• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Аз точно с идея за да топли легло си взех един български инфрачервен нагревател (cdmsystems май беше фирмата). Уж беше 850W, ама при измерване на мощността стана 750 вата (при това при 236 волта). После уж трябвало да топли веднага като го пуснеш, а някакви плочи се нагрявали до 200 градуса и тогава топлело. Та не знам к'во е, ама за 200лв май си взех една много скъпа печка... Повече инфрачервени хави няма да гледам :) .

Още не съм я закачил над леглото да видя к'во ще прави де, ама и това ще пробвам.
Energyx - специалист
Като се бяга от час по физика в училище, се върти после оборот на търговците .
Това закон за запазване на енергията, това видове топлообмен - все остарели недемократични понятия.
Да се смее ли човек, да плаче ли....
fu4ko - специалист
magi208 написа:
Ако си направиш кабинка в стаята от такова фолио икономията вече ще е реална.
Може да си го облечеш или да си направиш параван над спалнята.

Във останалите случаи климатика е електроуреда с по-нисък разход
Гледах някви дрешки които топлели и се отказах от фолиото.После се отказах и от тези дрешки щот не стигат за тях.Не се оплаквам.В стаята е топличко-24 градуса и всички са доволни.Някъде ме обвиниха,че съм рекламирал такова фолио.Няма такова нещо.Имаше интересуващи се и споделих мнение.Взех,пробвах и за мен си съм доволен.Който с каквото иска да си се топли.Никого не карам да си взима
brum - майстор
Energyx написа:
Като се бяга от час по физика в училище, се върти после оборот на търговците .
Това закон за запазване на енергията, това видове топлообмен - все остарели недемократични понятия.
Да се смее ли човек, да плаче ли....
Абе от час по физика не съм бягал, ама явно съм наивен щом се вързах на толкова реклами :) .
ilianradkov - помощник
Здравейте.Не съм влизал с месеци във форума.След много проби намерих икономичен уред-хипер инверторен климатик-отоплявам 2северни помещения-18 и 7кв.м.-консумира ми 300вата на час.20г. купувам 12-15кубика дърва.Тази година буквално се родих.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
Фучко, май трябва да изровя старата тема за нанофолиото дето rumeniak се опитваше да рекламира и продава във форума и го излових по смъкнати гащи. :lol: До толкова се беше престарал, че го рекламираше така: "от както си го сложихме няма болни вкъщи"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 80#p475836
И май нещо и ти много го рекламираше покрай него, ама тогава не ми се ровеше повече. :-D Та още тогава ти обясних че какъвто и отоплителен уред с нагреватели да си купиш "далавера" няма. И пак тогава ти казах следното:
За всеки електрически отоплителен уред, дето не е на принципа на термопомпата има две новини - лоша и добра:
Лошата е, че си плащаш всеки всеки киловатчас произведена топлина по текущите цени на ДКЕВР.
Добрата е, че КПД-то на нагревателите е 100%.
Кое не разбра? Всичките печки, отоплители, фолия и подобни да изкупиш из търговската мрежа, няма да откриеш вълшебния икономичен уред. Като гледам продължаваш с покупките и пробите? Успех!
:partyman:
Кой е казал,че търся вълшебен икономичен уред :)
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
...Кой е казал,че търся вълшебен икономичен уред :)
Разбирай вълшебен=икономичен нагревателен.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
fu4ko написа:
...Кой е казал,че търся вълшебен икономичен уред :)
Разбирай вълшебен=икономичен нагревателен.
Най евтиния уред е шунт на електромера.От там нататък кеф ти инфра,кеф ти елва и какво ли още не
hidrazin - майстор
Шунт, шунт ама докато не те хванат. После :axe:
Пък тая печка дето си я взел не е нищо повече от това:
http://apogee99.com/index.php?main_page ... ts_id=1009
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
Шунт, шунт ама докато не те хванат. После :axe:
Пък тая печка дето си я взел не е нищо повече от това:
http://apogee99.com/index.php?main_page ... ts_id=1009
Да не мислиш,че разчитам само на нея.В сайта пишеше,че е за баня ама предвид мощността мислех,че ще стане и за стая.Както и да е.Като съм я взел ще я ползвам.Мисля,че собственоръчно направен панел от инфрафолио е добра идея ама лошото е че трябва да се отнема топлината от фолиото за да не прегрее и да се повреди.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "инфрачервено отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: