Стойностите на външния сензор при различна температура ги има написани в книжката на регулатора, но това с нищо не ми помага, защото стандартните сензори по магазините не са с такива параметри. Както и да е 40лв. не са много. Сигурно и още толкова ще ми вземат за монтаж и настройка. И все пак ако реша да сложа и не ми харесва работата на котела с външен датчик, нали винаги може да направя наастройка на регулатора да се води по стайна температура не по външна. Гледах в менюто на регулатора има една настройка Виф регулиране и в подменюто на тази настройка има 4 под настройки: подаване помещение; мощост помещение; външно стандартно и външно оптимум. Та ако имам външен датчик и не ми харесва как работи котела ще оставя настройката на подаване помещение и пак ще е като сега. Или греша?
съб ное 24, 2018 8:31 pmsokolov.91 написа: ...Или греша?Според мен, не грешиш.
Връщаш си старото положение, без парите за датчика.
Просто избираш от менюто по какво да се ръководи термостата.
За отопление, според външна температура /еквитермично/, трябва да има донастройка , в зависимост от типът помещение. Никой инсталатор няма да ти го направи перфектно, защото трябва много време.
Всъщност, Лазар беше писал, че този термостат се самообучава. Значи трябва на него да се даде време.