• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zgi - помощник
Много благодаря LazarGanev Веднага отивам да погледна.
Все пак да поясня .
200л бойлер с две серпентини. Още мислим за отоплението, но най вероятно ще бъде пелети. Къщата е нова в строеж.
LazarGanev - "Велик майстор"
zgi написа:
Все пак да поясня .
200л бойлер с две серпентини. Още мислим за отоплението, но най вероятно ще бъде пелети. Къщата е нова в строеж.
Точно това е комплекта за 200л бойлер. Щом сега строите е време за тръбите - мед ф15х0.8мм и изолация 15х19мм от микропореста гума.
zgi - помощник
Непременно медни ли трябва? Защото на мен ми заложиха тръби, обаче метални на цол и половина. Ще свършат ли работа. Оставиха ги под налягане и то голямо. Не мога да кажа обаче в момента колко беше. Знам, че манометъра е още там
Нещо бъркаш - не може да са цол и половина, по-скоро половин цол. Ако са половин цол черни стоманени тръби ще станат, но ще изгният. Най-добре мед или неръждавейка
syncho - майстор
Лазаре, сигурно някой му го е смятал за гравитачна система и за това са заложили такива тръби, иначе и аз не мога да си го обясня. М/у другото не е задължително да е с медни тръби. Защо да си оскъпява излишно инсталацията? Да си сложи 16х2 полиетилен с алуминиева вложка и готово. Няма смисъл от мед след като ще се вкопават.

zgi ако някой се опитва да те убеждава да си правиш гравитачна система на ново строителство направо го изритай от вас, че кой знае още какви поразии ще ти направи.
Сънчо, става въпрос за соларна инсталация, не за отоплителна - как ще препоръчваш пластмасови тръби?
syncho - майстор
#-o Опф... пътя днеска явно не ми се е отразил добре... Заблудих се помислих, че става въпрос за отоплението. За слънчевата инсталация да - медни тръби задължително с изолация минимум 19мм дебела гумена (черна).

Лазаре мерси за поправката. 8-[
zgi - помощник
LazarGanev написа:
Нещо бъркаш - не може да са цол и половина, по-скоро половин цол. Ако са половин цол черни стоманени тръби ще станат, но ще изгният. Най-добре мед или неръждавейка
Добре де...понеже не мога а намеря снимка ще го кажа така - ф50. С ф-тата съм по добре :sad:
Тази тръба спокойно можеш да демонтираш и да си направиш асма или да я ползваш за оградата, пък този, който я е пуснал - шут отзад, ако не си го направила по друг повод. :x
syncho - майстор
LazarGanev написа:
Тази тръба спокойно можеш да демонтираш и да си направиш асма или да я ползваш за оградата, пък този, който я е пуснал - шут отзад, ако не си го направила по друг повод. :x
:supz: извади си и ограничителна заповед да не приближава на по-малко от 500м от къщата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "дайте съвет за слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: