• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Мисля си за един буфер 3-4 тона - пали колегата уикенда, когато е по-свободен и после през седмицата си се топли :lol: .
kalin72 - майстор
Що се смееш, точно така е. Хем икономично, хем комфортно.
syncho - майстор
Вие не сте наред... за 13-14кВ искате да ми кажете да сложи 30кВ котел и буфер... ненормалници. Защо да си създава такива проблеми като има котли за тая мощност? Я малко се стегнете.
kalin72 - майстор
За комфорт е буфера, аз поне така го виждам...а и да обере жегата, ако спре тока и котела тръгне да вдига градуси.
syncho - майстор
Това са пелети. Уюта си го има и без буфер. Също така като спре тока просто ще спре котела и няма как да прегрее, защото няма да има достатъчно пелети в горивната камера, за да прегрее. Така че, буфера е абсолютно излишен и само би утежнил ситуацията. Ако беше котел на дърва - да, почти задължително направо, но не е.
kalin72 - майстор
Аз говорех за котел на твърдо гориво, не пелетен :-)
stentop - специалист
е, да ама човека си прави реклама :-D пелети та пелети
syncho - майстор
stentop, ако беше чел малко да видиш за какво става въпрос, щеше да разбереш, че canc се е насочил към котел на пелети, а не да пишеш глупости.
stentop - специалист
глупости ли е да си зависим от знайни и незнайни производители на пелети. Ще бъдат ли с ниско съдържание на прах и пепел, ниско водно съдържание... Основното нещо, което трябва да се избягва в България - да си зависим от твърди горива.
syncho - майстор
Я ми посочи едно единствено гориво където си независим от нищо и никой. Като гледам имаш против твърдите горива? Сигурно ще ти е по-добре да си зависим от газта например или пък от цените на петрола... Всеки си преценява сам за себе си. В момента се опитвам да дам съвет на човека, а в последните коментари от теб освен заяждане, не виждам нищо друго.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "С какво и как да отоплявам къща с добра изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: