• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Помниш ли като го избираше котела, че ти казах, че ще ти е големичък? :)

Относно двата котела... мда г/д са еднакви, но като настройки по-добре да не пипаш сам там.
Vladimirag - помощник
пон дек 07, 2020 9:28 amsyncho написа:

Относно двата котела... мда г/д са еднакви, но като настройки по-добре да не пипаш сам там.
Нямаше как да рискувам с 15, тъй като имам и 3-ти подпокривен етаж, който не е никак малък. Иначе с малко бъзикане ще се получат нещата. Ако режимът HOff e между 2 и 4 часа даже ще е чудесно. Другото, което ме успокоява е, че имам 3 немонтирани лири, които вероятно ще накарат котела да влиза изключително рядко в този режим. А слагайки още 4 радиатора на последния етаж котелът ще си е точно колкото трябват киловати.
Сега остава да намаля още подаването на пелети и ще видим. Иначе от към разход и температура съм доволен. По-скоро недоволен от високата температура. За мен не е нормално 27-28 градуса.
andy_forresite - майстор
Нормално ли е да се платят толкова пари за котел, на който не можеш да му регулираш най-елементарното нещо - колко топло да ви бъде ...
Gustoraveli - специалист
пон дек 07, 2020 10:03 pmandy_forresite написа:
Нормално ли е да се платят толкова пари за котел, на който не можеш да му регулираш най-елементарното нещо - колко топло да ви бъде ...
Явно си нямаш понятие от италиански машини и чешиш само клавиатурата.
Добре изчислена и изпълнена система работи като инверторен климатик.
Поддържа температурата с разлика до +1°С от зададената, а за гаснене забрави. :?
kalin72 - майстор
По-скоро недоволен от високата температура. За мен не е нормално 27-28 градуса.
Защо ли пък при мен, който държи котела на 77-80 градуса, в стаите е 23-24 градуса :) Явно като правите нещо, не четете. Или тия, дето са ти направили инсталацията, не са чели :)
Gustoraveli - специалист
вт дек 08, 2020 7:38 amkalin72 написа:
По-скоро недоволен от високата температура. За мен не е нормално 27-28 градуса.
Защо ли пък при мен, който държи котела на 77-80 градуса, в стаите е 23-24 градуса :) Явно като правите нещо, не четете. Или тия, дето са ти направили инсталацията, не са чели :)
Има една поговорка - евтини на брашното, скъпи на триците. Много арматура се икономисва: въздушен, магнитен сепаратор, термовентил, безжичен стаен, управление за бойлер и т. н.
Всички икономии си оказват влияние върху работата ОС.
Gustoraveli - специалист

Сънчо, що не помогнеш нали си представител на LA NORDICA??
Aз като работя с Веселин вносителя на Равели, как ни се получават нещата??
Няма такова нещо не барай тук, там, и т. н.
Имахме проблем с новия WiFi модул, на който не му достигнаха два волта захранване от платката. За 25 дни италианците
ни изпратиха допълнителна платка с отделно захранване. Проблемът беше решен, така се работи!
А не, не барай там...
Последна промяна от Gustoraveli на вт дек 08, 2020 10:50 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
вт дек 08, 2020 9:22 amGustoraveli написа:
Има една поговорка - евтини на брашното, скъпи на триците. Много арматура се икономисва: въздушен, магнитен сепаратор, термовентил, безжичен стаен, управление за бойлер и т. н.
Именно. Къде поради незнание, къде поради желание за "икономия". Но е жалко подобни автоматизирани системи да се карат като печка "Пернишко чудо"...
Gustoraveli - специалист
вт дек 08, 2020 10:42 amkalin72 написа:
вт дек 08, 2020 9:22 amGustoraveli написа:
Именно. Къде поради незнание, къде поради желание за "икономия". Но е жалко подобни автоматизирани системи да се карат като печка "Пернишко чудо"...
Честно да ти кажа, не знам защо пиша в този форум?!
Работя на енергиен котел с чипс в тец, австрийски и още един газов.
Отоплителни инсталации са ми хоби, изпълнявам ги, но работя само с Равели щом
става дума за пелети.
Преди промяна на заводските настройки има много работа за добър горивен процес.
Специално за Сънчо, имам изградена система на Равели като инверторен климатик!
При студено жилище прави ударно затопляне на радиатори/парят от горе до долу /. С догонване на температурата почват да изтиват постепенно до горе, за да поддържат стайните температури.
Термоглави няма, как става?
syncho - майстор
вт дек 08, 2020 10:37 amGustoraveli написа:

Сънчо, що не помогнеш нали си представител на LA NORDICA??
Aз като работя с Веселин вносителя на Равели, как ни се получават нещата??
Няма такова нещо не барай тук, там, и т. н.
Имахме проблем с новия WiFi модул, на който не му достигнаха два волта захранване от платката. За 25 дни италианците
ни изпратиха допълнителна платка с отделно захранване. Проблемът беше решен, така се работи!
А не, не барай там...
А какво те кара да мислиш, че тази инсталация е наше дело? Дори котелът не е взет от нас. Длъжен ли съм да го поддържам? Не съм. Винаги съм помагал, дори и когато продуктите са взимани от конкуренти, които не могат да окажат техническа поддръжка, въпреки, че не би трябвало. Казах да не пипа, защото съм 100% сигурен, че ще омаже повече нещата от колкото да ги оправи.

Имам една идея, с която евентуално би могло да му се получи, но му загубих телефона да му звънна :) Ако намери моя да ми звънне да му кажа евентуално как биха могли да се оправят нещата.

Какво означава като инверторен климатик? Двете системи като цяло са две тотално различни и като начин и като функция и като тип инсталации и какво ли още не. Ако имаш предвид, че поддържа постоянна температура в помещенията, това се прави от инсталацията, а не от източника на отопление.
Gustoraveli написа:
Работя на енергиен котел с чипс в тец, австрийски и още един газов.
Ние правихме един такъв преди много време :) да не би да работиш на него?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Котел на пелети La Nordica Extraflame – настройки, проблеми, мнения и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: