• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За 2 дни тест не може да се прецени много, но на пръв поглед горелката Бисолид вдъхва доверие , стори ми се само че пали бавно пелетите (това може да се дължи и на тяхното качество де) , друго -кратко вентилира при пуск и стоп , за сметка на това няма никакви настройки -само зареждаш шнека като преди да го включиш в горелката го пъхаш директно в контакта с ел захранване -така той се пълни , след това го включваш в горелката , включваш я нея и натискаш Старт :wink: .Работи на оптимална мощност до наближаване на фабрично настроената 79 градуса , но още на 69 гр започва да си намаля мощността -модулира между тези температури -по горе Лазар го показва със снимки .
iceheart - специалист
Здравеите. Някой може ли да ми каже паролата за техническото меню на Bisolid GP32 и да даде таблица с заводските настройки, че един приател има проблем с горелката и ще ходя да я погледна да видим можем ли са направим нещо. Благодаря предварително на всички.
filmatoplo - майстор
Аз лично не знам паролите :? , Лазар ако знае нещо , какъв е проблема -тоест какво се поврежда по този модел горелка да съм подготвен за изненади :? .И друго се чудя как така ние , айде аз не съм от ония посветените в тайните на Ерато :prayer: майстори които знаят паролите и за 1 идване до обекта взимат 120 лв.Скоро при пуск на една такава горелка Бисолид , се нуждаех да мога да и задам по малка температура на водата обаче не може иска парола :? .
iceheart - специалист
Едва ли е световна тайна тази парола. Просто помолих някой колега да помогне, а не като отида да ягледам като голям камък и да се чеша по главата, а и от собствено любопитство искам да я разгледам. Благодаря предварително. Ако някои е склонен да сподели нека да пише на лични ако го притеснява да го направи в темата.
filmatoplo - майстор
В самата книжка нищо не пише като настройки , тоест както при Фероли , на дисплея се преминава само през 3 настройки , едната е за стайния термостат , другата не се пипа тази за фотосензора , и третата е за температурата -обаче е защитена :? , излизат три цифри , нещо нули и звездичка :? , мъчих два три пъти но се отказах да не запаметя парола която ще забравя и край .Лазко ме съветва да звъня във фирмата Ерато .Ама какво точно се оплаква човека :? .
здравейте имам същия котел но не изгаря пелетите до край
LazarGanev - "Велик майстор"
Как така не ги изгаря? За пръв път чувам такова нещо. Пробвай с други пелети, твоите какви са? Ако не става обади се на сервиза.
filmatoplo - майстор
Аз забелязах следното нещо при натиснат Стоп -спря шнека ,горенето продължи известно време нормално ,след това започна намаляне на показанията за осветеност на фотосензора , след това се усеща крайно вентилиране , осветеността падна до нула , и накрая вентилатора спря , Но -като отворих вратичката да видя как е горяла горелката , дали е направила пепел и тем подобни -в горивната камера имаше още пелети които тлееха и си светеха от тягата на комина .Това го преписах тогава на пелетите , уж пресни,уж флажни :? , но при горелката ГП 4 със същите пелети само след седмица , след края на горене -в камерата имаше само пепел .Лошото е че моите горелки още не ги горят , само са работели за проба по 4-5 часа .Който гори Бисолид сега постоянно да сподели -спешно.А за пелетите -още ги смятам за не много добри де.
vladim6 - специалист
И при мен беше така в началото парчета пелети оставаха в пепелника но след като намалих оборитите на вентилатора от 100 на 85% сега остава само пепел. Пелетите са разложки :partyman:
vladim6 - специалист
горелката е Bisolid 25kw
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: