Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa - специалист
filmatoplo написа:
Не знаех че от завода може да си купиш горелки и след това да си потърсиш кой в своя региона ги монтира . :?
Може само дето дават комисионата която е включена в цената на дистрибутора им без значение кой ще я монтира така или иначе трябва някой оторизиран да подпише гаранционната на него даваш парата от монтажа :D
gunpowder - специалист
Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .
vesonp1 - специалист
gunpowder написа:
Аз съм наясно , че всички тук разбирате от горелки но , едно е да си настройваш и бърникаш твоята , а съвсем друго е да си оторизиран от производителя и да даваш гаранция за това което правиш ! Горелките съм ги закупил от Дарикклима преди една година сега дойде време за монтаж и говорих с тях хората ми казаха , че ще пратят хора от Варна да ги настроят затова реших да питам дали случайно тези хора не са сред вас .
Абе то "оторизираният" идва,взима едни пари (100лв.) пуска я ,вижда,че тръгват системите,заверява ти гаранцията и изчезва :wink: ама дали са правилни настройките,дали падат неизгорели и дали се гаси,работи на таймер и прочие и прочие ги оставя на твойто въображение и желание да вникнеш в основите на топлотехниката за доизкусуряване на нещата. Лафа е:
-Айде,че отивам при други клиенти , ще кажеш, че всеки ден монтира по десетина системи и се е "уринало" у работа :-D
gunpowder - специалист
vesonp1 написа:
gunpowder написа:
Абе то "оторизираният" идва,взима едни пари (100лв.) пуска я ,вижда,че тръгват системите,заверява ти гаранцията и изчезва :wink: ама дали са правилни настройките,дали падат неизгорели и дали се гаси,работи на таймер и прочие и прочие ги оставя на твойто въображение и желание да вникнеш в основите на топлотехниката за доизкусуряване на нещата. Лафа е:
-Айде,че отивам при други клиенти , ще кажеш, че всеки ден монтира по десетина системи и се е "уринало" у работа :-D
Пределно ми е ясно че така ще стане ама поне гаранцията да заверят пък после ще има донастройване то се е видяло
filmatoplo - майстор
Донастройките са си съвсем нормална и рутинна работа ,то почти всеки го иска и си го извършва ,по презумция човек който си избира и купува такава горелка позволяващо това подсъзнателно го включва в избора си .менюто е точно за това собственика да си прави спокойно корекции ,или казано на съвсем прост език купувайки горелката монтажника ти показва как се борави с нея и при необходимост си коригираш от бутоните най общо приетите функции- промяна на температурата ,подаване на гориво и въздух ,пуск и стоп .В гаранция са всички елементи на горелката и ако някой от тах се повреди се подменя в определения срок от 2 години ,но не съм съгласен че две години някой е длъжен да идва и да ти натиска бутони за щяло и нещяло .
Kondor1 - специалист
gunpowder написа:
vesonp1 написа:
gunpowder написа:
Пределно ми е ясно че така ще стане ама поне гаранцията да заверят пък после ще има донастройване то се е видяло
Това с гаранцията си е живо изнудване за 100лв и осигуряване на работа (пари) за някакви местни дистрибутори. Контролерът не знам колко точно струва, мисля че е 200-300лв. С тая гаранция защитаваш главно него и излиза, че му правиш "застраховка" за 30-50% от цената. Ако се пукне корпуса на горелката примерно какво ще кажат, ако нямаш заверена гаранция - "Не ти е правилно инсталирана горелката и затова се е спукала" ли? И дали имат централен регистър на заверките, защото ако нямат нищо не пречи да викнеш "инсталатора" когато имаш гаранционен проблем да ти удари печата със задна дата. За него изборът е дали да вземе 100лв или да не ги вземе.
Кондоре, принципно си прав.
Главата на горелката ми има малка пукнатина, в предната част където е заварката.
Получи се още в началото, от калпави пелети дето правеха шлака.
Може и настройките да съм объркал леко, но това не пречи на работата на горелката.
Консултирах се с инсталатора, няма проблем да ми подменят главата, но прецених, че не си заслужава хамалогията по демонтаж-монтаж и си карам така. По евтино ще ми излезе да си намеря аргончик и да му платя, просто няма смисъл. Проблема е никакъв.
Аз случих на инсталатор, който не ме изнудва за стотя пари. Човека си гледа добросъвестно работата, ама и аз не го моря за щяло и нещяло.
filmatoplo - майстор
Ако монтажника снеме горивната глава и завари пукнатината ,броите ли го за ОК. :wink:
Sasho82 - помощник
filmatoplo написа:
Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти . :wink:
След като направих тест на вентилатора се оказа че моя тръгва на 15% на 100 оборота мисля.Точно на толкова е направен и да работи в съспенд. Интересно защо след известно време спира.Явно не му достига мощност след някакво време в което се случва нещо.Въпросът е какво?Каква може да е причината както си работи и да спре.Друг е варианта изоб що да не тръгва и управлението да дава аларма по-късно.Или се случва нещо в механиката което изисква една идея повече мощност.Било то от загряване от връщащи се топлина ... Може да затяга леко от тимп. разширение.Може ли да е това или просто напрежението пада вече от пълната консумация на горелката. :?
Sasho82 - помощник
filmatoplo написа:
Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти . :wink:
След като направих тест на вентилатора се оказа че моя тръгва на 15% на 100 оборота мисля.Точно на толкова е направен и да работи в съспенд. Интересно защо след известно време спира.Явно не му достига мощност след някакво време в което се случва нещо.Въпросът е какво?Каква може да е причината както си работи и да спре.Друг е варианта изоб що да не тръгва и управлението да дава аларма по-късно.Или се случва нещо в механиката което изисква една идея повече мощност.Било то от загряване от връщащи се топлина ... Може да затяга леко от тимп. разширение.Може ли да е това или просто напрежението пада вече от пълната консумация на горелката. :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: