крум написа:ironlady, виждам, че даваш добри съвети *respect*.
Имам 2 въпроса към теб - малко лаишки, но са си въпроси...
1. какво представлява тази "гилза" за капилярен термостат? Хареса ми решението с изключването на помпата - мислех да спирам да къртя, но ще го приложа (бойлера до вчера мислех да остане извън системата).
2. защо се слагат автоматични обезвъздушители и на 2-та изхода? (и на двата колектора монтирах обезвъздушители по съвет на хората, които ми продадоха арматурата). Все още нямам обяснение защо не се слага само на горния? На първо четене обезвъздушител на долния ми се струва излишен (колектор, изход на серпентина от бойлера).

месинговата част отдолу е гилзата- тя е на 1/2"
От опит ти казвам че е хубаво да има обезвъздушители.На серпентината на бойлера нарочно слагам 2бр. и е хубаво да са с иглички,защото при тях е по малка вероятността от заставане на боклуче и дори и да има като натиснеш игличката той ще излезе а с него и нагнетения въздух.По някога въздуха е непредвидим и те съветвам да се подсигуриш та дори и с ръчни обезвъздушители 1/2" който струват 1,00лв и не заемат място.
На колекторите е желателно да има и на двете линии, а за бойлера поне на едната.