• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
На вилата имам един поцинкован от едно време и като го свалях да чиста варовика и да го места на друго място си тежеше повече от сегашни два или три.
svetlik - напреднал
Тъй като видях, че темата е за бойлери Шишков, да питам след около 7 г. ползване на същия 100 литров хоризонтален - нормално ли е да покапва от топлия изход. Не капе от винтил или тръбата или съединението. Предполагам е конденз, някъде отвътре изпод изолацията ми се струва че капе. Слабо е, но дали е от конденз или си е заминал бойлера. Това го наблюдавам най- много зимните месеци. Примерно от 1 година време.
Прикачен файл:
IMG_20250402_232920.jpg
MamaMy - майстор
Няма конденз. Има дупка. Когато бях доста по-млад и много по-зелен и аз така се успокоявах докато не ме изкъпа със студена вода. В една от квартирите ми, бивше бекярско общежитие, беше монтиран над тоалетната чиния. Толкова тясна беше банята,а и всичко останало, че друго място нямаше. Бойлера прокапваше от долния капак, но малко, по 2 -3 капки на минута. Даже като загрееше и спираше. И аз репата мислех, че е конденз и бях сложил една отрязана 10л туба от мин. вода да събира капките, докато един ден както си четях на тоалетната чиния не ме поля леден душ. Докато се осъзная какво става и да спра водата мина доста време. С един приятел доста по-голям от мен и доста по-умен, го свалихме и разглобихме. Толкова беше изгнил по надлъжния шев, че като съм пуснал водата за тоалетната се е получил хидравличен удар и се беше порнал една педя. Вътре спокойно можеше да се бръкне с пръсти. :lol:
chapara - майстор
Шишков, но нещо друго или плюеме ? Подробности за бойлера?
MamaMy - майстор
Моя (на хазаина) бойлера не беше Шишков, а от най старите Елдом.
chapara - майстор
пет апр 04, 2025 2:36 amMamaMy написа:
Моя (на хазаина) бойлера не беше Шишков, а от най старите Елдом.
Не беше към теб въпроса😉
svetlik - напреднал
Забравл съм, че съм писал в същата тема преди няколко години по повод изгорелия нагревател. Да, капещия бойлер е 9 годишен Шишков, хоризонтален 3 kw. Не броя първите две години, защото дефакто беше сменен нагревателя гаранционно. След скандала, който им вдигнах, че нямат право да дават 6м. гаранция на нов детайл от уреда те ме успокоиха - Няма да изгори, спокойно!
Явно си знаят че има гляма разлика от първоначано монтирания нагревател и следващия ...
Е засега си работи, топли, но проблема е само от покапването около топлия изход.
svetlik - напреднал
Неръждавейка е. Доколкото знам, на Шишков бойлерите са само такива.
chapara - майстор
съб апр 05, 2025 10:44 amsvetlik написа:
Неръждавейка е. Доколкото знам, на Шишков бойлерите са само такива.
Не е водосъдържателя на 90%, фланеца с нагревателите. Или конденз.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Бойлерите на Шишков-мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: