• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
и аз съм с прословутата Бурнит 15 КВ от вчера. Направена е да модулира на темп на водата. ДО тука добре. Работи..
имам няколко въпроса изчетох цялата книжка която е много не разбрано написана . Прочетох почти цялата тема но не можах да намеря отговорите на следните въпроси.
1. Разбирам че Шнека се регулира , при мен от -7 до 7 . Не мога да разбера какво точно е това от -1 -2 -3 и т.н до -7 и обратно 0 до +7 ? През колко секунди да "снася" ? Тоест ако нула е стандарта 1 секунда примерно какво става при -1 или при + 2 :rolleyes:
2. Същата ситуация със вентилатора от -7 до + 7 Предполагам че е свръзано със оборотите... но не мога да разбера при -5 намаляват ли и с колко ??? какв осе Явява 0 :?
3. Има няколко режима на работа А, 1 ,2, 3, 4,5 ... Имат ли отношение към горните цифри ?? тоест ако избера опция 1, дали автоматично ще избере режим със определена скорост на шнек и вентилатор ?
Ако има добри хора да ми отговорят с думи прости.. при случайна среща ... :partyman: :partyman: :partyman:
filmatoplo - майстор
Ха ха ха - :lol: колега нали и аз искам това да разбера , ами някой ако поясни и аз ще знам :lol: .
tysonlkr - специалист
cool_petrov написа:
Здравейте,
и аз съм с прословутата Бурнит 15 КВ от вчера. Направена е да модулира на темп на водата. ДО тука добре. Работи..
имам няколко въпроса изчетох цялата книжка която е много не разбрано написана . Прочетох почти цялата тема но не можах да намеря отговорите на следните въпроси.
1. Разбирам че Шнека се регулира , при мен от -7 до 7 . Не мога да разбера какво точно е това от -1 -2 -3 и т.н до -7 и обратно 0 до +7 ? През колко секунди да "снася" ? Тоест ако нула е стандарта 1 секунда примерно какво става при -1 или при + 2 :rolleyes:
2. Същата ситуация със вентилатора от -7 до + 7 Предполагам че е свръзано със оборотите... но не мога да разбера при -5 намаляват ли и с колко ??? какв осе Явява 0 :?
3. Има няколко режима на работа А, 1 ,2, 3, 4,5 ... Имат ли отношение към горните цифри ?? тоест ако избера опция 1, дали автоматично ще избере режим със определена скорост на шнек и вентилатор ?
Ако има добри хора да ми отговорят с думи прости.. при случайна среща ... :partyman: :partyman: :partyman:
Цифрите -7 до 7 не са стойности на величина, а пропорция. Потребителя може със задаване на тези параметри да изменя пропорционално за всички скорости за работа на камината
Първо уточнение за оборотите на шнека от -7 до 7 се намалява и увеличава времето за работа на шнека. Значи инсталаторът е задал за дадената скорост колко е съответното време за работа нашнека, а потребителят с тези стойности може процентно да изменя времето за работа на шнека. Изменя се за всички скорости.
При вентилатора е същата работа, само че се изменят оборотите (напрежението на вентилатора).

Така го разбрах за мойта камина 25+.
Здравейте от скоро съм с това чудо на 21 век. От оторизиран инсталатор ми е пусната камината за сега работи доста добре разход за три дни или около 24 часа работа 15 кг . Камината е 23 с новия блок разликата от по стария че има т.н. Финно настройване на всяка една програма в % . За сега е търкалям на 1 с -5 на peel и -4 на вентилатора има леко тлеене след загряването на водата. На мен ми се вижда добра камината и за сега съм доволен .
Имам чувството че ще трябва да карам ВУЗ за това чудо на 21 век като космически кораб е . :supz:
bibop_ivo написа:
Здравейте от скоро съм с това чудо на 21 век. От оторизиран инсталатор ми е пусната камината за сега работи доста добре разход за три дни или около 24 часа работа 15 кг . Камината е 23 с новия блок разликата от по стария че има т.н. Финно настройване на всяка една програма в % . За сега е търкалям на 1 с -5 на peel и -4 на вентилатора има леко тлеене след загряването на водата. На мен ми се вижда добра камината и за сега съм доволен .
Имам чувството че ще трябва да карам ВУЗ за това чудо на 21 век като космически кораб е . :supz:
Добро утро! Колега, ще кажеш ли какви са ти настройките на камината, че гори толкова малко.... :? :shock:
filmatoplo - майстор
До колкото разбрах -нулата 0 е глвната константа -нещо като заводска настройка , и всеки може да си увеличава със 7% от нея , или да намаля със -7% под нулата 0. За вентилатора също -нулата е средна заводска настройка , и от там има реглаж с по 7% нагоре или надолу .Всичко това може да се променя за всяка степен .Има и автоматичен режим , какво прави там :? пак някой да обясни .Бързо схващам , ама трябва да ми се повтаря повече :lol: .
LazarGanev - "Велик майстор"
DJ_Aleks_Di написа:
bibop_ivo написа:
Добро утро! Колега, ще кажеш ли какви са ти настройките на камината, че гори толкова малко.... :? :shock:
"Тайната" е, че е работила 24 часа на минимална мощност - 15кг за 24 часа - значи е изгаряла по 0.625кг/час умножено по 4.7кВтч/кг калоричността на пелетите) прави 2.9кВт - долу-горе минималната мощност на камината
Настройките ги направи инсталаторът това е неговата задача тъй като всяка инсталация е различна за всеки клиент и се прави от човек който знае какво прави
Аз имам бойлер 100л два радиатора хелиос 34 ребра общо и два конвектора инсталаторът ме пита за мощноста и ми каза че камината е малко голяма влезе си в менюто сервизното и там пипа но не видях точно какво . Имаш един кг брашно ако искаш хляб дай на хлебар . Инсталаторът си личеше че знае какво прави. Ако разбера как става ще ви кажа нямам време да се задълбоча сега :?
tysonlkr написа:
cool_petrov написа:
Здравейте,
Цифрите -7 до 7 не са стойности на величина, а пропорция. Потребителя може със задаване на тези параметри да изменя пропорционално за всички скорости за работа на камината
Първо уточнение за оборотите на шнека от -7 до 7 се намалява и увеличава времето за работа на шнека. Значи инсталаторът е задал за дадената скорост колко е съответното време за работа нашнека, а потребителят с тези стойности може процентно да изменя времето за работа на шнека. Изменя се за всички скорости.
При вентилатора е същата работа, само че се изменят оборотите (напрежението на вентилатора).

Така го разбрах за мойта камина 25+.
Здравейте, пропорция спрямо кое ? Ако намалим с 1% пелетите, намаляме ги спрямо кое ? 0 или спрямо нещо друго. И като увеличим с 1 % вентилатора пак спрямо кое, ако е пропорция трябва да има отношение към нещо.
:?:
filmatoplo - майстор
Според мен са само % намаляне и увиличаване под и над нулата която е средна константа .Ако говорим за нещо пропорционално , ще рече че ако едно нещо се намаля -друго се увеличава :? бали маааму :wink: .
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: