Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Предполагам е на мощност 1. Ако след 1 час е същото, опитай с повишаване на % вент. с единица.
И аз имам проблем с мощност 1. Понякога гори добре, друг път не, сплъстяват се пелетите отпред ... шнекът и той пуска ту малко, ту много. За първи ден ще я оставя да гори 16 часа. Пробвах с 1% нагоре и надолу, оставям я да си гори часове и като отида да я наблюдавам е по-зле. Не знам. Освен да е събрала пепел и да трябва да я махна през капачето, друг сценарий засега не виждам.
Като изгасиш и изстине, с тънка отвертка провери проходимостта на отворите в предната част на горелката, като зад тези най-отпред има още 4-5 отвора на 1 см зад тях и леко по периферията на скарата. Виж ги за всеки случай, въпреки че не вярвам да са хванали нагар от дървесните пелети. Моите са проходими, ама пак ... :?
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Предполагам е на мощност 1. Ако след 1 час е същото, опитай с повишаване на % вент. с единица.
И аз имам проблем с мощност 1. Понякога гори добре, друг път не, сплъстяват се пелетите отпред ... шнекът и той пуска ту малко, ту много. За първи ден ще я оставя да гори 16 часа. Пробвах с 1% нагоре и надолу, оставям я да си гори часове и като отида да я наблюдавам е по-зле. Не знам. Освен да е събрала пепел и да трябва да я махна през капачето, друг сценарий засега не виждам.
Като изгасиш и изстине, с тънка отвертка провери проходимостта на отворите в предната част на горелката, като зад тези най-отпред има още 4-5 отвора на 1 см зад тях и леко по периферията на скарата. Виж ги за всеки случай, въпреки че не вярвам да са хванали нагар от дървесните пелети. Моите са проходими, ама пак ... :?
Значи на 1 и 2 работи добре , отпред и отстрани както казах се образува пепел около 2 см , но на 3-та падат неизгорели от върха на горелката , да намаля малко времето за подаване с 2-3 сек или да вдигна вентилатора с 1
andy_forresite - майстор
Сега не вярвам да отиде на трета без да вдигаш температурата от управлението. Може да се случи на трета да избута малко пелети при преминаването от мощност 2 на мощност 3. Един вид огънят още не се е развил. Аз затова съм сложил след "разгаряне" да подложи мощност 1 за 220 секунди. Така при мен се запалва добре и като дойде трета мисля че всичко изгаря. Гледам да не отварям често вратата тъй като преча на горенето, охлабва се уплътнението и се разхерметизира целия котел. При котлите на грейко има сгода за натягане на залостващия механизъм, но там не съм пипал.
Първа удържа ли фронта или идва слаба? Ще знаеш като минат 2 часа някъде. Може и по-малко. Ако искаш намали трета с 0,5 секунди.
andy_forresite - майстор
gunpowder написа:
... как да си вкл помпата да се управлява от горелката и от къде се настройва градусите на които да тръгва ?
За привързването на помпата към горелката в момента не мога да ти кажа. Когато я свържеш, задържаш F и ще ти покаже "отопление" и отдолу мигащи градуси. Направи ги колкото решиш спрямо зададената. Остави 8-10 градуса за старт на помпата преди зададената температура. Например зададена 55 - помпа 45°. Така помпата ще тръгва на 46 и ще спира на 44°.

Разгледах по-обстойно зареждането при шнек 2800 кг за 6 мин. За първа ако ти харесва почти 1,2 кг/ч може да въведеш 2 секунди за зареждането. За втора - 2 кг/час - 3,4 секунди. За трета 2,5 кг/ч - 4,5 сек. Така не би трябвало да падат. Другото го остави както е.
gunpowder - специалист
.
Последна промяна от gunpowder на чет ное 02, 2017 8:07 am, променено общо 2 пъти.
bedamusa - специалист
При мен укротих малко разхода след като монтираха пружините и добавих регулатор на тягата обаче сега виждам един проблем то не знам дали е проблем или е нещо нормално. Достига си градусите зададени на стайния термостат и след това минава на нещо наречено степен 0 и започват градусите на котела да падат поголомно предполагам от естествената циркулация и котела не догонва градусите зададени за нагряване. Има ли някаква възможност когато е на стаен термостат да поддържа и някакви градуси в котела или след като се намеси стайния всичко друго е в бъзето?
Evgeniy - майстор
Е нали стайния се намесва, защото е "много топло" и градусите трябва да намалеят?
Иначе на определен режим (BMG) на по- старите контролери може да имаш четвърта степен, с всичките и настройки, която да е нулевата.
m.eit - специалист
bedamusa написа:
При мен укротих малко разхода след като монтираха пружините и добавих регулатор на тягата обаче сега виждам един проблем то не знам дали е проблем или е нещо нормално. Достига си градусите зададени на стайния термостат и след това минава на нещо наречено степен 0 и започват градусите на котела да падат поголомно предполагам от естествената циркулация и котела не догонва градусите зададени за нагряване. Има ли някаква възможност когато е на стаен термостат да поддържа и някакви градуси в котела или след като се намеси стайния всичко друго е в бъзето?
Вдигаш температурата на включване на помпата например 55–60 градуса.
Задаваш на котела поне 5 градуса по висока температура от тази на помпата.
:weedman:
bai_bradyra - специалист
Не е желателно помпата да включва под 55 градуса. Най-добре 60...
bai_bradyra - специалист
bedamusa написа:
Има. Чети за трипътен термостатичен вентил и има ли той почва у нас :cool:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: