизайн направо му се кефя :-D Малко е по-голям за моята система от 50-60 литра РС трябва да ми е около 6-7 литра но ми казаха че нямало толкова малки и затова купих този - 12литра ! Предполагам че не е грешка !?

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (37.16 KиБ) Видяна 6090 пъти
filmatoplo - майстор
Точен е съда , моя е подобен само че вместо шлаух е със стъкло -след време се уцветява в кафяво и не се вижда нивото :lol: пълня пълня и накрая прелива :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: