Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Стаен термостат например . :wink:
gunpowder - специалист
filmatoplo написа:
Стаен термостат например . :wink:
имам термоглави на радиаторите , нужен ли е термостат и как ще го свържа към горелката през wi-fi ли управляват
gunpowder написа:
filmatoplo написа:
Щом е работила цяла нощ как няма да изгори тези кила .Не се ли попарихте до като спяхте ,нали уж сте изолирани .Виж си средния разход ,колко идва за тези 14 часа работа .
ами около 25-26 гр е в момента в къщи явно ще трябва да се настройват таймерите натам отива работата , или нещо по оптимално като настройки да се направят
С таймерите пак си на спри-тръгни, но поне ще пали когато искаш, а не чак като се прибереш. Средно 4-5 киловата на час за 120кв.м. и 25-26гр. си е добро постижение. Дано си заредил евтино гориво, а и достатъчно.
Настройките сякаш са ти добри.
filmatoplo - майстор
Само стаен термостат ,дене!м да гони ниска докато те няма ,да търси висока когато си в къщи ,и вечер пак ниска .Естествено по дни и часове ,повече от туй здраве му кажи . :wink:
gunpowder - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
gunpowder написа:
filmatoplo написа:
Щом е работила цяла нощ как няма да изгори тези кила .Не се ли попарихте до като спяхте ,нали уж сте изолирани .Виж си средния разход ,колко идва за тези 14 часа работа .
ами около 25-26 гр е в момента в къщи явно ще трябва да се настройват таймерите натам отива работата , или нещо по оптимално като настройки да се направят
С таймерите пак си на спри-тръгни, но поне ще пали когато искаш, а не чак като се прибереш. Средно 4-5 киловата на час за 120кв.м. и 25-26гр. си е добро постижение. Дано си заредил евтино гориво, а и достатъчно.
Настройките сякаш са ти добри.
евтино колко да е евтино 10 лв чувала ама днес ще сложа слънчогледите вече щото ме накараха да взема скъпи пелети за настройката така щяло да гори всякъкви ми казаха , но аз не съм мн сигурен , а за настройките вече ги разбутах гледах в тубата един показва неговите и сега ги направих така незнам дали не беше грешка обаче
gunpowder - специалист
filmatoplo написа:
Само стаен термостат ,дене!м да гони ниска докато те няма ,да търси висока когато си в къщи ,и вечер пак ниска .Естествено по дни и часове ,повече от туй здраве му кажи . :wink:
Препоръчай ми нещо да мога да го купя днес или утре
gunpowder - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов"][quote="gunpowder"][quote="filmatoplo"]
След малко ще я угася и ще снимам главата да кажете дали добре са изгорели пелетите
gunpowder написа:
gunpowder написа:
Това не е показател. Направи клип, след като е горяла дълго време и без да я гасиш. Нека се види пламъка и пепелника. Поне два цикъла на подаване да направи.
andy_forresite - майстор
Не съм чувал и чел за обратен огън при Грейко.
А аз съм го виждал :) Мисля че пишеше В alarm обратен огън и беше точно заради притворена клапа на фукса. Котелът не е грейко.

22 кг за 14 часа хич не е много. Идва по 1,5 кг на час среден разход. Това са малко над 5 квч топлинна енергия към всички помещения.
Рано е за отопляване през нощта. Напразно горене на пелети според мен по това време на годината. В нас постоянно има хора. Направил съм в 07:25 да започне да пали и да гори до 11:15. След това от 16:30 до 23:15 часа. Не мога да кажа колко изгаря, защото чувалите съм ги наривал с лопатата и нямам точна представа колко съм заредил и колко е намаляло количеството в бункера. Колкото - толкова, това е, по-малко няма как.
Сутрин температурата на водата е 35° и за половин час топлото вече е тръгнало навсякъде. Следобяда пък запалва при 42-43° на водата и топлото идва за около 20 минути. 20 кг ако гори са ми 3,20 лв за деня. Бойлерът не съм го включвал на ток от не помня кога ...
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
Това не е показател. Направи клип, след като е горяла дълго време и без да я гасиш. Нека се види пламъка и пепелника. Поне два цикъла на подаване да направи.
Значи , угасих я и видях , че с настройките които бяха направени вчера т.е промяна само на времето за подаване има купчина пелети които са се превърнали във въглени но не и в пепел . С тези настройки които днес сутринта направих и горя около час забелязах , че на пепелника има само прах никакви въгленчета пелети явно настройките ми от вчера не са били добри . Днес промених освен времената за подаване и процентите на вентилатора . Сега ще я запаля пак и ще пиша след час горене какво е положението . Благодаря !

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: