• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
Има, но и да нямаше в случая няма значение, защото не прави контакт с пелетите.
Emoooo - специалист
martolk написа:
Има, но и да нямаше в случая няма значение, защото не прави контакт с пелетите.

Благодаря ти и на теб martolk за отговора Значи има керамично покритие. А как така да няма контакт с пелетите. Пък и дори да няма контакт, нали все пак се нагрява до нужната температура.И затова започвам да си мисля че керамичното покритие не е точно заради контактът и до пелетите. А за да и удължи малко живота и да я предпази от самата нея(от температурните разлики). Така ли или......
filmatoplo - майстор
Е няма такъв филм ,какво значение има ,цялата запалка е парче керамика не знам как японците са внедрили волфрам в нея и тя се нагрява до червено .друго какво е необходимо да се знае .моята е същата - работи един сезон сега започва втори ,пали по 3 пъти на ден камината ,запалката при палене седи загрята по 2 минути .
grants - специалист
От това което аз съм видял, запалката е един прост нагревател. Нагрят до максимум и в контакт с пелетите се получава разгоряване лека полека и от там насетне въздуха разпалва самия огън. Вече керамичното покритие се слага да удължи живота на самата запалка, понеже най-вероятно понася по-малко щети след всяко палене. Аз съм с обикновен нагревател без керамика и 3та година работи , и като му гледам върха има мегдан поне за още толкова :)
Изгарянето на запалките според мен е предизвикано от ненормална работа на камината и чести цикли на вкл/изкл.
filmatoplo - майстор
Изгорени запалки съм видял около 10 ,(не на камина Грейко ) .та и аз не знам защо са изгорели ,полувината бяха счупени по 1 см отпред ,другите имаха петънце от изгаряне все едно е дала на късо.В пъвия случай може да се счупи от рязка температурна разлика,във втория си мисля че през запалката може да мине метална стружка и да даде на късо или това май не е вероятно.
bmahob - майстор
на коммото запалката няма допир със пелелтите
filmatoplo - майстор
Стига те де ,нито една камина няма допир ,седи в тръбичка на около 2 см от пелетите ,само топъл въздух ги пали .
martolk - специалист
filmatoplo, не е вярно. В добре проектираните пелетни съоръжения няма контакт, но при идиотщини като Burnit comfort plus, керамичния нагревател е в пряк контакт с горивото. При предишните модели на същата марка нагревателите не са с керамично покритие и отново са в пряк контакт с горивото. Виждал съм и други марки, които са вложили тази "гениална" идея.
grants - специалист
А как става запалването без контакт ? За 1ви път чувам, че има подобен метод :?
gnt69 - майстор
grants написа:
А как става запалването без контакт ? За 1ви път чувам, че има подобен метод :?
С въздух който преминава през запалката.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: