• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bigdragon - майстор
crez написа:
......В оборотната си вода ТЕЦ-овете добавят мазут за да не корозират тръбите......
Пълна простотия!
crez написа:
....... Аз ползвам айрометър показан ва снимката в статията.
Уреда е ареометър...
crez написа:
С това слагам край на моето участие в дискусията. .....
Най после!
hidrazin - майстор
crez написа:
...Сравни формулите им, разлика в една хидроксилна група...
Сега и химик ли се опитваш да се изкараш? :lol: Ми то калиев фероцианид и калиев цианид са близки - един атом джелязо.
Ама първото е хранителна добавка - E536, второто една от най-силните отрови. Ба си и разсъжденията. Различавало се с една хидроксилна група. :?
Относно мазута. Ти виждал ли си какво се получава като омешаш мазут с вода бре??? :shock: Той кой е далеч от науката и кой вниква отдавна стана ясно. Кофти е когато знанията на човек идват от чутото на маса в кварталната кръчма и избледнели спомени от училище.
Ти даже не успа да отговориш какво маже антифриза в една охладителна система и упорито отбягваш въпроса.
За приключването на участието ти - радвам се. Поне някой, някога когато чете темата може и да извлече полезни знания от нея. Като изключим твоите постове, разбира се.
:partyman:
fox_vt - майстор
Много се захапахте с тия мазилни свойства :-D Факт е че антифриза на пипане стои леко мазен, факт е че стар антифриз не се усеща толкова мазен, кое къде е изчезнало е друг въпрос.Това че е мазен на пипане не значи че се използва за смазване,и нафтата е мазна но не се използва основно за това.Графита също се използва за друго и между другото и за смазка, медта също примери много.
Преди време се мъчех да обезмасля една феродова спирачка със амв разредител, никакъв шанс,коресилина е нужното.
kozl - майстор
Аве антифризо нЕмал мазилни свойства. Да я като сипах антифриз в чистачките и такова омазване настана, а после спор, маже ли или не маже. Ми не знам маже ли :? ама сетне голЕмо бърсане беше :shock:
bigdragon - майстор
А ве верно, ама се пак нека прайм разлики между мазилни свойства и мазня.....

ПП Щото и плюнката има мазилни свойства ама за други работи......
ivanovbg - майстор
Всеки мат'рял има мазилни и омазващи свойства. Кой повече кой по малко. Даже и чистата вода.

Примерно аз, с антифриз зимата смазвам замръзналите жила на съединители или ръчна. Действа безотказно. Е, маслото не го може това, ако' маже повече уж.

lov - майстор
Голямо напъване да изкарате под вола теле. Глицерина имал корозивно действие и за това не се слагал като добавка. Туря ли го само в ментаците. Аз ще пропусна да питам какво въздействие има към каучуковите съединения щото ще стане много дълго, и за по лесно на първо време въпро са ми е защо почти само той се ползва като смазка в кислородните компресори?
fox_vt - майстор
bigdragon написа:
А ве верно, ама се пак нека прайм разлики между мазилни свойства и мазня.....

ПП Щото и плюнката има мазилни свойства ама за други работи......
И каква е разликата между мазилни свойства и мазня? :lol:
PCL82 - майстор
За да има дадено вещество мазилни свойства то трябва да може да проникне между триещите повърхности и молекулите му да създадат миниатюрни сачми-един вид лагер. Ако мазнята е с твърде едри молекули и много гъста, тя ще е хлъзгава/лигава на пипане, но няма да смазва там където трябва.
Също така смазката трябва да издържа на работната температура, без да си променя качествата.
hidrazin - майстор
lov написа:
...Глицерина .... защо почти само той се ползва като смазка в кислородните компресори?
Я дай малко повече информация? За какви кислородни компресори става дума? Предполагам говориш за нещо от типа:
Кислороден компресор КП-75 за АКЗС-75
Тези дето зареждат кислородната арматура на самолетите? :-D
Там не се използва чист глицерин а глицериново-водна смес. И това не е заради "отличните" мазилни свойства на глицерина (с вода),
а защото ако се използва масло ще има голямо БУМ, ТРЯС, БАХХХ ... :lol:
Прикачен файл:
Компресор1.jpg
Компресор1.jpg (85.8 KиБ) Видяна 1844 пъти
То всяка течност има мазилни свойства. Зависи от условията. Като се вижда от скана, и сярната киселина се използва за смазване на компресори.
Това въобще не означава че глицерина има място в антифриза за автомобилите и отоплителните инсталации. Още по-малко, че на антифриза му се търсят някакви мазилни свойства.
Така и никой не ми отговори какво по дяволите ще маже антифриза в една кола или парно?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Защо не бива да се използва антифриз в локално парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: