• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pepi3196 - специалист
вт сеп 29, 2020 1:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт сеп 29, 2020 1:16 pmpepi3196 написа:
Ракията е сварена, котела си е на мястото, горелката и тя😁
И сега та сърби копчето или чашката?
Някои припалиха вече.
И двете ги начесах, котела работи от обяд а чяшката я пълня втори път вече😀
pepi3196 - специалист
вт сеп 29, 2020 7:26 pmauubau написа:
Споделям в тази тема, понеже е за избор на плетен котел, разочароващите течове от прясно монтиран нов Грейко Експерт.
IMG_20200817_132020_compress83.jpgIMG_20200817_131919_compress13.jpgIMG_20200817_131936_compress2.jpg
Течовете бяха на 4 места, на снимките се виждат 3 заварки на страничните усилващи пръстени м/у външната и вътрешната стена на водната риза, плюс теч по горният ръб, който не съм снимал. Монтажа е направен от дилъра, който е предложил да се завари на място, заради много трудният достъп до помещението, за да се смени котела с друг. Заварих го и за сега е добре, но е гадно да протече нов котел, който уж е тестван (в което се съмнявам :? ) в завода. Виждат се множество шупли в заварките, най-вероятно заради непочистени от ръжда и/или смазка детайли.
Явно твоя и моя котел са ги правили в една смяна.
При мен слава Богу няма теч но термометъра е заварен накриво и горния капак седеше усукан.
Утре ще кача снимки
filmatoplo - майстор
Има ли обратна връзка -какъв е коментара на завода.
Уволнили са бригадира на заварчиците, от петъчната смяна, въпреки обяснението, че са му пробутали нормални бири, вместо за заварчици.
Доста негатив се натрупва, макар проблема да е решим на място. Убиват се удоволствието и очакванията, от покупката, точно когато са в апогея си.
andy_forresite - майстор
Казан "Експерт", реколта 2017-та - дойде с развален термометър (аналоговия който е комбиниран с манометър). Не съм се оплаквал, но съм го споменавал тук. Викам си не тече, манометърчето бачка, окей съм. При мен е присъединен с резба. А ако дойде някой да го сменя, едно трябва да дам пари, ми ако па протече?! Криво не знам как може да се получи. Може да капе, но криво ...
Стават грешки. При хиляди произведени котли все ще се случи някаква грешка :)
Бе то винаги може нещо да се случи.
Бош солиден от 15та година. Запали, да го..., ма комбинирания тъч бачка само на температура- барове не чете.
Гаранционен е, лъска още, та ме дразни.
Отивам в БГ Терма- ейййй, не работи оновато.
-Източи, утре идваме!
Да бе, как ли не?!! Аз като източа, няма ва чакам да го развиете.
В 9.00, на другия ден, им звъннах да не идват. Боклученце точно на дупката му. Работи си, Бош е туй, ееее!!!
auubau - напреднал
ср сеп 30, 2020 12:39 pmfilmatoplo написа:
Има ли обратна връзка -какъв е коментара на завода.
Обратна връзка не знам дали е имало. Котела е на комшия и са се разбрали (по някакъв компромисен и за двамата начин) с дилър-инсталатора, клиента да си намери някой да му го завари на място, че едвам са го навряли в дебрите на непристъпните мази :rolleyes:
От мен се искаше да го заваря.
filmatoplo - майстор
Лошо Седларов -лошо. :x Аз отговор -случва се -не признавам , искам хората да получават качествен продукт.Веднъж и аз видях една ръждава пътечка близо до тръбичката на термоманометъра ,викам си като ги тестват е протекло -дано да е така .
pepi3196 - специалист
Прикачен файл:
2-min.jpg
Капакът не може да се прибере, защото манометъра е заварен накриво и надига предния край на капака.

Прикачен файл:
6-min.jpg
Така изглежда отпред. Явно ОТК-то е бил зажмал или на две ракии.
Прикачен файл:
5-min.jpg
Като се махне декоративното капаче на манометъра, капакът приляга плътно.
Прикачен файл:
13-min.jpg
Сега изглежда така.
filmatoplo - майстор
:-D И през това минах ,при опит да поправя нещата се спука стъклото -и още ми го натяква клиента .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Дилема при избор на пелетен котел и горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: