Супер си го направил ,обаче ако ме послушаш ще стане още по добре .направи малък буфер дори 50-100 литра ,та дори и само по дебела тръба 108 ,монтира се между трипътния вентил и колекторите .Буфера е с 4 извода .На топлия извод към поплия горен колектор се поставя помпа в посока радиаторите .Така към радиаторите си имаш гарантиран дебит без да те бърка температурата и дали вентила е отворен .

Остава само да изолираш кутията външно. Майсторска изработка и много качествени заварки!
Ще свикнеш с Херца и много скоро ще виждаш само предимствата му. Вече си усетил как може да изпраща само 4% топла вода, с практиката и застудяването ще разбереш как праща и 20 и 50 и 80%... може и максимално да отвори.
Това което филма ти предлага се нарична на руски "гидро стрелка" по нашенски има много названия: хидроразпределител или разединител, уравновесител и т.н. Балансира системата, но сега вече е отоплителен сезон и не е място за подобрения. http://py-sm.com/gidrostrelka.html Иначе приветствам идеята на Филма.
Как се държи контролера? Мераклия съм и аз да сменя моя динозавър Титаник с по-модерен:-)