Тръбите са ти точно като на оригинален въпроса е да осигуриш добър контакт между тръбите и черната ламарина-абсорбера на светлина . После не ми казваш как реши пълненето на студена вода във бидона и ваденето на топла вода от него без налягане.

gorgidanchev написа:Аз искам водата да не минава през колектора.Водата ни е много варовита и като се наслои по колектора няма очистване.Малко по сложно но по добро.И серпентина си имам за бойлера.Вие кво мислитеТо така си е най-добре - пълниш с антифриз за да грее и зимата!Въпроса беше помпа ще има ли? Къде ще е бойлера? А къде панела?
gorgidanchev написа:Дапитам още нещо. С едно стъкло или две как е по добре.Имам две на 5мм.но да не се получи някакво пречупване на светлината и да пречи.Как е при оригиналните.Всяко стъкло отразява около 5% от лъчите. При разлика между температурата на водата в колектора и околния въздух около 20 градуса няма разлика между двата варианта. Зимно време при ниски температури с две стъкла се получава повече топлина. Лятно време, при малки температурни разлики второто стъкло пречи.
Прикачен файл
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: