• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenmaistora - специалист
вентилатора дали работи нормално?
иаз имам на моменти такьв проблем понежже се мени напрежението на тока и вентилатора вьрти по бавно.

порьчахси стабилизатор 1000 вата,дано да има ефект.
radiocontrol - специалист
Дозите са ми на 20 секунди. Не мисля че е удачно да ги разтеглям още. Обаче снощи свалих отново горелката и почисти точно входа на горелката. Махнах тази пластина на която падат пелетите и с една отверка избутах доста налеп беше си като пластелин. Започна да работи доста добре, но тази сутрин пак беше задръстило. Мисля че бях вдигнал повече пластинката. Сега леко я наклоних та да видим. Пелети като цяло не са дълги но са доста леки. Горят супер, отпадъка им е малко. Но при замерването за 6 минути излизат 670 грама.
Svezar - специалист
6.7кг на час :shock: ,нищо чудно че не успяват да изгорят,натрупват се и от топлината на горелката започват да отделят лигнини което води до онзи налеп който си чистил а и залепват помежду си което още повече влошава нещата! Ако времето между дозите е нормално остава самите дози да са много дълги за да се стига до това количество !?
Незнам от къде изкара тези 6.7 като на час. Количеството което съм написал е прекалено малко дори. Стойностите на горелката започват от 850 грама. Но си прав че налепа е от праха и от не добра поддръжка от моя страна. Имам горелката от 3 години и не я бях чистим така.
plastkomfort - специалист
Разтегли малко времето аз съм на 27 сек.
Пробвай ако не помогне поне няма да ти навреди
Svezar - специалист
radiocontrol написа:
Но при замерването за 6 минути излизат 670 грама.
radiocontrol написа:
Незнам от къде изкара тези 6.7 като на час.
Не съм ги изкарал аз а ти :) при 670 грама на 6 минути както си написал стават 6.7 кг на час,преполагам си объркал нещо цифрите ??
plastkomfort написа:
Разтегли малко времето аз съм на 27 сек.
Пробвай ако не помогне поне няма да ти навреди
Да прав си.
Svezar написа:
radiocontrol написа:
Но при замерването за 6 минути излизат 670 грама.
radiocontrol написа:
Незнам от къде изкара тези 6.7 като на час.
Не съм ги изкарал аз а ти :) при 670 грама на 6 минути както си написал стават 6.7 кг на час,преполагам си объркал нещо цифрите ??
:) Просто не сме се разбрали 670гр. е количеството измерено при настройване на горелката. Демек когато шнека вкарва пелети 6 минути без да спира и на база на това дозира пелети макс. и пелети мин. Реално при горене на макс изгаря около 2, 5 кг на час.
Какво стана кротна ли се горелката?
О да вече 24 часа работи без да е спирала. Просто наклоних леко пластината на входа на горелката. Явно че при почистването съм я изправил повече от колкото трябва.
Когато е изправена ти задръстваше? :?
При мен е обратното.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: