Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Добре де ,как хем термостата ще изключи горелката ,хем искаш температурата да не пада .
gunpowder - специалист
Добро утро на всички . Значи с последно направените настройки , 3-та степен 4,5 сек. , вент.48 % и помпа вкл. се на 45 гр. вече всичко е наред , няма неизгорели падащи в пепелника пелети , водата мн по-бързо се стопля съответно и в стаите се стопля по-бързо . Като разход който мога приблизително да засека е около чувал и малко /включително количеството в шнека/ за около 12-13 часа .
bedamusa - специалист
bai_bradyra написа:
bedamusa написа:
При мен укротих малко разхода след като монтираха пружините и добавих регулатор на тягата обаче сега виждам един проблем то не знам дали е проблем или е нещо нормално. Достига си градусите зададени на стайния термостат и след това минава на нещо наречено степен 0 и започват градусите на котела да падат поголомно предполагам от естествената циркулация и котела не догонва градусите зададени за нагряване. Има ли някаква възможност когато е на стаен термостат да поддържа и някакви градуси в котела или след като се намеси стайния всичко друго е в бъзето?
Има. Чети за трипътен термостатичен вентил и има ли той почва у нас :cool:
Знам, че има и съм поръчал, но той е предимно за щадене на котела.
filmatoplo написа:
Добре де ,как хем термостата ще изключи горелката ,хем искаш температурата да не пада .
Искаше ми се да подържа водата в котела на определените градуси и реално да изключи само помпата и ми се струва, че ще трябва да го доработвам аз с стайния да изключвам помпата и да не я управлява горелката, а самата тя да бичи по температура.
bedamusa,
като си чел, що не приемаш съветите на хората? Явно не се и опитваш да ги осмислиш, та ще копаеш за друга топла вода.
Сложи си трипътиен и си остави помпата да я кара горелката! Така ем ие ти щади котела, ем ши си достига зададените градуси, ем няма да изстива водата в него много под 60, ем разхода ши тий малко по малък.
До тука се плюсове. Минуса е разходи за трипътен и труд.
filmatoplo - майстор
Утре пускам поредната горелка и котел Грейко 30 стискайте палци - човека да почерпи :lol: шегувам се .Бях споменал че артиса един Виадрус у 22 ,та който търси да заповяда .8 секции модел за дърва .След ден два артисва един Атмос 50 комби със монтирана горелка Грейко 50 . :wink: на промоция са .
bedamusa - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
bedamusa,
като си чел, що не приемаш съветите на хората? Явно не се и опитваш да ги осмислиш, та ще копаеш за друга топла вода.
Сложи си трипътиен и си остави помпата да я кара горелката! Така ем ие ти щади котела, ем ши си достига зададените градуси, ем няма да изстива водата в него много под 60, ем разхода ши тий малко по малък.
До тука се плюсове. Минуса е разходи за трипътен и труд.
Напротив приемам ги и още в самото начало щях да сложа трипътния проблема се оказа, че ме подлъгаха, че няма да работи понеже системата ми е отворен тип и и трябвало налягане за да работи, а сега модела който съм си харесал го няма наличен чакм доставка до 1-2 седмици дано успея да намеря и човек да ми преправи системата.
bedamusa написа:
bedamusa,
Напротив приемам ги и още в самото начало щях да сложа трипътния проблема се оказа, че ме подлъгаха, че няма да работи понеже системата ми е отворен тип и и трябвало налягане за да работи, а сега модела който съм си харесал го няма наличен чакм доставка до 1-2 седмици дано успея да намеря и човек да ми преправи системата.
Сподели какъв си харесал, де! Да не се окаже, че са ти го препоръчали, пък да не е подходящ.
andy_forresite - майстор
С изнесен сензор са по-бавни от тези с пряко действие. При мен пада до първа докато отвори малко с тихо пукане. После поддържа колкото му зададеш. Става въпрос за херц.. Не помня модела.
bedamusa - специалист
bedamusa написа:
bedamusa,
Сподели какъв си харесал, де! Да не се окаже, че са ти го препоръчали, пък да не е подходящ.
За в момента съм харесал този вентил дано да ми свърши работа само дето сега ми излиза въпросителна понеже помпите са ми на топлата вода дали няма да се наложи да слагам 3-та помпа или да местя помпата на студената и с нещо друго да отварям и затварям.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: