• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
ср дек 05, 2018 8:21 pmfbr написа:
ср дек 05, 2018 7:17 pmmaistora1965 написа:
За APR не съм сигурен дали пламъкът е директно нагоре.Не можах да намеря клип да я видя как гори.
Би трябвало да е нагоре, тъй като отворите за въздух са отдолу и нямат връзка с тръбата на шнека. Ама по-добре ще е, ако някой го има, да пусне някой друг клип.
Това намерих
fbr - майстор
Да ти кажа, не изглежда никак зле работата И. Ама тя май работи на пелети в клипа.Чета че се оплакват притежателите на кръгли горелки, че се оформя корона от шлака отгоре, при работа на въглища и трябва периодично да се маха. Има ли такъв недостатък Рондо-то. Даже напоследък има и модели на които горния фланец се върти, за да се предотврати образуването на короната.
maistora1965 - специалист
Като гледах клипа гори почти по същият начин като Грейко до миналата година бях с грейко а относно Рондото не мога да кажа как е на въглища защото аз горя слънчогледови прави малко буци но това е нормално за слънчогледа.Но предполагам че на хубави въглища ще е по добре от слънчогледа става въпрос като отпадък.
dan4o68 - специалист
вт дек 04, 2018 8:55 pmktch_1964 написа:
Здравей Данчо, приятел има такъв котел 36кв. и отоплява къща 300квадрата и бойлер 400л. Не знам как са ги смятали тези
киловати, но все ми се струва, че топлообменника на този котел е с много малка площ. Димните газове и при моя приятел
са с много висока температура, колко пъти съм му казвал да заварим един економайзер свързан с котела, че това ще му
пести гориво, но той много харесва котела и казва, че и така топли добре и не му се занимава с подобрения.
Щом мислиш, че пушака е горещ прочети темата "кумина мечта или как да уловим топлината беглец".
А колко въглища гори на сезон твоя приятел...
ktch_1964 - специалист
Според моя приятел въглищата правят много мръсотия и няколко сезона ползваше костилки от праскови, този сезон е на
слънчогледови пелети 8мм.
filmatoplo - майстор
Вентилатора му -не е ли силен за пелети ,щото заводско идва с супер голям вентилатор за обдухване на въглищата .
dan4o68 - специалист
съб дек 08, 2018 9:03 amktch_1964 написа:
Според моя приятел въглищата правят много мръсотия и няколко сезона ползваше костилки от праскови, този сезон е на
слънчогледови пелети 8мм.
С колко тона пелети се е запасил,че ми е любопитно
ktch_1964 - специалист
До тук е взел 2,5т. в чували по 20кг. като му обещале още толкова в биг бег уж за по евтино.
Пламен Лилов - напреднал
вт мар 14, 2017 3:31 pmfilmatoplo написа:
Скоро пусках такъв котел 58 киловата , Вентилатора му беше много силен дори на 1 , наложи се да го сменят с най малкия от модела .Тези котли са за въглища ,без да искат вече ги пробутват за пелетни .
Здравей филмче,не сме си писали бая време но пак се набърках в твоита сфера.Сложих такъв котел на хотела и проблема е точно този прекалено мощен вентилатор.Пишеш,че си го сменил с по-малък би ли споделил откъде го взе?Поздрави Пламен
filmatoplo - майстор
Котела си го купи сам човека ,мисля че беше от Харманли , Хидро терм еоод , върна големия да му пратят най малкия който имат :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33

Тема "Котел Emtas EK3G/S-30, мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: