filmatoplo написа:И при мене Филме, и при мене. Все пак е лукс, че коскоджам шефа на завода ни обръща внимание и е дори любезен, с такива недоходоносни разговори... Опитвам се първо с писане обаче, но като по-старо поколение явно човека не обича много писанията а предпочита да си говори.A кажи ми , и като се обядя в завода за 2 минути какви отговори получавам и колко ми става ясна логиката
.Траф мраф ,че после контакторче -дълга и широка .Само и само да се ползва платката .Може ли да се нагласи по принцип големия вентилатор да работи за макс 10 секунди - за това време ще издуха всичко .
Код: Избери всички
Cleaning setting
Period [0 до 24 часа, като при 0 почистването е изключено]. Интервал за почистване = 6h
work time [1 до 180s] = 3s
Cycle [1 до 3] = 1
alx359 написа:на бобините им трябват mA.Тъй ,че според мен ще станат.Само ,че релето за големия вентилатор поне 10 А ,за контактите .Radoslaw написа: Много тъпо измислено но както и да е.Да разбирам ,че на (5,6),ще прикачиш големия вентилатор1400 вата ли беше.Това означава че така или иначе ще трябва да го минеш през контактор (реле)със собствено захранване.А на 3и4 захранване 24V ,което пък ще управлява релето на големиа вентилатор.А малкото трафче колкото да управлява бобината на голямото реле.Да, това е идеята. Но ако сложа нещо твърде маломощно на 3,4 като това <ЦЪК> дали ще успее да "раздвижи" клемите 5,6 и след тях бобината на релето за големия вентилатор - чистач?
Другият вариант дето си представям е по-мощно захранване за LED като това: <ЦЪК>. Но колко трябва да бъде мощно?
Radoslaw написа: на бобините им трябват mA.Тъй ,че според мен ще станат.Само ,че релето за големия вентилатор поне 10 А ,за контактите .Да, Раде, това го разбирам, но след 3,4 има маса елементи, релета и прочие и ме притеснява "инертността" на тия чаркове, докато стигнем обратно до 5,6 и дали на тях не ще им е нужен доп. ток за "бакшиш" - така да се каже.
filmatoplo написа:Ами значи трябва да се избере контакторчето ,после трафчето по него и да се свърже , само не ми е ясно -тук ти си знеш -как цялата работа ще се прехвърля и на Натурелската платка -за почистването с вентилатора .Там не виждам проблем. Фазата на кютюка я цепя някъде на 2 и едната жица я слагам директно на клемите на FC дето изведох след контактора 220VAC на кутията на Натурелата. Другата жица на фазата ще влиза в релето 24VDC за Интиела. Само един контролер ще работи едновмеменно така, че не очаквам проблеми.
alx359 написа:3 и 4 явно управляват бобината на поляризованото реле.А на него няма товар.Неговите контакти ще управляват само бобината на релето ,към което ще вържеш вентилатора.А идеята си е добра ,точно така трябва да стане ,вентилатора трябва да духа ,когато горелката не работи.Radoslaw написа: на бобините им трябват mA.Тъй ,че според мен ще станат.Само ,че релето за големия вентилатор поне 10 А ,за контактите .Да, Раде, това го разбирам, но след 3,4 има маса елементи, релета и прочие и ме притеснява "инертността" на тия чаркове, докато стигнем обратно до 5,6 и дали на тях не ще им е нужен доп. ток за "бакшиш" - така да се каже.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: