Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
@Трифон П.Трифонов, така е.
Колко ще отвори зависи само от температурата.

Може би лошо се изразих. Исках да кажа, че има случаи, когато от икономия или от друго се взима прекалено малък вентил и това товари помпата и дебита намалява. Не може на котел 70 kW да се монтира DN25
ktch_1964 - специалист
Някой може ли да ми каже колко мм. е диаметъра на вътрешния шнек на грейкото?
шоп написа:
@Трифон П.Трифонов, така е.
Колко ще отвори зависи само от температурата.

Може би лошо се изразих. Исках да кажа, че има случаи, когато от икономия или от друго се взима прекалено малък вентил и това товари помпата и дебита намалява. Не може на котел 70 kW да се монтира DN25
Прав си.
До онзи ден имах дертове с кви тръби да подвържа 10 киловата камина, та чак звъннах на инсталатора, макар да знам, ма пусти съмнения......Трипътния за каминката е DN25 и го дават подходящ до 32 киловата и дебит 1.4
Друго си е да си учил за тия работи.
phantom_ - специалист
ktch_1964 написа:
Някой може ли да ми каже колко мм. е диаметъра на вътрешния шнек на грейкото?
Или 45мм или 50мм не помня точно
novaka123 - помощник
Бърз въпрос. Стайния термостат се свързва: NO или NC към RT изхода на RB30 , нали? А COM порта не термостата към кое да се свърже на платката на горелката? Благодаря
tihomir123 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20171104_191459.jpg
Извинете за това питане ама не знам за какво е този прозорец от менюто
tihomir123 написа:
Прикачен файл:
IMG_20171104_191459.jpg
Извинете за това питане ама не знам за какво е този прозорец от менюто
Това е температурната разлика, при която ще промени мощността.
Примерно, задал си да гони 70гр.
На 60 ще свали от 3та на 2 ра.
На 65 ще свали от 2ра на 1ва.
andy_forresite - майстор
Ако работиш с ниски градуси това го промени на 0; 4; 6 или 0; 3; 6°. Аз съм задал 61 на водата и съм 0, 4, 6.
Иначе това меню се нарича праг за регулиране на мощността. Означава при каква температурна разлика спрямо зададената на водата и текущата ще работи на мощност 3, 2 или 1.
Пример с 61°С и 0, 5, 10.
Палиш и температурата на водата се качва. При 52 градуса ще премине от 3 на 2 мощност. Температурата се качва и достига 57 - минава на мощност 1.
Когато температурата на водата в котела спада ще стане така: задал си 61 и водата е била 2 часа на 59 градуса, обаче започва да пада. При 55 градуса ще премине от мощност 1 на 2; при 50 ще мине на трета.
tihomir123 - специалист
andy_forresite написа:
Ако работиш с ниски градуси това го промени на 0; 4; 6 или 0; 3; 6°. Аз съм задал 61 на водата и съм 0, 4, 6.
Иначе това меню се нарича праг за регулиране на мощността. Означава при каква температурна разлика спрямо зададената на водата и текущата ще работи на мощност 3, 2 или 1.
Палиш и температурата на водата се качва. При 52 градуса ще премине от 3 на 2 мощност. Температурата се качва и достига 57 - минава на мощност 1.
Когато температурата на водата в котела спада ще стане така: задал си 61 и водата е била 2 часа на 59 градуса, обаче започва да пада. При 55 градуса ще премине от мощност 1 на 2; при 50 ще мине на трета.
P3-dt-0
P2-dt-4
P1-dt-6
Така ли трябва да се настроят?
gunpowder - специалист
tihomir123 написа:
andy_forresite написа:
P3-dt-0
P2-dt-4
P1-dt-6
Така ли трябва да се настроят?
Обратно
6
4
0

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: