• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
valat111 написа:
Модулация, знаеш ли каквоо е? Отговарям ти като занимаващ се с електроника ...ининтегриране на нискочестотен сигнал с високочетен...модулацията е импулсна, фазова, честотна....още данни?
То и аз като се напия почвам да пея, а гласа ми почва да модулира от по-засукни сервитьорки. На ли знаеш какво е модулация?
Модулация (от латински modulatio - измерване) е музикален термин, с който се обозначава преминаването от една към друга тоналност в рамките на едно музикално произведение, част от изразните средства на музикалната композиция.

Най-често се използват модулации по квинтовия и квартовия кръг, например от до мажор в сол мажор; към едноименни тоналности - (от до мажор в до минор); паралелни тоналности - (от до мажор в ла минор); хроматични модулации ( от до мажор в до-диез мажор) и подобни.

Модулацията се използва от най-стари времена, но в сегашния си вид става възможна едва след въвеждането на т. нар. темпериран строй.

Може да не бъде обозначена в нотописа, когато става дума за кратки музикални пасажи. :rock:
Christo - майстор
Вие ме разбихте с познания бе хора! =D> (освен ако не сте преписвали :lol: ) Извинявам се за купешката дума, която съм използвал. Исках да кажа, че мощността се променя в зависимост от нуждата от топлина. Както и да е.... Хич не са евтини пелетите и котлите за тях. И аз ги гледам като бебе в сладкарница. Зор ще стане хем комфортно, хем лесно, хем евтино. Поздрави на всички!
batkotony - специалист
Ясно,няма да е с пелети тая зима...А това струва ли си,или и то няма да ме огрее? :?
http://www.prity-bg.com/products/produc ... oductid=57
akachev - помощник
Здравейте,
нещата се очертават определено в полза на пелетите. Почнах да възпремам идеята да се разделя с двата котела в полза на един, но нов. Сега ще мисля на кого да продавам котела Идеал клима Superteda4 в комплект с горелката Lamborghini ECO 3-R и 2000 lt цистерна за нафтата, както и котела на Демрад Солитех 40С.Да не говоря,че имам останали алуминиеви радиатори 42 глидера.Но ще му търся клиенти.Сега се загледах в едно всеядно чудо на DKK което е коментирано по напред в страниците.Цената му обаче е стряскаща около 7200, но мисля че се избива от това, че не му се опира нищо за горене. Не ми стана ясно обаче дали е включено към тези кредити за енергийна ефективност, с които връщат 20% от стойността на оборудването.
Ето го Пелетерма - красавец:

Прикачен файл

DSC03596.JPG
DSC03596.JPG (95.42 KиБ) Видяна 4041 пъти

Прикачен файл

DSC03597.JPG
DSC03597.JPG (101.11 KиБ) Видяна 4041 пъти

Прикачен файл

DSC03598.JPG
DSC03598.JPG (102.78 KиБ) Видяна 4041 пъти

Прикачен файл

DSC03599.JPG
DSC03599.JPG (93.33 KиБ) Видяна 4041 пъти

Прикачен файл

DSC03601.JPG
DSC03601.JPG (89.28 KиБ) Видяна 4041 пъти
Още:

Прикачен файл

DSC03604.JPG
DSC03604.JPG (84.68 KиБ) Видяна 4040 пъти

Прикачен файл

DSC03605.JPG
DSC03605.JPG (106.77 KиБ) Видяна 4040 пъти

Прикачен файл

DSC03607.JPG
DSC03607.JPG (95.87 KиБ) Видяна 4040 пъти

Прикачен файл

DSC03608.JPG
DSC03608.JPG (113.88 KиБ) Видяна 4040 пъти
syncho - майстор
=D> добре изглежда инсталацийката :) Доста чиста работа... рядко срещано :) =D>
lz1add - специалист
Бравос за котела! Твое дело ли е?
Bobivan - специалист
Дърводелско изпълнение.....Лазаре,твое ли е???? :? :? :? :? :?
Bobivan написа:
Дърводелско изпълнение.....Лазаре,твое ли е???? :? :? :? :? :?
Да, от миналия месец. Обекта е кръчма, в залата тръбите са в дървени кутии, но в котелното не са. разводката около котела е 1 1/4", после се разделя на 2 клона по ф32ППР стъклофазерна, които захранват по 6 радиатора. Половината работа е правена по 2 пъти, защото клиентът имал право :). Накрая малко се изопна ситуацията, ама това е друга тема. Около котела пренареждах всичко накрая, сменях помпата с по-голяма (по желание на клиента, въпреки че му давах гаранция на моя отговорност) - пожела помпа за 500лв вместо за 200лв, точно преди направим топлите проби :). Говореше и за подмяна на тръбите на клоновете с ф40 вместо ф32 - някой "доброжелател" го беше посъветвал точно накрая, като в началото отказа проект. Като и да е, системата си работи перфектно на 2-ра скорост, да не говорим за 3-та, на 1-ва не съм я пробвал. Около котела не пожела да изолираме участъка. А, и байпас на трипътния вентил поиска накрая, за да може да го шунтира, ако котела не топли с него. Но клиентът има право. Кое не ти харесва?
Трипътния вентил е Термовар на 61*С отваря радиаторния кръг- всъщност аз съм доволен, че успях поне за него да го убедя. Палихме котела в най-големите горещини - дори и не си помисли за пропушване. Но има 2 вентилатора - нагнетателен на горелката и всмукателен на изхода на димните газове
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: