• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kelesha - напреднал
Котелът е доста добре пипнат и изработен
Поставих един предстой ми втори чакам само другата седмица да го доставят че търговеца на ерато ми обесни че имало доста заявки .
Много ми хареса управлението на котела Плъм - полското с цветен дисплей е и доста лесно се ориентирах макар първият път когато го видях да минаха няколко месеца на представянето му. Бункера е доста по голям - аз взех с бункер зашото клиента нямаше възможност за пневмотранспорт .
Котелното тяло поне на мен ми се струва идентично с това на Стандартният пелетерм само някак ми бе малко по дълго .
zaid1127 - специалист
ср окт 03, 2018 4:05 pmVirtex написа:
вт окт 02, 2018 8:49 amkelesha написа:
в този случай няма никакъв смисъл на къща с добра изолация да се набута 45kw котел.
Освен цената на самият котел има ли други негативи ?

Изключвам 'хваленето' при наличие на голям котел или подобни подбуди из родината, чисто технически ми е интересно.
Има много негативи и на първо място е високият разход,честото палене и гасене, не доброто изгаряне, шлакуване.
Няма отоплителна инсталация която да е проектирана от проектант без буферен съд, а 90% от инсталаторите го икономисват в името да им е по евтина офертата. Котела който избираш за дадена инсталация, го подбираш да е достатъчен при -15, -20 градуса, ами когато е +5, какво, клиента да не го пуска ли, що ли. Тогава са необходими едва 20% от инсталираната мощност. Ами ако котела е лЕкинко преоразмерен, щото клиента искал да му е топло или щял да пристроява след 2 години? И почват проблемите.

Всички тези проблеми ги решава БУФЕРА, ако и управлението е пригодено за работа с буфер си на шест.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Препоръка за пелетен котел към 40кВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: