• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ники_ник - специалист
Това се получи от някаква алуминиева плочка на 18 см. от края на соплото при некоректната работа на шнека.

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg
stefan33 - специалист
Тази плочка за какво си я ползвал?
Алуминия се топи при 650-700 градуса.
ники_ник - специалист
За да разбера с каква температура е края на пламъка (относително)
trunski - специалист
[quote="ники_ник"]Здравейте колеги.От шамота засега се отказах, и благодарение на bobi65 се сдобих с 3 парчета вармикулит, ......[quote="ники_ник"]
Колега "ники_ник", как е верикумлита, здрав ли е, издържа ли на температурата? При мен едната шамотна тухличка се пукна, след около два месеца ползване.
ники_ник - специалист
Колега trunski,вармикулитът вече една седмица работи добре.Идеята ми за намаляване на мощността на Р7 до 4-5 kw.е осъществима.Проблемите са ми с шнека, който подава различен грамаж.Засега няма да намалявам предната преграда на скаричката.На 1 и 2 степен има пропушване от неравномерната доза.На 3 работи задоволително(темп на върха на пламъка 650- 700 градуса)при мощност около 15-16 kw.По- топлото време ми обърква сметките :) Има още една идея за тунинг.От по-горните странични отвори за вторичен въздух на соплото , да се изведът 2 тръбички (медни)между сполото и шамота(вармикулита)до края на соплото. С насочване на въздуха по края на пламъка :? Ако имаш възможност и желание - тествай я.Аз за сега нямам друг вармикулит. Успехи желая :)
Svezar - специалист
ники_ник написа:
Проблемите са ми с шнека, който подава различен грамаж
С този проблем управия няма,нагласяш го на степен да не губи пламъка ,и се "радваш" на моментните изригвания с някоя доза като за три :wink:
ники_ник - специалист
Това ми пречи и на разхода и на чистотата на котела.А да попитам съфорумниците има ли шнек с по- малък диаметър и на коя фирма.Извинявам се , че не е по темата :?
trunski - специалист
Ники, ако можеш да пробваш шнека под 45 градуса, мисля че ще е по- добре. Това със вторичния въздух, съм го мислил, имам няколко идеи. Като му дойде времето. :)
stefan33 - специалист
След наблюдение на процеса на горене махнах тухличката от страната на отвора на фотосензора и показанията станаха 170-185,а преди с тухличката при силен пламък 160-170 и губеше огъня при палене.Другите тухли не съм ги махал.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: