filmatoplo написа:Не знаех че от завода може да си купиш горелки и след това да си потърсиш кой в своя региона ги монтира .Може само дето дават комисионата която е включена в цената на дистрибутора им без значение кой ще я монтира така или иначе трябва някой оторизиран да подпише гаранционната на него даваш парата от монтажа
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gunpowder
- специалист
Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .
vesonp1
- специалист
gunpowder написа:Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .Абе то "оторизираният" идва,взима едни пари (100лв.) пуска я ,вижда,че тръгват системите,заверява ти гаранцията и изчезва
-Айде,че отивам при други клиенти , ще кажеш, че всеки ден монтира по десетина системи и се е "уринало" у работа
gunpowder
- специалист
vesonp1 написа:Пределно ми е ясно че така ще стане ама поне гаранцията да заверят пък после ще има донастройване то се е видялоgunpowder написа:Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .Абе то "оторизираният" идва,взима едни пари (100лв.) пуска я ,вижда,че тръгват системите,заверява ти гаранцията и изчезваама дали са правилни настройките,дали падат неизгорели и дали се гаси,работи на таймер и прочие и прочие ги оставя на твойто въображение и желание да вникнеш в основите на топлотехниката за доизкусуряване на нещата. Лафа е:
-Айде,че отивам при други клиенти , ще кажеш, че всеки ден монтира по десетина системи и се е "уринало" у работа
filmatoplo
- майстор
Донастройките са си съвсем нормална и рутинна работа ,то почти всеки го иска и си го извършва ,по презумция човек който си избира и купува такава горелка позволяващо това подсъзнателно го включва в избора си .менюто е точно за това собственика да си прави спокойно корекции ,или казано на съвсем прост език купувайки горелката монтажника ти показва как се борави с нея и при необходимост си коригираш от бутоните най общо приетите функции- промяна на температурата ,подаване на гориво и въздух ,пуск и стоп .В гаранция са всички елементи на горелката и ако някой от тах се повреди се подменя в определения срок от 2 години ,но не съм съгласен че две години някой е длъжен да идва и да ти натиска бутони за щяло и нещяло .
Kondor1
- специалист
gunpowder написа:Това с гаранцията си е живо изнудване за 100лв и осигуряване на работа (пари) за някакви местни дистрибутори. Контролерът не знам колко точно струва, мисля че е 200-300лв. С тая гаранция защитаваш главно него и излиза, че му правиш "застраховка" за 30-50% от цената. Ако се пукне корпуса на горелката примерно какво ще кажат, ако нямаш заверена гаранция - "Не ти е правилно инсталирана горелката и затова се е спукала" ли? И дали имат централен регистър на заверките, защото ако нямат нищо не пречи да викнеш "инсталатора" когато имаш гаранционен проблем да ти удари печата със задна дата. За него изборът е дали да вземе 100лв или да не ги вземе.vesonp1 написа:Пределно ми е ясно че така ще стане ама поне гаранцията да заверят пък после ще има донастройване то се е видялоgunpowder написа:Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .Абе то "оторизираният" идва,взима едни пари (100лв.) пуска я ,вижда,че тръгват системите,заверява ти гаранцията и изчезваама дали са правилни настройките,дали падат неизгорели и дали се гаси,работи на таймер и прочие и прочие ги оставя на твойто въображение и желание да вникнеш в основите на топлотехниката за доизкусуряване на нещата. Лафа е:
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Кондоре, принципно си прав.
Главата на горелката ми има малка пукнатина, в предната част където е заварката.
Получи се още в началото, от калпави пелети дето правеха шлака.
Може и настройките да съм объркал леко, но това не пречи на работата на горелката.
Консултирах се с инсталатора, няма проблем да ми подменят главата, но прецених, че не си заслужава хамалогията по демонтаж-монтаж и си карам така. По евтино ще ми излезе да си намеря аргончик и да му платя, просто няма смисъл. Проблема е никакъв.
Аз случих на инсталатор, който не ме изнудва за стотя пари. Човека си гледа добросъвестно работата, ама и аз не го моря за щяло и нещяло.
Главата на горелката ми има малка пукнатина, в предната част където е заварката.
Получи се още в началото, от калпави пелети дето правеха шлака.
Може и настройките да съм объркал леко, но това не пречи на работата на горелката.
Консултирах се с инсталатора, няма проблем да ми подменят главата, но прецених, че не си заслужава хамалогията по демонтаж-монтаж и си карам така. По евтино ще ми излезе да си намеря аргончик и да му платя, просто няма смисъл. Проблема е никакъв.
Аз случих на инсталатор, който не ме изнудва за стотя пари. Човека си гледа добросъвестно работата, ама и аз не го моря за щяло и нещяло.
filmatoplo
- майстор
Ако монтажника снеме горивната глава и завари пукнатината ,броите ли го за ОК. 
Sasho82
- помощник
filmatoplo написа:Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти .След като направих тест на вентилатора се оказа че моя тръгва на 15% на 100 оборота мисля.Точно на толкова е направен и да работи в съспенд. Интересно защо след известно време спира.Явно не му достига мощност след някакво време в което се случва нещо.Въпросът е какво?Каква може да е причината както си работи и да спре.Друг е варианта изоб що да не тръгва и управлението да дава аларма по-късно.Или се случва нещо в механиката което изисква една идея повече мощност.Било то от загряване от връщащи се топлина ... Може да затяга леко от тимп. разширение.Може ли да е това или просто напрежението пада вече от пълната консумация на горелката.
Sasho82
- помощник
filmatoplo написа:Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти .След като направих тест на вентилатора се оказа че моя тръгва на 15% на 100 оборота мисля.Точно на толкова е направен и да работи в съспенд. Интересно защо след известно време спира.Явно не му достига мощност след някакво време в което се случва нещо.Въпросът е какво?Каква може да е причината както си работи и да спре.Друг е варианта изоб що да не тръгва и управлението да дава аларма по-късно.Или се случва нещо в механиката което изисква една идея повече мощност.Било то от загряване от връщащи се топлина ... Може да затяга леко от тимп. разширение.Може ли да е това или просто напрежението пада вече от пълната консумация на горелката.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература