• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
darxsoft - помощник
вт ное 20, 2018 5:09 pmSvezar написа:
Мисля че въздуха и е много /стойностите на вентилатора/ ,което в комплект с минималния "тунинг" спомага да топлиш врабчетата около комина :) Представям си с тези настройки на 5 степен какъв огън тип излитаща совалка прави,а от него се усвояват 50% !
Май точно така се получава... :?
darxsoft - помощник
brassSob написа:
Сигурно има, ама са заети с A01
Наистина, от началото често се сблъсквахме с тази грешка, но се оказа, че подава прекалено много пелети. После променихме настройките и за сега май е ОК.

Най-вероятно ще ще трябва да се коригира за да се подобри кпд-то.

Ще съм благодарен на всякакви съвети и насоки!
filmatoplo - майстор
Като нямаш стаен термостат -имаш ли мостче на клемореда с цифри 9 и 10 ако си виждал под капака в горелката . Относно тунинга в котел Симе -слагат се вътре два реда плочи или цели ламарини но по особен начин който как да обясня :? че да бъда разбран .
darxsoft - помощник
ср ное 21, 2018 7:09 pmfilmatoplo написа:
Като нямаш стаен термостат -имаш ли мостче на клемореда с цифри 9 и 10 ако си виждал под капака в горелката . Относно тунинга в котел Симе -слагат се вътре два реда плочи или цели ламарини но по особен начин който как да обясня :? че да бъда разбран .
Да, за момента съм без стаен термостат, само с термоглави. За мостче не съм сигурен, ще сваля капака и ще погледна.
Видях снимки горе-долу кое как трябва да е подредено. Въпроса е от къде да си набавя материалите?? Към момента съм се ориентирал към оригиналният тунинг кит, който се предлага от Sime. Предложения за по-евтин вариант?
filmatoplo - майстор
Ще се опитам да го обясня -ламарините са 2 една над друга , като долната започва от вратата плътно и отивайки към задната част се оставя 5-6 см разстояние , горната плоча се намира на около 10 см над долната и е поставена -да опира плътно назад към гърба на котела а към вратата стига само до горните оребрения . :) Нарисувайте си котлето и си представете какво казвам -получава се Еска на димните газове . :wink:
darxsoft - помощник
чет ное 22, 2018 8:17 amfilmatoplo написа:
Ще се опитам да го обясня -ламарините са 2 една над друга , като долната започва от вратата плътно и отивайки към задната част се оставя 5-6 см разстояние , горната плоча се намира на около 10 см над долната и е поставена -да опира плътно назад към гърба на котела а към вратата стига само до горните оребрения . :) Нарисувайте си котлето и си представете какво казвам -получава се Еска на димните газове . :wink:
Снимки под ръка да имате? :)
brassSob - специалист
Ако имам време вечерта ще ти снимам моя. Казах ти в комплекта какво има - отдолу 3 керамични плочи и 6 чугунени. Ти имаш чугунени. Аз съм пробвал с керамичните и без тях.. все тая.
brassSob - специалист
Подробност е, че има и гилза с накрайник на който се свързва температурния датчик на горелка SIME навиващ се на мястото на верижния термостат. Ако си купиш кита да не се чудиш за какво е.
darxsoft - помощник
чет ное 22, 2018 11:46 ambrassSob написа:
Ако имам време вечерта ще ти снимам моя. Казах ти в комплекта какво има - отдолу 3 керамични плочи и 6 чугунени. Ти имаш чугунени. Аз съм пробвал с керамичните и без тях.. все тая.
Оригиналния кит го намерих по разни "инструкции" в нета, тези дни ще отида и до един магазин в София в който го имат въпросният Кит.
За гилзата, може би ще ми е излишна, че майстора дето сложи горелката, го махна това с верижката :)
andy_forresite - майстор
От описаната ситуация допускам че са се отоплявали 5 от 8 стаи - 4 на първи етаж и една на втория. Работещи радиатори 4 бр х 10 глидера Н600 плюс този 16 глидера н600. 56 Н600 с лирата да са 11,5 kw.
Не знам колко студено е било при първото палене, колко време е горяла и колко се е стоплило от събота след обед до вторник след обед. Сигурно има какво да се оптимизира, но явно само на мен този разход от 6 х 15 кг ми се струва напълно нормален за 72 часа. Пада се по 2 торби на ден. На 11,5 киловата радиатори в 5 стаи и контрол по термоглави въобще не ми се струва много.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: