• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vurbanov 90 - специалист
пет яну 17, 2020 10:11 pmRockeyto написа:
Здравeйте. :) За къща общо 130 кв.м. на два етажа (по 65кв.м на етаж) с 8 см външна изолация, пвц дограма и с радиатори: 3 броя по 160/60см, 3 броя по 100/60см, 2 лири за баня и 2 бойлера по 80 литра, каква пелетна камина ми трябва, която ще е позиционирана във всекидневната на първия етаж? Конкретно колко Kw ми трябват и каква марка да е пелетната камина? Примерно между: Виктория, Прити, Грейко и Голдън Файър? И какъв разход на пелети би могла да дава за една зима, 22 градуса подържане ежедневно? Благодаря предварително =D> :)
Минимум 24 киловата или 30 киловата
ton4o_1028_bg - напреднал
съб яну 11, 2020 10:17 amAleksandar_vasilev83 написа:
Здравейте! Може ли малко помощ с настройките на GF24 с тоя дисплей съм.
На заводски настройки и съм бъзнал шнека само.
С Волф пелети 70/30 5.3КВ
Четете на зад много неща са описании...
Ле ле колко хора пишат вече, а за разхода хора вие сте на топло тук при нас край софия дето се е.. Т ветровете като във Варна но и градусите са с 5 надоло разхода на пелети вече 2 ра година на къща без изолация на северозападната стена и около 80 квадрата се топлят с радиатори и другите 80 само на камината при 24 часа поддържане на 22 гр е разход 2 чувала приблизително може и без налко а при палене само сутрин от 5 и 30 до 7и15 и вечер пак от 5 и 30 до 22 часа на 22 градуса 1 чувал като през деня поддържа 16 а през ноща 19 градуса.
Какво ли не съм правил и настроики има назад в темата това съм разбрал не гори не харчи...
Извинявам се за правописните грешки но дисплея ми прави проблеми....
radokova4ev - напреднал
вт яну 21, 2020 9:50 pmton4o_1028_bg написа:
съб яну 11, 2020 10:17 amAleksandar_vasilev83 написа:
Здравейте! Може ли малко помощ с настройките на GF24 с тоя дисплей съм.
На заводски настройки и съм бъзнал шнека само.
С Волф пелети 70/30 5.3КВ
Четете на зад много неща са описании...
Ле ле колко хора пишат вече, а за разхода хора вие сте на топло тук при нас край софия дето се е.. Т ветровете като във Варна но и градусите са с 5 надоло разхода на пелети вече 2 ра година на къща без изолация на северозападната стена и около 80 квадрата се топлят с радиатори и другите 80 само на камината при 24 часа поддържане на 22 гр е разход 2 чувала приблизително може и без налко а при палене само сутрин от 5 и 30 до 7и15 и вечер пак от 5 и 30 до 22 часа на 22 градуса 1 чувал като през деня поддържа 16 а през ноща 19 градуса.
Какво ли не съм правил и настроики има назад в темата това съм разбрал не гори не харчи...
Извинявам се за правописните грешки но дисплея ми прави проблеми....
Килограм на ч ас долу -горе. Което е нормално.
Здравейте колеги,
Имам пелетна горелка Golden Fire GF35.
От два сезона съм на иглолистни пелети и искам да пробвам на слънчогледови заради по-ниската цена(ако има значение сега ми гори по два чувала за общо 150кв. като на втория етаж ми е термостата).
Въпросът ми към Вас е:
Трябва ли да се променят настройките и ако трябва кой параметър трябва да променя?
И друго което ми е интересно,
Вие променяте ли настройките според различните производители на иглолистни пелети(чувал съм че не е нужно ако са все иглолистни)?
Ще съм Ви благодарен за съдействието :prayer:
morfei1 - специалист
Е, колко искаш да гори? Един чувал? В момента си на 1.3кг. - 6kwh. и ако го накараш да гори по малко тази 35кв. горелка, или ще мръзнеш или ще си за нобелова награда. Случай, освен, че е по-евтин е у по ниско калоричен, има повече пепел и не всяка горелка може да го гори. Твоята дават ли я да може по принцип?
Здрасти, ползвам същата горелка GF 858 VIP 35kw (прикачвам снимка).
Горя слънчогледови пелети и отоплявам около 170-175кв. - два етажа.
Нямам термостат, работи по температура на водата. Задание 67 гр., помпата вк. на 55 гр..

Разход слънчоглед 33 до 40 кг на денонощие (гори 24/7, не се гаси). Разхода зависи и от времето.
В момента съм е настройл да гори с под заводските настройки и се справя чудесно без никакви проблеми. В стайте е 23-24 гр.
Горелката е 8 - 35kw, в момента работи на 7kw (измерено по разхода и калоричноста на пелетите).
Направена е да чисти на 120 мин, защото натрупва пепел запушва се и се вклучва защитата за обратен огън (+ понякога гори и маркуча) :D Отне ми около 2 седмици в проби и тестове да си е настроя. Благодарение на колегата Rumen72 тук от форума успях.
Общо взето се движа като при теб :)

Прикачен файл

kotel.jpg
Градусите се въртят окло стартирането на помпата. Ако съм задал 45 градуса на помпата градусите са между 42-46 градуса и дотам. Пламъка е жълт и голям, колкото трябва да бъде.
Чипосай я!
По скоро трябва да я REMAPнеш.
А!! Какво значи- "Всичко е почистено"? Какво включва всичко?
Здравей група С 18ка с тъч скрийн управление съм
Дайте малко настройки
Има ли шанс да я сваля под килограм пелети/ час.
Грея 3 радиатора 140/60 два 50/60 и билет 80л
В момента вентилатора е на първа 850 на пета 120 Подава мин 0.4/1.5 максимум на 5.3 секунди Комина е с добра тяга
Благодаря!
Здравейте , как са вашите камини когато използвате термостат , моята се гаси при достигане на 22,2 и пали при 21,8 , това добре , обаче докато навакса температурата пада под 21,8 защото водата във водната риза е изстинала
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: