• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стефко - специалист
Мерси за отговора. А какво пречи чупката да е под 140 градуса след камерата? След чупката до края на комина/Ф210/ няма да има никакви чупки.

За отбелязаното в зелено. Естествено, че тухлите няма да лягат върху горивната камера. Показаното е схематично. Там смятам да е монтиран "Г" образен винкел 75х75х7, с процеп до камерата за приток на свеж въздух, и защитен от температурата с вата с фолио.
Стефко - специалист
Не мисля, че темата е изчерпана......
ArturDent - Почти Безобиден
Стефко написа:
А какво пречи чупката да е под 140 градуса след камерата?
В чупката винаги ще се натрупват сажди и ще ти намаляват сечението на тръбата.
Просто направи чупката директно към конзолата на комина.
Като това Изображение
Christo - майстор
Идеята е, че пътят на пушека трябва да е с възможно най-малки чупки и без резки изменения на посоката. Скицата на Артур показва оптималното положение.
jekasus - майстор
Да не спамим в темата на Артур.
Мунчо написа:
много ми се иска след като завършиш камината, да пуснеш един списък с вложените материали, труд и време, за да могат всички да се ориентират в нещата, а и за да си максимално полезен на четящите тук.
Труд и време спрямо твоя заплата, така ще е най-честно. Нищо че ще го правиш през почивните дни.
Стефко - специалист
jekasus написа:
Труд и време спрямо твоя заплата, така ще е най-честно. Нищо че ще го правиш през почивните дни.
Няма проблеми. Но ще се окаже, че моята заплата е нищо пред някой КЕЧаджия, полузавършил основно образование.

Давам прост пример. За 3 дни работа някой иска хонорар 1400 лв. За ден това означава 466,66 лв. За 1 месец това прави 14466,67 лв. За 1 г = 173600 лв.

Как Ви се струва това заплащане?
jekasus - майстор
смяташ ги, като 31 работен ден в месеца и 372 работни дена в година :-D
С твоя заплата ще дойдеш долу-горе на онази моя космическа груба сметка.
Но ще почакаме крайния продукт и крайната сметка, ако не греша за Мунчо ( от кой град и фирма), ще видя дали неговите хора заслужават парите, които ще вземат(за профи. опит за мен ще е полезно).
Градинар - специалист
BARD написа:
Стефко написа:
jekasus написа:
Няма проблеми. Но ще се окаже, че моята заплата е нищо пред някой КЕЧаджия, полузавършил основно образование.

Давам прост пример. За 3 дни работа някой иска хонорар 1400 лв. За ден това означава 466,66 лв. За 1 месец това прави 14466,67 лв. За 1 г = 173600 лв.

Как Ви се струва това заплащане?

... в тази цена влиза труда до зав.вид обличането на металната тръба /комина до билото на покрива топлоизолация/ изработката на облицовката+цялостната конструкция на камината, обличането с гипскартон и вата на димоотвода в междуетажните пространства /топлообменник/,транспортни разходи ,доставката на горивната камера франко ...
Тази цена с ДДС ли е?
soton - специалист
но не се каза почти нищо определено освен една цветна снимка -тя е отговора.А в идеята на Стефко ако се увеличи още малко изолацията и сложи и отпред ще се получи идеален източник на топлина,който няма да се усеща в стаята.
ArturDent - Почти Безобиден
Чефо, сега ми идва на ум.
Така и така ще имаш дупка отдолу за студен въздух.
Защо не скриеш един вентилатор за принудителна циркулация.
Идеята е: Като се върнеш от работа и запалиш камината - пускаш вентилатора за по-бързо затопляне.
После го спираш за да не ти шуми.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Да продължа, понеже ми изтриха темата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: