• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genaid_03 - напреднал
nokoniko: С какви размери са турболаторите, които си направил от арматурното желязо? Искам да направя същите на моята Alba.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
nokoniko: С какви размери са турболаторите, които си направил от арматурното желязо? Искам да направя същите на моята Alba.
На водопроводна тръба половин цол съм навил на ръка арматурно желязо 6 мм. Пръчки дълги по 2 метра след навиването се получава около 80 см турболатор. На клипа се вижда, че съм ги вързал по двойки с тел, за да не подпира капака , за да си легне на въжетата.
filmatoplo - майстор
Не може ли ако си поиграе човек да ги направи две по две да се движат нагоре надолу и да чистят ,като за целта се завари по една шпилчица която да се показва през отвор през капака ,и така тая шпилка катонсе дръпне нагоре да движи пружините и да чисти ,там 2 санта да движи пак е нещо .
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Не може ли ако си поиграе човек да ги направи две по две да се движат нагоре надолу и да чистят ,като за целта се завари по една шпилчица която да се показва през отвор през капака ,и така тая шпилка катонсе дръпне нагоре да движи пружините и да чисти ,там 2 санта да движи пак е нещо .
Ще се мисли нещо подобно, но лятото за следващия сезон.
genaid_03 - напреднал
nokoniko написа:
genaid_03 написа:
На водопроводна тръба половин цол съм навил на ръка арматурно желязо 6 мм. Пръчки дълги по 2 метра след навиването се получава около 80 см турболатор. На клипа се вижда, че съм ги вързал по двойки с тел, за да не подпира капака , за да си легне на въжетата.
Навивките плътни ли са или трябва да оставям разтояние?
pojarnikara - специалист
Изображение

При мен резултата е от 5 степен 220 градуса, сега не вдига повече от 155 градуса.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
nokoniko написа:
genaid_03 написа:
Навивките плътни ли са или трябва да оставям разтояние?
Задължително да има разСтояние ....на клипа, който съм качил се вижда, че има. Идеята е да има завихряне на въздушния поток ,за да има по-добър топлообмен.
stefan85 - помощник
изчетох доста по въпроса който ще ви задам и си направих параметрите,както се описали, но не ми се получава.камината ми е аурига 25 KW.
това,което искам е да я настроя на 22 градуса стайна температура,на 23 да се загаси и на 20 да се запали.
параметри : 50-20
51-110
53-10
при така направените параметри датчика в стаята като достигне 22 гр. и камината се гаси.като падне до 20 се пали.
защо се губи каданса от 22 до 23 градуса
nelim - специалист
stefan85 написа:
изчетох доста по въпроса който ще ви задам и си направих параметрите,както се описали, но не ми се получава.камината ми е аурига 25 KW.
това,което искам е да я настроя на 22 градуса стайна температура,на 23 да се загаси и на 20 да се запали.
51-110
53-10
при така направените параметри датчика в стаята като достигне 22 гр. и камината се гаси.като падне до 20 се пали.
Еми пробвай да вдигнеш още пар 53, примерно на 20 (макар че тогава трябва да гаси на 24) , но иначе параметрите ти изглеждат ОК, все пак не пречи да пробваш
nokoniko - специалист
stefan85 написа:
51-110
53-10
Вдигни температурата на водата и газовете да не би те да те ограничават и да я изключват.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: