• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Смути ме "цинкажа" край котела...ама явно клиента е бил чапрашик и затва си го минал по тънката лайсна...па сигур и имаш як чирак,да натяга резбите.... :mrgreen:
syncho - майстор
Защо да те е смутил? Там има помпа, кранове, трипътен вентил, термоманометри... За всяко едно ракор ли да слага? По-добре да си ги навърти така както е направил на един възел и после да си мине на ППР или ти предпочиташ да слагаш ППР кранове а? :)
filmatoplo - майстор
Супер е котела =D> , клиента ти е бил доста досаден , за котли никога не са ми давали акъли да променям нещо -само за 2 секунди съм си събирал чукалата и чао. :wink: но да го оставим това.Определено тия котлета си ги бива- цена, качество и ползвано гориво.
LazarGanev - "Велик майстор"
Месинг на тоя цолаж излиза много скъпо, просто не ми се говори. До 3/4" обикновено не питам - слагам месинг, ама от 1" нагоре питам, че е много скъпо. Не съм привърженик да се почва още от котела с ППР, макар че температурата му се контролира перфектно. При газовите тръгвам директно с ППР, ама там всичко е вградено - помпа, РС, термометри, манометри, обезвъздушители. Отвън остават само 2 крана и 2 филтъра.
filmatoplo - майстор
Помпата 32/80 ли е .Моя клиент май се отказва от пелетен котел , Странджа какво да се прави -дървата ни са евтини -прибрани , нарязани ,нацепени ,подредени са 55-60 лв кубика :wink: Та сега минаваме на пиролизен :? Скоро -пелети,брикети,газ ,масово въглища -няма да се горят у моя град. :) .
Да, помпата е 32/80, първоначално бях сложил 25/60, ама си я прибрах - клиентът не ми позволи даже да му докажа, че ще е достатъчна, без никакъв риск за него. Даде 300лв горница и я сменихме. В същото време икономиса 2лв от кабел за помпата, та се наложи от 2 двужилни да правя трижилен :) . Но клиентът винаги е прав. :wink:
saraneron - специалист
Че то и прав като е можеш да го изчукаш,след като се прави на отворко! :finga:
Не, не ме бърка, че клиента си има мнение и изисквания, но да бъдат заявени в началото, за да се съобразяваме с тях, а не всичко да се прави по 2 пъти.
filmatoplo - майстор
И аз това имам предвид -да не се налага двойна преработка , това при мен не минава де , разчитам че си имам работа с интелигентни клиенти , с които предварително сме се разбрали за начина на изпълнение и вложени материали .Особено както работя само с мед при котли и слънчеви инсталации ,ела да ги преработвам [-X :wink: .Но това както и да е -по важно е Пелетерма да работи безотказно и човека да е доволен , Лазар да каже как се държи котлето , и там ако има тънкости около пуска че Ерато може да оставили нещо нескопосано в автоматиката , я някой мостче да се сложи или друго . :? Е и при мен се случват корекции по желание на клиента -веднъж махнах даже 500 л буфер -защото беше монтиран в кухнята , дойде хеи проверка и каза вън :-D тръбите бяха метал 11/4 -режи с флекса ,електрожена и затапвай -1000 лв отидоха на вятъра. :wink: Хеи са по-прави от клиента.Друг кориоз -монтирам мембранен съд -всички знаете че са червени на цвят , да ама клиента неще червен съд , веднага прати човек специално да купи синя боя и да го боядиса син :lol: .
Да, за мене е важно да работи, неразбориите се забравят. Иначе клиентът се изненада приятно от работата - имах чувството че камък му падна, явно го бяха наплашили - може и да е опит за удар под кръста от конкуренцията, знам ли :wink: .
При пуска няма нищо особено - натискаш копчето и си тръгва. Отзад има извод за стаен термостат, който е замостен, но трябва да се провери, че може да не тръгне. На задното дъно в десния долап има един термостат бе скала - той не трябва да се пипа, ако нямаш нужната екипировка. Иначе е добре да се провери - той управлява вентилатора на димните газове, като с термосонда се наглася на колко градуса да изключи вентилатора. Клиентът си взе 4 тона от шуменските пелети, които не стават за горелка, защото правят много шлака и пепел, но в тоя котел смятам да горят добре - иначе са калорични и евтини. Ще видим след някой месец. Пък в края на седмицата идва котела на Никито, така че тая зима ще наблюдаваме и двата как се държат.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: