andy_forresite написа:Сега настоих таймерите да се вкл и изкл 3 пъти на ден 05.00-08.00 , 12.00-14.00 и 17.00-23.00 незнам дали не е даже по добре да работи 6 и да почива 6 , в момента при 5 гр. външна температура за 3 часа градусите в стаите са с около 1-2 по малко . Ако е по добре да поръчвам стаен термостат незнам вие кажете имате повече наблюдения от мен .Трифон П.Трифонов написа:Не съм чувал и чел за обратен огън при Грейко.А аз съм го виждалМисля че пишеше В alarm обратен огън и беше точно заради притворена клапа на фукса. Котелът не е грейко.
22 кг за 14 часа хич не е много. Идва по 1,5 кг на час среден разход. Това са малко над 5 квч топлинна енергия към всички помещения.
Рано е за отопляване през нощта. Напразно горене на пелети според мен по това време на годината. В нас постоянно има хора. Направил съм в 07:25 да започне да пали и да гори до 11:15. След това от 16:30 до 23:15 часа. Не мога да кажа колко изгаря, защото чувалите съм ги наривал с лопатата и нямам точна представа колко съм заредил и колко е намаляло количеството в бункера. Колкото - толкова, това е, по-малко няма как.
Сутрин температурата на водата е 35° и за половин час топлото вече е тръгнало навсякъде. Следобяда пък запалва при 42-43° на водата и топлото идва за около 20 минути. 20 кг ако гори са ми 3,20 лв за деня. Бойлерът не съм го включвал на ток от не помня кога ...
Това от 12 на обяд до 14 часа след обяда (два часа) защо ти е? Нали виждаш че докато запали, стопли водата в казана и радиаторите започнат да излъчват топлина в стаите времето си минава. В случая на втория час тъкмо ще влезе в икономичен режим и таймерът ще дръпне шалтера. Не е добре. Ако няма никой у вас през деня, направо го гласи да тръгва от 16:30 до 23:30 ч.
То аз се колебая дали да не махна промеждутъка от 11:30 до 16:30 (5 часа). Мисля си че ако гори тези 5 часа х 1,5 кг = 7,5 кг ще изгори, а като запали късен след обед ще отидат 2 кг за подгрев на системата и още поне 2 за известно компенсиране на загубената температура ... там 2 градуса да речем. Та не съм сигурен дали си заслужава да пали два пъти за 3,5-4 кг спестяване на ден. Че аз зимата това количество ще го омаам за 1-2 дена... Не знам, според мен е излишно да пали три пъти. Спират ме две неща. Едното е че не съм сигурен дали ще издържи 16 часа нон-стоп да гори сл. пелети без да изгасне и да ми прави глупости и второто е все още относително никак не лошото време.