Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emilkitai - напреднал
Като говорите за инсталатори, ето нещо/на снимките/ , което забелязах при последното почистване.Звъня на монтажника , казвам има дупчици по главата, той каза, че било нормално. Искам и вашето мнение, да не излезе ,че наистина е така, макар че се съмнявам.

Прикачен файл

IMG_20171028_114238.jpg

Прикачен файл

IMG_20171028_11411044444.jpg

Прикачен файл

IMG_20171028_114258 - Копие2.jpg
filmatoplo - майстор
На всяка капка заварка е пригаряло и се е получила дупчица ,зависи с какво се заваря при неръждавейката се получава .А на шега бих казал - като си купиш бисквити Катеричка и като ги отвориш да не ти изкача Катеричка. :wink:
emilkitai - напреднал
Филм мислех да те търся на лични, в случая - ме интересува дали няма да е проблем за в бъдеще , горелката е на 1г. Да натискам инсталатора или да изчакам още 1г за гаранцията и да си викам майстор с телоподаващо и да си ремонтирам сам , не знам? Иначе никакви проблеми.
filmatoplo - майстор
Не е приятно да има такива пробиви от заварки ,завода да му мисли ,ние инсталаторите сме между чука и наковалнята и трябва да се чешим за врата и да се чудим какво да правим в такъв случай .Може да се завари какво пречи ,но главата поне да е отделена от горелката да не пострада нещо ел частта .
emilkitai - напреднал
Какви ел. части в главата? А при огън?
andy_forresite - майстор
От тока има предвид, от ампеража на заваръчното съоръжение. На платката няма да ѝ хареса този ток.
Когато заваряват ауспух на автомобил изключват едната клема на ак. батерия.
emilkitai - напреднал
А как се изключва платката, от тока ли, от друго? От една страна ми се ще да я оправям, от друга работи си добре и не ми се пипа да я размествам и така
.
dimitkovec - напреднал
andy_forresite написа:
Едно време всички стари лампови телевизори бяха с такива стабилизатори. Тогава имах Темп 714 :shock: много инчове, 64 кг руски материал и такова стаби, бръмчащо, със светеща червена лампичка и бяло правоъгълно копче вкл/изкл.
И аз помня телевизора на село- "Велико Търново" и под него стабилизатор, подгласящ на Петър Вучков. Ама и телевизорите тогава са били здрави.
Въпросите са:
- такъв стабилизатор - стабор 350в дали е препоръчано да захрани Грейко РБ20. Също в темата някой беше публикувал, че е вредно за контролера да се захранва с променлив ток, чиято синусоида е всичко друго от идеална.

- в крайна сметка по- добре ли е да си карам горелката на 195 волта, или да я включа към стабилизатор като стаботчето? :?
andy_forresite - майстор
Най-добре е устройство 2 в 1 - хем да поддържа агрегатите когато няма ел. захранване, хем да поддържа постоянни 220-230V.
Сутринта 42% вентилатор бяха 1200 оборота. Сега след работа тока го усетих по-слаб. Отидох при горелката, видях анемично горене, осветеност 72-90, обороти 1100 като варират между 1080 и 1120, мъничко пламъченце. Сложих 44% и засега е на 1200 об/мин. За 5 минути се съживи до 175. Температурата се качи с 1 градус и ще започне пак да стига до изчакване. Със стабилизатор на напрежението това няма да го има. Имам един интиел 150 вата, който ползвам с ак. батерия 54ah. Старата помпа грундфос бръмчеше с него, но работеше доста часове без да дефектира. За бръмчене, бръмчеше. Ще взема да го свържа да видя барем може ли да поддържа волтажа.
Освен за стабилизиране на напрежението в някакви рамки (например 180-250V да ги превръща все в 220/230V), стабилизаторът би поел токов удар, или понижено напрежение вследствие авария. Резервното захранване също. Макар че на мен това спадане на напрежението под 40 волта ми се случи докато бях на работа. Съоръжението беше в стендбай и просто дисплеят не светеше все едно няма никакво захранване. Изключих го от контакта и когато оправиха аварията го включих. Светна, зареди си, работи. Това го преживя. Но промените в горенето заради напрежението са доста дразнещи. Той и шнекът не пуска всеки път еднакво. Редува големи с малки дози и тук-там по някоя поредица идват и желаното количество пелети. Огънчето се весели. Обаче като падне напрежението и като запуска тоя ми ти шнек като гламав, отиде пламъчето у ряката... Та се чудя и аз тоя интиел прехвален дали може да изпълнява ролята на стабилизатор :? Иначе пари за стабилизатор аз не бих дал. По-скоро искам подходящ UPS с външна батерия.
emilkitai написа:
А как се изключва платката, от тока ли, от друго? От една страна ми се ще да я оправям, от друга работи си добре и не ми се пипа да я размествам и така
.
Нищо и няма, коСметичен дефект. Може да се окаже LUCKY STRIKE.
Мойта е по подобен начин от почти как съм я купил, почти 2 год.
И аз са притисних, дрънча на инсталатора орално, а той ми вика къкту аз на тебе- Ни са притиснявай!
Иначе щеше да ми я смени, но предпочетох да си спестя демонтажи, куриери, монтажи.....
И така са топлим вече......на рождения ми ден ши чествам и нея.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: