Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Не съм чувал и чел за обратен огън при Грейко.
А аз съм го виждал :) Мисля че пишеше В alarm обратен огън и беше точно заради притворена клапа на фукса. Котелът не е грейко.

22 кг за 14 часа хич не е много. Идва по 1,5 кг на час среден разход. Това са малко над 5 квч топлинна енергия към всички помещения.
Рано е за отопляване през нощта. Напразно горене на пелети според мен по това време на годината. В нас постоянно има хора. Направил съм в 07:25 да започне да пали и да гори до 11:15. След това от 16:30 до 23:15 часа. Не мога да кажа колко изгаря, защото чувалите съм ги наривал с лопатата и нямам точна представа колко съм заредил и колко е намаляло количеството в бункера. Колкото - толкова, това е, по-малко няма как.
Сутрин температурата на водата е 35° и за половин час топлото вече е тръгнало навсякъде. Следобяда пък запалва при 42-43° на водата и топлото идва за около 20 минути. 20 кг ако гори са ми 3,20 лв за деня. Бойлерът не съм го включвал на ток от не помня кога ...
Сега настоих таймерите да се вкл и изкл 3 пъти на ден 05.00-08.00 , 12.00-14.00 и 17.00-23.00 незнам дали не е даже по добре да работи 6 и да почива 6 , в момента при 5 гр. външна температура за 3 часа градусите в стаите са с около 1-2 по малко . Ако е по добре да поръчвам стаен термостат незнам вие кажете имате повече наблюдения от мен .
andy_forresite - майстор
Това от 12 на обяд до 14 часа след обяда (два часа) защо ти е? Нали виждаш че докато запали, стопли водата в казана и радиаторите започнат да излъчват топлина в стаите времето си минава. В случая на втория час тъкмо ще влезе в икономичен режим и таймерът ще дръпне шалтера. Не е добре. Ако няма никой у вас през деня, направо го гласи да тръгва от 16:30 до 23:30 ч.
То аз се колебая дали да не махна промеждутъка от 11:30 до 16:30 (5 часа). Мисля си че ако гори тези 5 часа х 1,5 кг = 7,5 кг ще изгори, а като запали късен след обед ще отидат 2 кг за подгрев на системата и още поне 2 за известно компенсиране на загубената температура ... там 2 градуса да речем. Та не съм сигурен дали си заслужава да пали два пъти за 3,5-4 кг спестяване на ден. Че аз зимата това количество ще го омаам за 1-2 дена... Не знам, според мен е излишно да пали три пъти. Спират ме две неща. Едното е че не съм сигурен дали ще издържи 16 часа нон-стоп да гори сл. пелети без да изгасне и да ми прави глупости и второто е все още относително никак не лошото време.
gunpowder - специалист
.
Последна промяна от gunpowder на вт окт 31, 2017 1:57 pm, променено общо 1 път.
judas - специалист
Контролера на Грейко, по рождение си е натурелски.
Имаше ли условия да запали горелката? Нещо може да е сбъгясало за момента, ама това точно какъв проблем е Инсталаторите ще кажат. При мен не се е случвало до сега. Тоя сезон го започнах с UPS, та се надявам да няма проблеми с тоци.
Горелката беше в стендбай, би трябвало да тръгне, но не - нито на ауто, нито на програм! Какъв UPS си взе, че тук често спират тока?
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Това от 12 на обяд до 14 часа след обяда (два часа) защо ти е? Нали виждаш че докато запали, стопли водата в казана и радиаторите започнат да излъчват топлина в стаите времето си минава. В случая на втория час тъкмо ще влезе в икономичен режим и таймерът ще дръпне шалтера. Не е добре. Ако няма никой у вас през деня, направо го гласи да тръгва от 16:30 до 23:30 ч.
То аз се колебая дали да не махна промеждутъка от 11:30 до 16:30 (5 часа). Мисля си че ако гори тези 5 часа х 1,5 кг = 7,5 кг ще изгори, а като запали късен след обед ще отидат 2 кг за подгрев на системата и още поне 2 за известно компенсиране на загубената температура ... там 2 градуса да речем. Та не съм сигурен дали си заслужава да пали два пъти за 3,5-4 кг спестяване на ден. Че аз зимата това количество ще го омаам за 1-2 дена... Не знам, според мен е излишно да пали три пъти. Спират ме две неща. Едното е че не съм сигурен дали ще издържи 16 часа нон-стоп да гори сл. пелети без да изгасне и да ми прави глупости и второто е все още относително никак не лошото време.
Мен ми е заради уикенда нали тогава има хора в нас , заради това да има едно средно палене но пък нищо не пречи да се пали на автоматично за тези два дни .
andy_forresite - майстор
Събота и неделя го остави по цял ден на автоматичен. Гледам младо семейство сте. Пък ако няма нужда от 15-16 часа отопление, винаги може да го спреш няколко часа от към 11:30-12:00 ч. до 15:30-16:00 ч. според дали ви е студено.

Моят UPS е Intiel 150 вата. Ползвам ак. батерия от резервната кола - 54ач. За палене абсурд, но и за поддържане при липса на ел. захранване не знам дали ще стане. Знаете каква му е синусоидата :? . Помпата ми е на около 15 вата консумация, значи над 100 за вента на горелката и шнековете. Запалката малко стърчи напред, т.е. мяза на японските по 320W. Като няма ток, няма да гася или ще паля ръчно като се лъжем с контролера.
gunpowder написа:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002619632549
Тамън са олигавих,чи ши гледам филм, ама нищо не се случва с тая страница.
Дали щото нямам Фейсбук?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт окт 31, 2017 12:07 pm, променено общо 1 път.
gunpowder - специалист
Да така ще направя ще го оставям на автоматично , а през останалото време с таймерите . Благодаря ти !
Ще направя видео след 3-4 часа работа да се види какво има в пепелника и ако трябва да бутам още настройките .
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002619632549
Тамън са олигавих,чи ши гледам филм, ама нищо не се случва с тая страница.
Дали щото нямам Фейсбук?
Ами то не е точно филм , а мн за кратко се вижда горенето , като погори малко ще направя друг и ще снимам и настройките и ще ги пусна в youtube направо , а това че нямаш фейсбук вероятно е причината да .
andy_forresite - майстор
Аз имам профил в обществено-социалния клюкарник и мога да кажа че от линка се вижда самия профил на gunpowder. Няма клип. По-добре го премахни с редактиращия бутон на форума като може да оставиш просто "." точка или емотикон. Явно целта е била друга.
Пепелта от дървесните не е много при всяка горелка или камина. Същинското пепелячище е при слънчогледа. При мен за 20 кг пепелникът е до капачката. Зимата ще го мятам по два пъти на ден. Не че не го знаех и преди ... Ще правя компост за 700-800 кв.м. обработваемо място в двора :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: