Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
Първоначлното пълнене бях го сложил на 60 сек но ми се стори че не може да покрие запалката и затова го оставих както си беше .Определено работи най много на 2 и 3 мощност
gnt69 - майстор
gunpowder написа:
andy_forresite написа:
Има нещо нередно в настройките. Първото зареждане е 90 секунди, а първа и втора са съответно 1. 2 и 2.5 с интервал от по 50. Първото говори за непускащ много пелети шнек, а същевременно трябва да пуска по 1.2 с.
Моят пуска по 3 кг за шест минути. Зарежда 59 секунди, първа ми беше 2 сек, а втора 3 сек. Първа я промених на къс пас да разръчква по-често бонбоните от черен шоколад.
Работи ли на 1 въобще и колко време седи там преди да качи 2?
Ами немога да кажа колко работи на първа но определено работи на нея защото съм я въждал . Кажи какви са твоите настройки да пробвам с тях . Инъче сега нямам поне неизгорели да падат в пепелника.
И на мен не ми харесва горенето. Имаш ли кантарче да кажеш колко пуска шнека за 6 минути. Струва ми се и че въздуха ти е много. :partyman:
gunpowder - специалист
gnt69 написа:
gunpowder написа:
andy_forresite написа:
Има нещо нередно в настройките. Първото зареждане е 90 секунди, а първа и втора са съответно 1. 2 и 2.5 с интервал от по 50. Първото говори за непускащ много пелети шнек, а същевременно трябва да пуска по 1.2 с.
Моят пуска по 3 кг за шест минути. Зарежда 59 секунди, първа ми беше 2 сек, а втора 3 сек. Първа я промених на къс пас да разръчква по-често бонбоните от черен шоколад.
Работи ли на 1 въобще и колко време седи там преди да качи 2?
Ами немога да кажа колко работи на първа но опредечелено работи на нея защото съм я въждал . Кажи какви са твоите настройки да пробвам с тях . Инъче сега нямам поне неизгорели да падат в пепелника.
И на мен не ми харесва горенето. Имаш ли кантарче да кажеш колко пуска шнека за 6 минути. Струва ми се и че въздуха ти е много. :partyman:
имам да утре ще изтегля и ще напиша колко е , че вече е късно за експерименти
gunpowder - специалист
gnt69 написа:
Ок лека.
лека
andy_forresite - майстор
Аз още имам проблем със сбиването ма горящи пелети в бучки, но ще опитам да ти помогна. Интервалите са ти по 60, не знам какво съм гледал та ми се е видяло 50. Поглеждайки въздуха става още по-зле. Това е според мен.
Значи, първо, зареждането го направи по метода с кухненска каничка 1 литър. Въведи времето за постигане на 920 мл, тоест не чак 1 литър.
Второ, направи интервалите по 45 както са си били. Трето, първа 2 сек, втора 3.2 и трета 4.5 секунди. Четвърто, въздух 40, 43 и 45% съответно за I, II и III мощност. Поддържане 0%.
Когато измериш капацитета на шнека (за 6 мин.) ще ти дам стойности, които да съответстват на 1.1 кг, 2.2 и 3.3 кг/ч. Или ти кажи колко мощни ги искаш и ние ще ти ги кажем.
tihomir123 - специалист
andy_forresite написа:
Аз още имам проблем със сбиването ма горящи пелети в бучки, но ще опитам да ти помогна. Интервалите са ти по 60, не знам какво съм гледал та ми се е видяло 50. Поглеждайки въздуха става още по-зле. Това е според мен.
Значи, първо, зареждането го направи по метода с кухненска каничка 1 литър. Въведи времето за постигане на 920 мл, тоест не чак 1 литър.
Второ, направи интервалите по 45 както са си били. Трето, първа 2 сек, втора 3.2 и трета 4.5 секунди. Четвърто, въздух 40, 43 и 45% съответно за I, II и III мощност. Поддържане 0%.
Когато измериш капацитета на шнека (за 6 мин.) ще ти дам стойности, които да съответстват на 1.1 кг, 2.2 и 3.3 кг/ч. Или ти кажи колко мощни ги искаш и ние ще ти ги кажем.
Тези настройки стават ли за слънчогледови пелети?
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Добро утро на всички . Направих всичко както си ми написал , значи за 6 мин. зарежда общо 268 гр. на трета степен , което идва около 2.7 кг/ч
gunpowder - специалист
При тези настройки които направих обаче след около час работа на трета мощност забелязвам че в пепелника падат и неизгорели въглени както когато беше със заводските настройки
andy_forresite - майстор
gunpowder написа:
...
Първо зареждане: 68 секунди
Време 1 (където се включва запалката за да запали огън) - секундите са добре, но направи вентилатора на 43%
Време 2 - секундите също не пипаш, променяш процента вентилатора на 41%
Разгарянето и времето не ги помня ... трябва да видя пак клипа.
Мощност 3: 5,4 секунди, 45%, пауза 45 секунди
Мощност 2: 3,5 секунди, 43%, пауза 45 секунди
Мощност 1: 2,0 секунди, 41%, пауза 45 секунди

И да изклопа някой пелет голяма работа. Важното е да не падат по повече от 10. Защото запалване, разгаряне ... как ще се разгори ... божа работа. 10 пелета са няма и 4 грама гориво. Нищо не е това.
Може да направиш помпата да се включва на 46-50 градуса, зависи каква температура си задал. Ако си задал 50°, не върви помпата да тръгва от 48-50. Тук може да я сложиш на 42-45, там някъде. Ти си решаваш колко бързо искаш да амортизираш котела.

Относно настройките за сл. пелети не знам дали стават. При всеки конкретен случай има нещо, което трябва да се доизскусури, а за да може това да стане, трябва да се клечи край горелката и да се наблюдава качеството на горене. Моите са 8 мм, къси и твърди, от обелките само. На 1 съм с 42% вент., на 2 - 45% и на 3 - 48%. Работя с 1,2 кг/ч; 2,0 кг/ч и 2,6 кг/ч. Това е по изчисления. Реално е около тези параметри, плюс-минус 10% отклонение (2% в минус и 8% в плюс). Нещо такова се получава.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: