• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
olelemaiko - специалист
за тодор каза лазар.двете помпи работат на различни степени.тетките са близо.помпата на радиаторите надвива тази на подовото.няма баланс.
sergi - специалист
и сега...ток има,бензин ...и не пали...
lov - майстор
ESPACE написа:
Абе хабете се вие да пишете, явно на собственика му е през оная работа дърпа или тика тая помпа в правилната или грешната посока :).

Опа, има ъпдейт в темата със снимки. Дърпа си помпата и посоката е правилна. Въртяна е.
Lov, не мисля че проблема е в осезателя. Има някакъв проблем в серпентината. Ако премести осезателя ще вкара вода с висока температура в пода.
Нищо че е висока при правилно навита серпентина докато направи топлообмена всико си идва на мястото. При така сложен осезател задаваш какво влиза в пода ама не знаеш реално каква му е температурата. За това се мери на изхода от подовото.
И дано не му е запецнала иглата на вентила и той да е останал на байпас. Може да се наложи да свали главата ама по знаещите да вземат да му обяснят как да провери. Нямам опит с такива с изнесен сензор. То не че не съм ползвал ама съм пипа преди години.
ESPACE - майстор
Няма как да е запецнала. Човека пише, че два кръга работят нормално, един не работи. Затваря двата работещи и третия пак не работи. За мен има само един извод - или пречупена тръба или чуждо тяло в нея. Някой предложи надуване с водопроводно налягане на проблемния кръг и проверка на дебита му- съгласен съм с него.
sergi - специалист
нали трябва да не е по висока темп от 50гр
sergi - специалист
ESPACE написа:
Няма как да е запецнала. Човека пише, че два кръга работят нормално, един не работи. Затваря двата работещи и третия пак не работи. За мен има само един извод - или пречупена тръба или чуждо тяло в нея. Някой предложи надуване с водопроводно налягане на проблемния кръг и проверка на дебита му- съгласен съм с него.
работи добре само най късия крьг
средния много слабо, а дългия - съвсем не
ESPACE - майстор
Почнах да бъркам темите май
Ами включи на 3та степен помпата и затвори кранчетата на късия и средния кръг, абезвъсдушавай, после така с другите кръгове и накрая, остави помпата на 2ра степен, а радиаторната на 1ва.
sergi - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Ами включи на 3та степен помпата и затвори кранчетата на късия и средния кръг, абезвъсдушавай, после така с другите кръгове и накрая, остави помпата на 2ра степен, а радиаторната на 1ва.
а каква е последователността при обезвъздушаването....
lov - майстор
Притвори работещите но имай в предвид че кранчето трябва да е в края на затваряне. Една идея преди пълното затваряне. И не се притеснявай от високата температура. Тя се разнася бързо на широко от замазката преди да е стигнала даже плочките от горе. То като превърти един път вентила ще реагира и ще почне вътре да влиза толкова топло колкото са му загубите към стаята. Даже после вентила ще го оставиш някъде на 37-38 градуса може би. За да не ти е много горещ пода.
Проблема едва ли след толкова надувания ще е въздух. Трябва да е излязал вече.
Последна промяна от lov на ср яну 18, 2017 8:56 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "проблем с подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: