Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
Трифон П.Трифонов написа:
gunpowder написа:

... при 60 гр. на водата и 3-та мощност имам 48 гр. на тръбите , как мислите господа добре ли е ?
Това е невъзможно бе, толкова ли е далече от здравия разум и от.....айде средното училище да е.
Колкото и да ти е ефективен обикновения котел, най малкото топлата вода във водната риза няма да позволи да ти охладнее пушека.
По селския метод като ти сметна Боша, излиза с 96% КПД.???!!!
Горелка 20,Бош 20 с турбулатори!!! Поне да беше 45 котела и пак няма как.
да сляза да ти направя снимки , само незнам как да ги кача да се видят
http://www.img-share.eu/f/images/435/IM ... sredna.jpg
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
gunpowder написа:
Това е невъзможно бе, толкова ли е далече от здравия разум и от.....айде средното училище да е.
Колкото и да ти е ефективен обикновения котел, най малкото топлата вода във водната риза няма да позволи да ти охладнее пушека.
дали е добре или не незнам ама така се получава снощи и на въглища като беше пак беше така , дори и термометъра да е грешен надали е грешен с 20-30 градуса , турбулаторите са моя изработка единия е със осем ребра другия с четири и според мен се получиха мн добре.
gunpowder написа:
gunpowder написа:

... при 60 гр. на водата и 3-та мощност имам 48 гр. на тръбите , как мислите господа добре ли е ?
Благодаря ти за труда! Жалко, но още си вярваш. Няма снимка на режима на горелката, за пълна достоверност, но го прескачам. Не е трудно да ти вярвам, щом ти си вярваш.
Некоректно измерване. Такива си правя само за ориентировка.
Я стрелни с това чудо на техниката гореща медна или иноксова тръба!
Има и верни, ма не вярвам да си дал много пари за термометро.
Жив и здрав!
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
Благодаря ти за труда! Жалко, но още си вярваш. Няма снимка на режима на горелката, за пълна достоверност, но го прескачам. Не е трудно да ти вярвам, щом ти си вярваш.
Некоректно измерване. Такива си правя само за ориентировка.
Я стрелни с това чудо на техниката гореща медна или иноксова тръба!
Има и верни, ма не вярвам да си дал много пари за термометро.
Жив и здрав!
не направих снимка на режима прав си , беше на 2 видях го като излизах , термометъра не е мой на приятел е , не искам да споря или нещо такова просто казах , дори и ориентировъчно мен ме устройва щом на 60 гр. на водата спокойно си държа ръката на кюнеца за мен е постижение все пак си направих всичко сам и съм определено мн доволен
gunpowder, всеки прочел мненията ти, знае, че си постигнал успех и то не малък. И аз от скоро се занимавам с пелетното топло, със същите железа съм, та ми е ясно.
Най сладко е като сам си го направиш. Е....прочетено тук-там, съвети..., но със твоите си ръчички.
Поздравления!
gunpowder - специалист
gunpowder, всеки прочел мненията ти, знае, че си постигнал успех и то не малък. И аз от скоро се занимавам с пелетното топло, със същите железа съм, та ми е ясно.
Най сладко е като сам си го направиш. Е....прочетено тук-там, съвети..., но със твоите си ръчички.
Поздравления!
Евала ти ! няма какво да кажа повече от това !
andy_forresite - майстор
Моят термометър май е същият. Точно за това ти казвах - когато ми показваше 42 градуса върху кюнеца на 15-20 см от първото коляно след фукса, при 60°С на водата текна конденз. При мен огънят не гореше добре и се случи няколко пъти да изгасне. Изписваше "изгасване/гасене" редуващи се надписи, т.е. гаси огъня защото е загубен пламъка.
Този термометър върху ППР тръба показва 10 градуса по-малко, върху мед, поцинковано и хромирано показва таратанци (не хваща такива материали), върху корпуса на водната помпа показва колкото ми е водата в котела и върху кюнеца показва 20 градуса по-малко. Демек 62-65 на пушека при показание 42. С всеки инфрачервен термометър се измерват по-малко върху кюнеца, а вътре в центъра му е 20-30% повече. Това е положението. Кажи утре дали е текло от снадките. Виж и по земята зад котела и най-важното - увери се че не прави опит за обратен огън. За последното има защита, но ако е на ръба, няма да сработи.
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Моят термометър май е същият. Точно за това ти казвах - когато ми показваше 42 градуса върху кюнеца на 15-20 см от първото коляно след фукса, при 60°С на водата текна конденз. При мен огънят не гореше добре и се случи няколко пъти да изгасне. Изписваше "изгасване/гасене" редуващи се надписи, т.е. гаси огъня защото е загубен пламъка.
Този термометър върху ППР тръба показва 10 градуса по-малко, върху мед, поцинковано и хромирано показва таратанци (не хваща такива материали), върху корпуса на водната помпа показва колкото ми е водата в котела и върху кюнеца показва 20 градуса по-малко. Демек 62-65 на пушека при показание 42. С всеки инфрачервен термометър се измерват по-малко върху кюнеца, а вътре в центъра му е 20-30% повече. Това е положението. Кажи утре дали е текло от снадките. Виж и по земята зад котела и най-важното - увери се че не прави опит за обратен огън. За последното има защита, но ако е на ръба, няма да сработи.
Ами аз го тествах два дни на въглища беше долу горе със същите показания и нямаше никакви кондензи или каквито и да са други течове , предполагам че няма да е точен този термометър все пак не е контактен или пък pt100 или термодвойка но мисля че се доближава до истината , а за обратния огън се надявам да не се случва , че ме притесняват такива неща . Работя с котли на мазут и газьол и тези неща са доста притеснителни дано не се случва
andy_forresite - майстор
Най-лесният начин да провериш е като откачиш за няколко секунди гофрираната тръба към гърловината на горелката. Като премине дозата измъкни маркуча и провери дали огънят опитва да се върне. Не се притеснявай за обратния огън. Има защита, която ще спре горенето с извеждане на грешка "обратен огън". Тук е мястото да ти кажа да отвориш докрай клапата на Боша. Тази на фукса която е. Е, може мааалко да седи затворена, но най-добре отворена на макс щом си с "железа". Притвориш ли тази клапа - обратен огън и троен звуков сигнал в секунда...
Осветеността в какви граници се движи и къде се задържа най-често?
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Най-лесният начин да провериш е като откачиш за няколко секунди гофрираната тръба към гърловината на горелката. Като премине дозата измъкни маркуча и провери дали огънят опитва да се върне. Не се притеснявай за обратния огън. Има защита, която ще спре горенето с извеждане на грешка "обратен огън". Тук е мястото да ти кажа да отвориш докрай клапата на Боша. Тази на фукса която е. Е, може мааалко да седи затворена, но най-добре отворена на макс щом си с "железа". Притвориш ли тази клапа - обратен огън и троен звуков сигнал в секунда...
Осветеността в какви граници се движи и къде се задържа най-често?
най - слабата която забелязах е 160 инъче около 180-186 , клапата е притворена на една стъпка и пак гори мн добре според мен гори напред

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: