• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Това не е ли по-добре да го оставите така? Какво ще ми модулира по димни газове при положение, че вътре е студено и аз искам да гори огън.Ще ми продухва и гаси... Аз ще реша дали да гори при това положение или не. На дисплея ще се види колко е температурата в кюнците и ще се почисти, ама когато кажете вие, а не когато реши контролера. Ха стойте на студено, пък тя да си се продухва щото така ѝ казва контролера.
marin_ks - специалист
filmatoplo написа:
Опа тука ми се струва че температурата на димни газове е настроена малко ,камината ги превишава и влиза в този режим с обдухване до като аварийно охлади .Вдигни температурата на димните газове ,не помня кой параметър .Между другото почисти вече камината че газовете са високи .,когато камината работи колко градуса показва на дисплея за димните газове .
Като запали и даде гас от напълно студено положение (темп на водата 17 градуса) работи на 25 кв и вдига най много до 105 градуса темп на димните газове. Пар 55 е 48 което реално е 96 и +10 и -8 има амплитуда. След това започва да модулира (на дисплея за мощност съм на автоматичен и като натисна (+) показва число от 25 до 8 което предполагам е киловати). Загрява водата до 58 гр така е зададена в пар 51. Работи докато загрее стаята където е датчика за темп и гасне. До тук всичко наред. Но започва да духа и то доста продължително. От фирмата където закупих камината ми казаха, че трябвало да охлади доста горивната камера с цел безопасност. Това всеки път когато гасне да работи тоя вентилатор на макс по един час ми се струва малко нереално....
pojarnikara - специалист
При мен мисля че има проблем - като се запали камината и на 5 степен температурата на димните газове е към 220 градуса, а на степен 1 е 120-130. Мисля да пробвам с турбулатори да видя какво ще стане. Камината е минима 12.
filmatoplo - майстор
Току що пуснах една камина Еко спар Карина въздушна ,като я огасих вентилатора въртеше до къто температурата на димните газове спадна до 70 градуса ,това отне около 2 минути .Параметъра за това е 56 ,проверих в менюто там беше на 80 гр ,явно има и праг 10 гр ,абе така е добре не ми се рови . :wink:
nelim - специалист
Аз виждам на Аурига фабричните настройки пар55 като 288 (което е 144градуса реално) и пар56 - 60

т.е. би трябвало ако достигне 144 градуса докато работи, да почне да си намалява степента (уж да модулира по темп на димните газове),
а след като изгасне да спре обдухването след като паднат под 60градуса.

Забележи при тебе като почне да обдухва, кво се случва с температурата на димните газове? (каква е температурата на газовете след примерно 10 минути обдухване)
Много е странно да охлажда от 96 (както казваш че са на 5 степен) до 60 градуса цял час.., пък ако искаш вдигни малко пар56, не знам до колко е безопасно :)

ПС Иначе изглежда комина ти е супер.. щото моята Алба на 5 степен стига до 160 градуса :) колкото ми е зададено макс в пар55 и поддържа към 90-100градуса на минималната степен - а ти държиш толкова на последна, аз очаквам да паднат ако сложа турболатори.. при тебе явно няма смисъл
filmatoplo - майстор
Въздушната вади по големи изходящи газове .тия дни ще пусна една Аурига ще видя там какво прави след гасене .
nikolai75 - напреднал
Аз сам сас карина 10 кв и наистина темп на димни газове достигат над 200 градуса. Вече 3 година ще ме топли.всичко е от пелетите. много ядове брах сас калпави пелети. миналата година. таз година взех на пелетисимо и камината заспа. А това обдухване наистина е много.Не инсталатора да вика то е така тоя е ненормален 30 40 мин камината да духа на мах скорост има нещо не наред.
filmatoplo - майстор
В какъв режим караш вентилатора за топлия въздух.
На Ауто.
На фиксирана степен.
На Хай.
nikolai75 - напреднал
На 1Степен вентилатора и горенето на 1 сега.Много бучи на ауто пак и сега на тез температури нема смисал от повече
filmatoplo - майстор
:-D Точно така я оставих и аз ,горене на степен 1 и вентилатор за обдухване на топъл въздух в стаята на 1 . :) Изглежда така гори малко ,за 1 час почти не мръднаха пелетите в бункера ,има лека забележка че не побира в бункера 1 цял човал пелети .
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: