• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
Колеги, мисля, че обобщението е: горелката иска супер як комин и супер пелети. Който няма тези две условия, ще се мъчи.
Взех си едно котенце и в зоомагазина видях чудни пелети фи 8 мм. Някой знае ли къде ги има, щото там бяха 1,60 килото?
jorkataG - специалист
Колега да не си объркал цената нещо тва за тон идва 1600 лв. Сори за израза ама тия пелети да не ги сере Бил Гейтс бре
Lubo7 - помощник
Здравейте на всички. Благодарение на вас и аз вече съм горд собственик на това чудо и реве да се носи. 75 м2 на 2.55
височина,среден разход 1,5 кг. като през нощта когато угасне няма кои да и слага .Работи по около 10 часа на ден.това в общи линии. Обикновена печка Вулкан 2 без водна риза и 7 метра кюнци в хоризонтал. Температурата през целия ден в апартамент при това топло време 27 и не пада под 20 през нощта. Голяма мъка но сия направих сам . Първата която направих беше 80Х80 тази която ползвам сега е 100Х100 ,печката не позволява да се монтира по голямата.Кошничката е от неръждавейка правена на ръка с бормашина ,шлифовалка и електрожен.
Искрени благодарности на автора .
judas - специалист
jorkataG, те ги продават за котешки тоалетни, хората не се замислят за два-три лева :)
wankata7108 - специалист
колеги някой ползвал ли е пелети на ракитово с тази горелка дайте отзиви как се държи ако сте ползвали
wankata7108 - специалист
ето резултата и от моите тестове разход 2,5 кг за час на котел 35 киловата и поддържа 54 градуса на постоянно включена помпа котела е малко голям за тая горелка според мен
Lubo7 - помощник
След 5 часа работа под делителя е чисто но наклонената е малко по запушена. На този етап няма да я пробивам .

Прикачен файл

Picture 017.jpg
wankata7108 - специалист
колеги от тестовете при мен се оказа че тая горелка не може да ми поддържа котела с такава мощност така че мога да я продам на някой който му трябва горелка до 20 киловата котел мисля че ще се справи до тази мощност но при мен тия 35 и идват в повече и не смогва да го топли
ttttttd - специалист
wankata7108

Именно поради тази причина преди време ви съветвах да направите горелките си 150х100 за да може да слагате в тях кошнички с нужната мощност,независимо от котела.Който прочете и разбра си се радва,който не ще прави нова.ХАХАХАХА :-D

Благодаря на всички за топлите думи по мой адрес. :prayer: :prayer: :prayer:
Lubo7 - помощник
Колеги послушайте ttttttd,за да неправите нова горелка .Голямата може да гори и много и малко.В форума е описано даже и клипове има .
https://www.youtube.com/watch?v=uEzwc2bA7sA

ttttttd И аз ти благодаря за хубавата тема ,благодарение на която вече се топля на пелете без да инвестирам космически суми.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: