• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Само че ако си забелязал, обикновено тя е с 3, а напоследък има и с 4 скорости.
3 и 4 скоростните автоматици отдавна са в историята, вече са с най-малко 5 предавки, като максимума е 8. И наистина, след 8 скорости, за ежедневна употреба, е напълно безсмислено да има, така както е напълно безсмислено да има телевизори с много висока разделителна способност, просто защото няма как да я различим :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да направят с 40 предавки. Някой път като останат без работа :cool:
idunno - специалист
Много е хубаво че са го кръстили FUZZY LOGIC, защото едно от значенията на fuzzy е мъгляв неясен и т.н. :)
Radoslaw - специалист
idunno написа:
Много е хубаво че са го кръстили FUZZY LOGIC, защото едно от значенията на fuzzy е мъгляв неясен и т.н. :)

По точния превод е Размита логика.Но все пак се радвам на проявения интерес към нещо свързано с пелетните горелки,които нарече едно Дърво.Не ,че не си далече от истината
Познай ко стаа, ако перничанин се сдобие с 40 степенна автоматична скоростна кутия - веднага Гоуф 2 ще бъде обявен за Кола №1 :-D
fox_vt - майстор
Климатици, перални, хладилници, фризери и т н минават на инверторни двигатели с почти безстепенно управление.Прекалено сложно, това може да го каже човек с ограничен мироглед обикновено във по старото поколение.Да обяснявам ли разликата между джамал и камина прити например, откъм еволюция.Кое на днешно време не е еволюирало във по сложно и по добро.Напълно ми е ясно че като нямате модулираща горелка ще обявите всичко друго за сложно и некадърно.По вашата комерсиална логика аз трябва да обявя смартфона от който пиша сега за некадърен и излишно скъп,и да се върна на правец.Запомни всичко се развива,и отоплителните системи не правят изключение.Започнеш ли да тъпчеш на едно място почивайки на стари лаври, губиш :wink:
Фокси, много ми е интересно да дискутирам с теб, направо се кефя да те чета :-D . Язък обаче за хубавата тема и съжалявам, че сам си я унищожаваш. Вмвсто ти или някой друг, който има достъп до този котел да ни обясни на нас, които нямаме достъп до никаква информация какво е устройството, какви са проблемите, настройките, начина на работа и ползване на този котел, вече 4 страници ни се повтарят цитати от рекламите в сайта, говорим си за коли, климатици, перални, камини, само не по същество. Няма ли кой да даде линк към паспорта на този котел? Сертификат като няма все още, няма ли никакви замервания с газанализатор, макар и не от отризирана лаборатория? Стига с този прословут контролер - колкото и да е добър - няма как да оправи проблемите в хардуера, ако ги има. Никой не твърди, че контролерът е лош, нито че котелът е лош, просто искаме факти, а не плюене на конкуренцията. Мога да кажа, че от няколко години насам немодулиращи горелки не се произвеждат в Бг, поне аз не познавам от моя опит и четене (последната беше GP3). Освен това мога да дам пример за 2 модела, от които този с немодулираща горелка е много по-добър и с по-високо КПД от този с модулиращата, който има има контролер почти същия като на Торча. Понеже модулиращата горелка няма как да направи едноходовия котел триходов :wink: . Така че престани с тази тема, дай нещо истинско и отговори на въпросите, които се трупат. Ако ти не можеш - дано някой компетентен се включи, а не само промити от реклами мозъци. Всъщност искаме факти, предимствата всеки ще си ги прецени от неговата гледна точка.
plastkomfort - специалист
Исках да кача ръководството но системата не позволява да се качват файлове по-големи от 2 мв.
fox_vt - майстор
Ех лазаре :prayer: 4 страници нападахте и омаловажавахте всички качества на котела.Никой не ти цитира реклами от сайта бъди сигурен.Искате информация-колко пъти писахме и в другата тема и в тая,айде пак да повторя.За да тръгне котела се въвежда калоричноста на пелетите и резултата от теста на шнека в грамове.Примерно 4000ккал калоричност и 2780 гр тегло от теста.Като запали котела и всички данни са верни всичко си работи нормално.АКО калоричноста не е вярна можеш да я променяш до достигане на добро горене.Има опция за промяна на количеството въздух по време на горене ако е необходимо.Веднъж седмично се спира котела и се почиства топлообменника и се изхвърля пепелта.На определен интервал който се задава в опциите се самопочиства горелката чрез увеличаване на оборотите на вентилатора на макс.Общо взето е това направено е максимално лесно,като при смяна на пелетите се прави началния тест.Красен може да пусне снимки на котела и горелката.А колегата пласткомфорт ще архивира ръководството и ще го качи.Надявам се че няма да има повече заяждане,особенно след като аз за разлика от теб нямам никаква полза от рекламиране на този или на кой да е котел.На ток съм и няма да си променям в близко бъдеще плановете. :wink:
Не знам защо ти се е сторило така. Как да омаловажаваме качества, като не ги знаем и няма откъде да ги научим. Контролера колкото и да е добър сам по себе си не означава нищо. Искаме да видим конструкцията. Колкото до останалата информация - тя е съвсем обща:
fox_vt написа:
За да тръгне котела се въвежда калоричноста на пелетите и резултата от теста на шнека в грамове.Примерно 4000ккал калоричност и 2780 гр тегло от тестаКакто казах - при ератовската ГП4 е същото, при други контролери е подобно.Като запали котела и всички данни са верни всичко си работи нормално.АКО калоричноста не е вярна можеш да я променяш до достигане на добро горене.Има опция за промяна на количеството въздух по време на горене ако е необходимо. Значи пак се правят настройки - нещо над което не знам защо се надсмивахте за други горелки Веднъж седмично се спира котела и се почиства топлообменника и се изхвърля пепелта.На определен интервал който се задава в опциите се самопочиства горелката чрез увеличаване на оборотите на вентилатора на макс.Общо взето е това направено е максимално лесно,като при смяна на пелетите се прави началния тест.Красен може да пусне снимки на котела и горелката.А колегата пласткомфорт ще архивира ръководството и ще го качи.Надявам се че няма да има повече заяждане,особенно след като аз за разлика от теб нямам никаква полза от рекламиране на този или на кой да е котел.На ток съм и няма да си променям в близко бъдеще плановете. :wink:
Повярвай ми изобщо нямам нито желание, нито време да се заяждам, просто отговарях на твоите писания. Не знам защо си мислиш, че имам изгода да рекламирам нещо, което нито произвеждам, нито внасям. Напротив - абсолютно свободен съм да предлагам или да насочвам вниманието към всеки един продукт. Понеже от това ми зависи хляба обаче нямам право да подвеждам, длъжен съм да предлагам само най-доброто за съответния случай. Да спомена и още един факт - само тази година съм монтирал над 20бр. котли и горелки извън града, на разстояние до 100км, които сервизирам гаранционно и извънгаранционно - мога ли да си позволя да хваля и предлагам нещо в което не съм сигурен - ами че аз трябва да фалирам, ако трябва да ходя постоянно по проблеми и аварии :). Интересът ми към Торч е от любопитство и то най-вече защото тръгнахте да хвалите "системата" по неподходящ според мен начин :) . Дано все пак получим желаната информация :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: